Liepājas Latviešu biedrības nams aicina uz Liliju ziedu izstādi

No 18. līdz 20. jūlijam Liepājas Latviešu biedrības namā  liepājnieki un pilsētas viesi aicināti baudīt ziedu skaistumu  liliju izstādē.

Liepājas Latviešu biedrības nams jau iepriekš organizējis gan īrisu, gan gladiolu izstādes. Šoreiz apskatei izstādītas greznās lilijas.

Ziedus šai izstādei gādā liliju audzētāju biedrība "Lilium Balticum". Tā ir viena no aktīvākajām puķu biedrībām Latvijā, kura  apvieno gan vienkāršus liliju entuziastus, gan augsta līmeņa selekcionārus. Visu mūsu reģiona valstu vidū Latvija izceļas ar savu ziedu selekciju, un lilijas Latvijas ziedu selekcijā ieņem īpašu vietu. Jau daudzus gadus par tradīciju ir kļuvis, ka liliju izstādēs lielāko ekspozīcijas daļu ieņem tieši Latvijā selekcionētie ziedi. Latvijas selekcionāri katru gadu turpina iepriecināt skatītājus ar jaunām šķirnēm. Latvijā radītās šķirnes ir piemērotākas mūsu klimatam un krietni labāk jūtas Latvijas dārzos.

Ziedus eksponēs gan liliju kolekcionāri: Aivars Laķis, Ingrīda Mūrniece, Brigita Everse, Ārija Auziņa, Vija Ramniece, kā arī selekcionāri: Antra Balode, Andris Krūmiņš, Dāvids Hercbergs, Guntis Grants, Egons Fridrihsons, Ingrīda Punka un jaunie selekcināri: Diāna Lulle, Edgars Bite un Ingrīda Grīna.

Izstādītas būs gan nesmaržīgās un īpaši izturīgās Āzijas grupas lilijas, gan izcili smaržīgās trompetlilijas, kā arī citu grupu lilijas.

Lilijas ir daudzgadīgas sīpolpuķes, piemērotas Latvijas apstākļiem. Lielākā daļa liliju ir pietiekoši vai ļoti ziemcietīgas, uz ziemu tās nav jārok ārā. Plašāku informāciju par liliju grupām un audzēšanas knifiņiem var iegūt biedrības "Lilium Balticum" mājaslapā: www.liliumbalticum.lv.

Aicinām interesentus apmeklēt izstādi un patīkami atpūsties no ikdienas steigas, baudot  liliju ziedu burvību 20. jūlijā no pulskten 9:00 līdz 16:00. Ieeja izstādē bez maksas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Rundāle aicina iepazīt Tropu tauriņu māju! Bauskas TIC
Blakus Rundāles pils parkam šovasar ir atvērta tropu tauriņu māja! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.06.2024 - 23.06.2024 Jāņu nakts mistēriju jampadracis Engurē Tukuma TIC
Jāņu Jampadracis – Engurē! 23.06. Engurē svētku tirdziņš, teātra izrāde Auniņparkā, koncerts un balle! | Skatīt vairāk
Vasaras atpūta pie Madonas novada ezeriem Madonas TIC
Pavadi brīvdienas kādā no atpūtas vietām pie mūsu puses ezeriem. Kad gaiss smaržo pēc ezera, draugu sarunām un bērnu smiekliem, vasara ir | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.06.2024 - 23.06.2024 Līgo zaļumballe ar grupu "ZUŠI" Tukuma TIC
Lapmežciema parka estrādē 23.jūnijā pulksten 23:00 būs Līgo zaļumballe ar grupu "ZUŠI". | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.61073112sec.