Senās uguns nakts Staldzenes stāvkrastā

Senās uguns nakts Staldzenes stāvkrastā

2024. gada 31. augustā plkst. 21.30 Staldzenes stāvkrastā norisināsies tradicionālais Senās uguns nakts pasākums, kuru ik gadus apmeklē arvien vairāk ļaužu, tā programma kļūst daudzveidīgāka, aptverot vairākas mākslas formas. Šajā reizē piejūras priežu ieskautu dziesminieka Imanta Dakša koncertprogrammu papildinās mākslinieces Mersedes(e) Margoit video stāsti, jūras krastā ar nedaudz pirmatnīgu noskaņu būs baudāms priekšnesums ar uguni, bet uz lielformāta objektiem skatāmas video sērijas “GAISMA TUMSĀ”.

Nepieradinātības alkstošajiem būs iespēja pieredzēt Imanta Dakša koncerta programmu “Beidzot laimīgās haizivis”, kuru veidos dziesmas par mīlestības meklēšanas ceļu, ko asociatīvi papildinās Mersedes(e) Margoit veidoti psihedēliski video stāsti. Mūziķa dziesmām ir raksturīgas tēlainas lirikas, kas viegli raisa vizuālas asociācijas un rosina fantāziju. Būs apskatāmas arī mūziķa radītās foto kolāžas.

Līdz ar tumsas iestāšanos multimākslinieks Andris Kreicburgs un DJ Roadchanger jeb Emīls Ašmanis pārsteigs visus ar uguns un skaņas priekšnesumiem, kuros dažādi dzīvās uguns elementi radīs gaismas, siltuma, krāsas un skaņas efektus.

Video sēriju ekspozīcijā “GAISMA TUMSĀ” satiksies senās piekrastes tradīcijas un mūsdienu tehnoloģijas, nojaucot laika barjeru. Senās uguns nakts ir ne tikai Baltijas jūras tautu saliedēšanās tradīcija, bet tā ir arī šeit dzīvojošā katra indivīda izcelsmes un vēstures apzināšanās. Tā ir veidojusi mūsu parašas, likteņus, bagātinājusi un mācījusi piekrastē dzīvojošās tautas. Mēs iededzam uguni jūras krastā kā simbolu mūsu mājām, drošībai un piederībai šeit. Jūra Baltijas tautām ir resurss izdzīvošanai, spēkam, mieram, garīgumam. Tā ir dziļi iegulusies arī mūsu folklorā un tradīcijās.

Lai plašākam iedzīvotāju lokam nodrošinātu nokļūšanu uz “Senās uguns nakts” pasākumu  Staldzenes stāvkrastā, PSIA “Ventspils Reiss” organizēs papildus autobusa reisu plkst. 21.00 no Ābolu ielas pieturas Gāliņciemā. Atpakaļ atgriešanās maršrutā Staldzene – Ābolu iela plkst. 23.10.

Aicinām uz pasākumu ierasties ar savu velotransportu, izmantojot jaunizveidoto veloceliņu, kurš no pilsētas aizved līdz pat pašam Staldzenes stāvkrastam.

Pasākumu organizē Ventspils Kultūras centrs, atbalsta Ventspils valstspilsētas pašvaldība.

Finansiālais atbalsts saņemts Kurzemes plānošanas reģiona īstenotās “Kurzemes kultūras programma 2024” ietvaros VKKF mērķprogrammā “Latviešu vēsturisko zemju attīstības programma””.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 06.08.2024 - 18.08.2024 Mājas kafejnīcu dienas Cēsu novadā! Cēsu TIC
Cēsu novadā augusts solās būt gardākais vasaras mēnesis. Mājas kafejnīcu dienu ietvaros viesi varēs baudīt mājās gatavotus ēdienus vairāk nekā | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.08.2024 - 20.08.2024 XXV Kamermūzikas festivāls Balvos Balvu TIC
24.-25.augustā Balvos norisināsies XXV Kamermūzikas festivāls | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.08.2024 - 15.08.2024 Ieplāno ceturtdienas muzikai pie Igo  Zemgales Tūrisma asociācija
Igo mūzikas un mākslas centrā "Ceplis" ik ceturtdienu notiek koncerti, ieskaties un ieplāno! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.08.2024 - 17.08.2024 Latvijas kauss motokrosā 2024 Stelpē Bauskas TIC
Latvijas Čempionāts motokrosā “Pīlādžu” trasē Stelpē. Ikgadējs motokrosa pasākums. | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.86076093sec.