Ventspils Digitālais centrs projekta ietvaros organizēs bezmaksas apmācības Ukrainas bērniem un jauniešiem

Ventspils Digitālais centrs projekta ietvaros organizēs bezmaksas apmācības Ukrainas bērniem un jauniešiem

Piektdien, 2024. gada 16. augustā, tika apstiprināta Ventspils Digitālā centra dalība Sabiedrības integrācijas fonda programmā “Kultūrorientācijas kursi un iekļaušanās pasākumi Ukrainas civiliedzīvotājiem”, kā ietvaros tiks realizēts projekts “Tehnoloģijas vieno”, kas palīdzēs Ukrainas bērniem un jauniešiem apgūt latviešu valodu aizraujošā veidā, izmantojot tehnoloģiju sniegtās iespējas.

Bērni un jaunieši, kas ieradušies Latvijā bēgot no kara šausmām, saskaras ar vairākām izaicinošām problēmām - valodas nezināšana ir viens no galvenajiem šķēršļiem, kas traucē integrēties skolā un sabiedrībā. Atšķirības izglītības programmās, mācību valodā un metodēs var radīt izaicinājumus akadēmiskajai izaugsmei, kā arī jauniešiem ir jāveido jauni draudzības un sociālie sakari, kas var būt īpaši grūti valodas barjeras un kultūras atšķirību dēļ.

Digitālā centra projekta “Tehnoloģijas vieno” ietvaros tiks organizētas dažādas izglītojošas un iekļaujošas aktivitātes, kas palīdzēs jauniešiem integrēties, tādējādi sniedzot ieguldījumu arī vietējai kopienai. Projekta ietvaros plānotās aktivitātes:

•    31. augustā projekta atklāšanas pasākums latviešu un ukraiņu ģimenēm “Ģimeņu diena” pie zinātnes centra VIZIUM:

o    plkst. 11.00 – 16.30 atraktīvas ģimeņu sacensības ar āķīgiem uzdevumiem un jautrām aktivitātēm;

o    plkst. 17.00 muzikāls priekšnesums Amandas Maržeckas izpildījumā;

o    plkst. 19.00 brīvdabas kino “Mazais princis”.

•    Tehnoloģiju nodarbības “Digitālā latviešu valoda”, kuru ietvaros tiks apmācīti vismaz 36 Ukrainas civiliedzīvotāji vecuma posmā: 1. – 12. klase. Nodarbības norisināsies klātienē, Ventspilī.

•    Trīs dimensiju mākslas darbnīca "Kultūrvides objekta 3D vizualizācija”, kuras ietvaros tiks apmācīti vismaz 400 Ukrainas un Latvijas civiliedzīvotāji vecuma posmā: 1. – 12. klase. Nodarbība tiks piedāvāta izbraukuma formātā, sniedzot iespēju darbnīcā piedalīties skolēniem jebkurā Latvijas pilsētā.

•    Projekta noslēguma pasākums decembrī, kura ietvaros tiks piedāvātas radošas Ziemassvētku aktivitātes latviešu un ukraiņu ģimenēm.

Ventspils Digitālais centrs aicina biedrības, koordinatorus, skolas u.c. – ikvienu, kurš palīdz ukraiņiem, kuri uzturas Latvijā, integrēties sabiedrībā, sekot līdzi informācijai par iespēju pieteikties nodarbībām.

Projekta kopējais finansējums ir EUR 21 824,80 EUR un programmas finansējums ir 100% apmērā. Projekts tiks realizēts līdz 2024. gada 31. decembrim.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Bānīša svētki Gulbenē un Stāmerienā Gulbenes novada TIC
Pirmajā septembra sestdienā, 7.septembrī, jau ierasti tiekamies Gulbenē un Stāmerienā, lai svinētu Bānīša svētkus! Bānītim šogad - jau 121! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.08.2024 - 20.08.2024 XXV Kamermūzikas festivāls Balvos Balvu TIC
24.-25.augustā Balvos norisināsies XXV Kamermūzikas festivāls | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.08.2024 - 23.08.2024 Itāļu dzīves garša Stāmerienas pilī Gulbenes novada TIC
Jau trešo gadu pēc kārtas Stāmerienas pils 24.augustā aicina piedzīvot Itāļu dzīves garšas svētkus. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.08.2024 - 25.08.2024 Jēkabpils-Krustpils mājas kafejnīcu dienas Jēkabpils novada TIC
24. un 25. augustā gardēžus aicinās piestāt Mājas kafejnīcu dienas | JĒKABPILS - KRUSTPILS garšu stacijas. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.573627sec.