Sācies Siguldas starptautiskais dzejas festivāls «Siguldas Dzejas dienas un dzejas naktis»

Ar Dzejas nakts pārgājienu sācies Starptautiskais dzejas festivāls “Siguldas Dzejas dienas un dzejas naktis”, kas norisinās Starptautiskā dzejas festivāla “Dzejas dienas” ietvaros!

31. augusta vakarā no Siguldas Stacijas laukuma dzejnieki no dažādiem literāriem strāvojumiem, grupējumiem un darbnīcām - Siguldas novada dzejnieki, Jauno literātu apvienība “Sāls”, “Tekstūra”, “13. kurss”, “Dzejnieki liftā”, “Postmistiķi”, “Raksturs”, Literārās akadēmijas Dzejas meistardarbnīca, “Aicinājums”, “Sintakses stupors”, “Vienpatņi” - un līdzgājēji devās Dzejas nakts pārgājienā uz kultūrtelpu “Dabā” Nurmižos, kur visus pārgājiena dalībniekus sagaidīja ugunskurs, zupa un dzejas lasījumi līdz rīta gaismai.

Pa ceļam viņi satika: literatūrzinātnieku Viesturu Vecgrāvi pie Siguldas Valsts ģimnāzijas ar stāstu par Leona Brieža skolas gaitām un saistību ar Siguldas novadu; dzejnieku Edvīnu Raupu pie Gaujas senlejas, gremdējoties atmiņās par bērnības trakulībām gravā un pļavā, kas tagad nosaukta par Svētku laukumu; pirms dažiem gadiem par siguldieti kļuvušo kaislīgo makšķernieku un dzejnieku Guntaru Godiņu, pie Gaujas makšķerējot zivis; Siguldas pilsdrupās dzejnieku Arti Ostupu, kuru daži dzīves gadi sasējuši ar Siguldu un šī laika liecības atrodamas viņa dzejas krājumos; dzejnieku Kristapu Vecgrāvi, kurš Siguldas kapsētā atcerējās kopā ar vecmammu Siguldā pavadītās bērnības dienas; rakstnieci un dzejnieci Ingu Ābeli, kura Sateseles pilskalnā starp avotu, kanjonu un Kraukļu aizu ar stipriem vārdiem nobūra vējus un noturēja skaidras un zvaigžņotas debesis.

Festivāla nākamais pasākums gaidāms jau šonedēļ, 5. septembrī plkst. 18.30, kafejnīcā “Valhalla Lounge”, Pils ielā 8A, kur piestās “Dzejas brauciens”(Poetry Ride). Šogad radošais direktors Guntars Godiņš un producente Jenni Kallionsivu satiksies Latvijā cikla “Ienāc literatūrā” ikmēneša sarunā un dalīsies atmiņās par “Dzejas brauciena” norisi vairāku gadu garumā Latvijā, Igaunijā, Somijā, Zviedrijā un Norvēģijā, kā arī demonstrēs filmu par festivālu. Festivāla viesis būs igauņu dzejnieks un tulkotājs Contra, kurš uzstāsies ar dzejas lasījumiem.

“Siguldas Dzejas dienas un dzejas naktis” izskanēs 27. septembrī plkst. 18.00, Siguldas Valhalla Lounge, Pils ielā 8A, ar “Latvian Literature” atdzejas darbnīcas noslēguma lasījumiem. Septembra pēdējā nedēļā Siguldā norisināsies “Latvian Literature” atdzejas darbnīca, kurā šogad darbosies dzejnieki no Latvijas un Īrijas, lai meklētu kopīgu dzejas valodu. Atdzejas darbnīcas noslēguma lasījumos piedalīsies Latvijas dzejnieki Arvis Viguls, Linda Mence, Ligija Purinaša, Ivars Šteinbergs un Īrijas dzejnieki Gormfhlaith Ní Shíocháin Ní Bheoláin, Diarmuid Johnson un Ceaití Ní Bheildiúin. Pasākumu vadīs Arvis Viguls.

Starptautisko dzejas festivālu “Siguldas Dzejas dienas un dzejas naktis” organizē Kultūras centrs Siguldas DEVONS. Atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds un Siguldas novada pašvaldība.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.10.2024 - 30.10.2024 Bezmaksas objekti – jā, Tu nepārlasīji! Bauskas TIC
Dodies Bauskas novadā uz objektiem, kas pieejami bezmaksas! Dabas takas un parki, vides objekti, māksla, arhitektūra, kulta vietas, pat sala, rātsnams un | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.10.2024 - 27.10.2024 Koncertstāsts Mežotnes baznīcā Bauskas TIC
Esat aicināti piedalīties koncertstāstā "Mežā ... nakts", kas norisināsies Kultūrtelpa "Mežotnes baznīca". | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.10.2024 - 27.10.2024 "Leģendu nakts" Daugavpils cietoksnī Daugavpils TIC
2024. gada 26. oktobrī visā Latvijā notiek Latvijas Piļu un muižu asociācijas rīkots notikums – Leģendu nakts. | Skatīt vairāk
no 1.50 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.10.2024 - 27.10.2024 Kodolraķešu bāzē Zeltiņos - Halovīni Alūksnes TIC
Jau otro gadu Zeltiņu Kodolraķešu bāzē norisināsies Halovīnu pasākums. sākot ar dažādām spēlēm un radošajām darbnīcām un beidzot ar tērpu | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Siguldas novada TIC
,


Rixwell Segevold Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.11085415sec.