Siguldā atklāta krāšņa Gitas Šmites izstāde «Klusā daba ar mierlaiku mantojumu»

Siguldā atklāta krāšņa Gitas Šmites izstāde «Klusā daba ar mierlaiku mantojumu»

Kultūras centra “Siguldas devons” izstāžu zālē atklāta mākslinieces Gitas Šmites jaunākā personālizstāde “Klusā daba ar mierlaiku mantojumu”. Izstāde piedāvā skatītājiem unikālu iespēju iepazīt Šmites glezniecību, kas savieno pagātnes liecības ar mūsdienu dzīves mieru un harmoniju. Koši un reizē patiesi ir Gitas gleznās redzamie motīvi, tie rezonē ar skatītāju, atgādinot par mierlaikiem un mūsu zemes dziedinošo spēku.

Izstādes koncepcija dzimusi, māksliniecei dzīvojot ciešā saskarē ar dabu un ievērojot laika plūdumu, kas atklājas ne tikai dabas ritmos, bet arī cilvēku dzīvesstāstos un priekšmetos, kas tiek nodoti no paaudzes paaudzē. Kā stāsta pati māksliniece: “Mans iedvesmas avots ir manas mājas laukos, dzīve, kas rit ciešā saskarē ar dabu, un cilvēki, kas šeit dzīvo un dzīvojuši pirms manis. Priekšmeti, ko gleznoju klusajās dabās, bieži nes liecību no aizgājušajiem laikiem.”

Izstādē redzamie darbi ataino ne tikai ainavas un cilvēku attiecības, bet arī ikdienas priekšmetus, kas, saskaņā ar mākslinieci, simbolizē saikni ar senajiem laikiem un rada līdzsvaru starp pagātni un tagadni. “Es cenšos savu mierlaiku sajūtu nodot gleznās, pievienojot atsauces uz pagātni, tādējādi paplašinot mūsu kopējo mierlaiku,” atklāj Gita Šmite.

Gita Šmite ir Latvijas Mākslas akadēmijas absolvente, studējusi pie izcilajiem profesoriem Imanta Vecozola un Viļa Ozola. Māksliniece aktīvi piedalās izstādēs kopš 1995. gada un ir sarīkojusi vairāk nekā 15 personālizstādes, kā arī veidojusi tērpus teātra izrādēm un radījusi zīmolu “Pirtsmāksla”.

Izstāde “Klusā daba ar mierlaiku mantojumu” apskatāma kultūras centrā “Siguldas devons” līdz 2. oktobrim. Apmeklētāji to varēs apmeklēt bez maksas kultūras centra darba laikā - no pirmdienas līdz piektdienai no plkst. 10.00 līdz plkst. 18.00, kā arī sestdienās no plkst. 10.00 līdz plkst. 16.00.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.09.2024 - 15.09.2024 VĀCIETIS. ZIEDONIS. JAKOVĻEVS  Tukuma TIC
15.septembrī pulksten 16:00 Tukuma pilsētas Kultūras namā izskanēs īpaša programma - "VĀCIETIS. ZIEDONIS. JAKOVĻEVS". | Skatīt vairāk
Latvija
ORĶESTROMĪMA | Tukumā Tukuma TIC
“Orķestromīma” ir jaunākiem skolēniem radīta atraktīva un dzirkstoša koncertizrāde, kas vedīs skatītājus cauri kino pasaulei | Skatīt vairāk
Nurmuižas pils atdzimšana Nurmuižas pils
Nurmuižas pils ir lielākais un senākais muižas komplekss Latvijā, kura teritorijā ir 33 ēkas un septiņi dažādi valsts nozīmes pieminekļi! | Skatīt vairāk
Zemgales tūrisma gada balva Zemgales Tūrisma asociācija
Līdz 24.septembrim piesaki nominantus Zemgales tūrisma gada balvai 2024! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.853791sec.