Autors: Gemoss.lv
Avots: Gemoss.lv
Kulinārijas jomā šogad
gaidāms liels un nozīmīgs notikums – pirmo reizi Latvija piedalās pasaules
prestižākajā pavāru konkursā “Bocuse d’Or”, un valsti
pārstāvēs Dinārs Zvidriņš no restorāna ‘’Laivu centrs’’.
Gemoss komanda lepojas par Dināra panākumiem un iespēju pārstāvēt valsti, tāpēc
aicinājām uz sarunu, lai noskaidrotu par gatavošanos konkursam.
Cik ilgi
gatavojies šim konkursam?
Reklāma
Dinārs: Sāku jau 2019.
gada jūlijā gatavošanos uz Latvijas nacionālo atlasi, kura notika 4. septembrī
Riga Food ietvaros. Pēc tam bija kāds brīvāks brīdis, kamēr saņēmām pirmo
informāciju no Francijas par tālākajiem uzdevumiem, bet intensīva gatavošanās
sākās novembra sākumā, kad jau bija skaidrs, kādi mums ir mājasdarbi.
Kas ir
svarīgākais, lai veiksmīgi sevi pierādītu šādā prestižā konkursā?
Galvenais ir mērķtiecība – jāzina jau pašā
sākumā, ka pašam to ļoti gribas! Kā jau teicu, gatavošanās šādam konkursam
notiek ilgāk nekā gada garumā, turklāt intensīvs. Lai pats starts izdotos, ir
vajadzīgs atbalsts, jo šis nav individuāls sports. Kopumā jāsaka, ka svarīgi ir
daudz trenēties, jo visas prasmes ar intensīvu darbu var tikai uzlabot.
Kas ir tava atbalsta komanda?
Vajadzēja atrast citus entuziastus, kuri ir
gatavi šādam pārbaudījumam. Romans Uglanica piekrita būt treneris un Sintija
Blauberga kļūt par pavāra palīgu. Katra no pozīcijām nāk ar savu atbildību un uzdevumiem.
Protams, vēl daudzi uzdevumi ir krituši uz Svetlanas Riškovas pleciem, viņa ir
mūsu Bocuse d’Or Latvijas akadēmijas prezidente, liels atbalsts ir arī mana
priekšniece no restorāna ‘’Laivu Centrs’’ – Laura Podgurska. Viņas abas ir
bijušas saistītas ar visiem organizēšanas, finanšu un mārketinga darbiem. Bez
ģimenes atbalsta arī neiztikt, jo pēdējā pusgada laikā esmu bijis reti mājās
gan konkursa, gan darba dēļ.
Ar ko tu izcelsies šajā konkursā uz
citu pavāru fona?
Es ar savu komandu izcelsimies ar Latvisko
garšu ēdienos un latviskajiem motīviem pamatēdiena paplātē. Ar daudzu pavāru
palīdzību mēs kopīgi atradām ēdienus, kuri ir tie labākie un īpašākie, ko
vajadzētu izcelt gaismā. Piemēram, skudru sīrups, smiltsērkšķu sula, kūpinātā
siera desa, kausētais siers Dzintars un rudzu milti. Šeit spēlē arī
jaunības faktors, jo būsim pirmo reizi šajā konkursā.
Kurš ēdiens Tev pašam ir favorīts no
plānotā, kas tiks gatavots konkursā?
Mani favorīti ir detaļas no katra ēdiena. Bet
labāko ēdienu ir grūti izvēlēties. Tagad šos ēdienus esmu gan gatavojis, gan
ēdis tik daudz reižu, ka grūti saprast, kas ir labākais.
Gemoss komanda vēl enerģiju, možu
garu, gandarījumu un panākumus gaidāmajā konkursā! Turam īkšķus!
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.