Rīgas Zoodārzā rehabilitētie roņi atgriežas Baltijas jūrā

Rīgas Zoodārzā rehabilitētie roņi atgriežas Baltijas jūrā

Šonedēļ Jūrkalnē savas gaitas Baltijas jūrā uzsāka trīs pelēkie roņi, kas šī gada pavasarī no Latvijas piekrastes nonāca Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza karantīnā. Toreiz tie bija novārguši, balti kamoliņi ar rētām uz ķermeņa, taču nu šie dzīvnieki ir veseli, krietni izauguši – sver teju 50 kilogramus – un tāpēc bija gatavi atgriezties mājās jūrā.

Šopavasar Rīga ZOO ar Dabas aizsardzības pārvaldes inspektoru gādību no mūsu zemes piekrastes tika atvesti četri balti pelēko roņu mazuļi, kas bija ļoti novājējuši un guvuši traumas. Diemžēl viena dzīvību neizdevās glābt, savukārt pārējie sekmīgi atveseļojās. Rehabilitācijas procesā jaunie dzīvnieki iemācījās ēst zivis ūdenī, tādēļ sekmīgi pieņēmās svarā. Kad roņi bija sasnieguši optimālo masu, Rīgas Zoodārzs pieņēma lēmumu atlaist tos Baltijas jūrā.

“Iepriekšējos gados Baltijas jūrā esam izlaiduši vairākus Rīgas zoodārzā dzimušus, kā arī rehabilitētus pelēko roņu jaunuļus, kas aprīkoti ar GPS raidītājiem. Monitoringa rezultāti liecināja, ka dzīvnieki itin veiksmīgi spēj aklimatizēties dzīvei savvaļā. Tie no Latvijas krastiem dodas uz Baltijas jūras dienvidu reģioniem un vēlāk uz Zviedrijas piekrasti. Tas vieš pamatotu cerību, ka arī mūsu šogad izlaistajiem dzīvniekiem izdosies iedzīvoties jūrā un veiksmīgi izaugt lieliem. Lai viņiem veicas!” teic Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza dzīvnieku kolekcijas departamenta vadītāja Guna Vītola.

Mūsu zoodārzam roņu uzturēšanā un rehabilitācijā lielu atbalstu jau vairāk nekā 10 gadus sniedz Ventspils pilsēta, tādēļ liels “paldies” ventspilniekiem par nozīmīgo ieguldījumu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Rudens ekskursijas skolēniem 2024 Bauskas TIC
Iepazīsti novada plašo piedāvājumu–radošās meistarklases, degustācijas, aktīvās atpūtas izklaides, gan ceļojumu laikā! | Skatīt vairāk
Latvija
Brīvdienu ceļvedis "PRETĪ AUGSTUMIEM" Cēsu TIC
Ieskaties jaunajā Cēsu novada brīvdienu ceļvedī un iedvesmojies neaizmirstamām brīvdienām! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.09.2024 - 20.09.2024 Latvijas Orientēšanās nakts 2024  Tukuma TIC
Kandavā 2024. gada 20. septembrī norisināsies lielākais gada orientēšanās pasākums ikvienam sagatavotības līmenim – Latvijas Orientēšanās | Skatīt vairāk
Esi izbraucis ar Abavline?  Tukuma TIC
Zviedru Cepure ir atpūtas bāze gleznainajā Abavas senlejā. Abavline ir trosu nobrauciens 200 m garumā. | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.76128197sec.