Restorāna «CUT» šefpavārs Aleksandrs Košanskis iesaka Ābolu un ķirbju krēmzupas recepti

Restorāna CUT šefpavārs Aleksandrs Košanskis piedāvā ābolu un ķirbju krēmzupas recepti (4 līdz 6 porcijām).

Izejvielas:

  • 1 kg sviesta ķirbis, nomizots un sagriezts kubiņos

  • 1 sīpols, smalki sakapāts

  • 2 ķiploku daiviņas, saspiestas

  • 3 salvijas lapiņas, sakapātas

  • 1 ābols

  • 1 ēd.kar. sviesta

  • 3 selerijas kāti, nomazgāti un sagriezti

  • 1 purava baltā daļa, nomazgāta un sagriezta

  • 250 ml vistas buljona

  • 300 ml kokosriekstu piens

  • 2 ēd. kar. olīveļļas

Pagatavošana:

1. Uzkarsē katlu, pievieno eļļu un to uzkarsē, pēc tam pieliek klāt sīpolus, šķipsniņu sāls un apcep uz mazas liesmas aptuveni 5 minūtes līdz sīpoli kļūst mīksti, bet nekādā gadījumā brūni.

2. Pievieno ķiplokus, seleriju, puravu, salvijas lapiņas un ābolu un uz lielas liesmas visu apcepj, pēc tam pievieno sviestu un karamelizē. Pievieno ķirbjus un buljonu un vāra aptuveni 25 - 35 minūtes vai līdz ķirbji mīksti.

3. Kad tas izdarīts, nokāš šķidrumu atsevišķā traukā, taču neizlej.  Blenderī liek ķirbja masu un pievieno pusi nolietā šķidruma, kokosriekstu pienu un blenderē. Ja redz, ka zupa ir bieza, pakāpeniski pievieno vēl buljona un sulas novārījumu.

4. Kad ir sasniegta vēlamā konsistence,  pievieno sāli un piparus pēc garšas.

5. Pasniedz ar grauzdētām ķirbju sēklām vai grauzdiņiem

Lai labi garšo!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.11.2025 - 11.11.2025 “Zeimuļs” – arhitektūras brīnums Rēzeknē! Rēzeknes pilsētas TIC
Iepazīsti futūristisku arhitektūras brīnumu Latgalē – “Zeimuļs” ar zaļajiem jumtiem un torņiem kā divi milzu zīmuļi! + Aizraujošs skats no | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com

 
Total Timed::3.86918378sec.