Kurzemes tautastērpu informācijas centrs turpina meistarklases par Pērkones brunču darināšanu

11. jūnijā plkst. 16 Liepājas muzeja Kurzemes tautastērpu informācijas centrā Kūrmājas prospektā 16/18 notiks meistarklase "Pērkones brunči. Šūšana". Meistarklase turpinās iesākto ciklu par tautastērpu darināšanu, akcentējot tieši Liepājai tuvāko un raksturīgāko - Pērkones tautastērpu.

Maijā notikušās meistarklases tēma bija Pērkones brunču audumu aušana. Ar aušanas prasmēm dalījās un interesentus iepazīstināja Tautas lietišķās mākslas studiju "Liepava" un "Kursa" meistares. Bija iespēja iepazīties arī ar bagātīgo Pērkones brunču audumu svītrojumu kolekciju.

Jūnija meistarklase turpina iepriekšējā reizē iepazītā, noaustā vai pie meistara pasūtītā brunču auduma turpmāko ceļu līdz valkāšanai gataviem brunčiem. Meistarklases laikā interesentus ar Pērkones brunču šūšanas meistarstiķiem iepazīstinās Lia Ģibiete.

Meistarklases laikā varēs apgūt brunču sakārtošanu ielocītēs, svītrotā auduma savienošanu un brunču sānu vīles sašūšanu. Interesentus iepazīstinās ar jostu un aizdaru veidiem un slēptās kabatas izveidošanu. Noslēgumā L. Ģibiete parādīs, kā apstrādāt brunču apakšējo malu. Meistare stāstīs gan par senajiem brunču darināšanas veidiem, gan izrādīs mūsdienīgus šūšanas paņēmienus.

Jūlija meistarklases tēma būs Pērkones krekla izšūšana un šūšana.

Praktiskai un mērķtiecīgai dalībai nepieciešama iepriekšēja sazināšanās ar Liepājas muzeja Kurzemes tautastērpu informācijas centra vadītāju L. Ģibieti, zvanot uz t. nr. 29144696. Vietu skaits ierobežots. Dalības maksa meistarklasē – 5.00 €.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brīvdienu ceļvedis "PRETĪ AUGSTUMIEM" Cēsu TIC
Ieskaties jaunajā Cēsu novada brīvdienu ceļvedī un iedvesmojies neaizmirstamām brīvdienām! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.09.2024 - 11.10.2024 Baudi rudeni dabas takās Bauskas novadā! Bauskas TIC
Atklāj senāko zemgaļu, augstāko iekšzemes, iespaidīgākās karsta kritenes Latvijā, mītisko Dievdārziņu un salu, kur Mūsai un Mēmelei satekot, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.10.2024 - 10.10.2024 Andra Vītola gleznošanas meistarklase  Tukuma TIC
“Meistars un ota” - Tas būs kopīgs krāsu lidojums mākslinieka vadībā. | Skatīt vairāk
Maizes cepšana Ribbes dzirnavās! Bauskas TIC
19.oktobrī no plkst. 15:00 līdz plkst. 19:00 Grauda Spēks Maizes cepšanas meistarklase Ribbes dzirnavās! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.46109009sec.