Jubilejas gads: Pavāru Klubs apbalvo Latvijas Gada Pavāru un Pavārzelli

Jubilejas gads: Pavāru Klubs apbalvo Latvijas Gada Pavāru un Pavārzelli

2024. gadā aprit divdesmit gadi, kopš tika izveidota biedrība Pavāru klubs. Kopš pavāru organizācijas izveides pirmsākumiem, fokuss ir bijis uz pavāru mākslas attīstīšanu Latvijā, kā arī pavāru dalība starptautiskos konkursos. Tādēļ Latvijas pavāru konkursi ir starta atspēriens daudziem pavāriem, kuri ir piedalījušies šo gadu laikā.  Latvijas Gada Pavārs titulu iepriekš ieguvuši – Raimonds Zommers, Māris Jansons, Ina Poliščenko, Dinārs Zvidriņš, Nils Ģēvele, u.c.

Šogad konkursā startēja pieci dalībnieki – Viktors Naumenko, Dinārs Zvidriņš, Mārtiņš Pupurs, Agate Batraga un Renārs Purmalis. Iepriekš tikai Dinārs ir ieguvis šo titulu – 2017. , 2018. un 2021. gadā. Šogad par spēcīgāko šajā konkurencē tika atzīta – Agate Batraga, kura iepriekš 2022. gadā izcīnīja titulu Latvijas Pavārzellis 2022 komandā ar Nilu Ģēveli. Lai gan Agate ir jaunākā dalībniece konkursā, viņa iepriekš ir piedalījusies Bocuse d’Or Europe 2024 Tronheimā kā Nila Ģēveles palīdze un jau šoruden dosies pārstāvēt valsti uz World Chefs Challange finālu Singapurā komandā kopā ar Dināru Zvidriņu.

“Esmu bezgala priecīga par uzvaru! Es pieteicos šim konkursam, jo vēlējos pieradīt gan sev, gan citiem, ka varu būt laba priekšniece virtuvē. Ir ļoti aizraujoši nonākt vadītāja lomā. Novēlu arī citiem”

Otro vietu sīvā cīņā ieņēma Dinārs Zvidriņš atpaliekot tik dažus punktus no Agates. Trešo vietu izcīnīja Renārs Purmalis, kurš pirmo reizi piedalījās šajā konkursā, jo parasti mēs viņu satiekam austeru konkursos. Renārs pārsteidz žūriju ar savu konceptu Gatavo dabā, ienesot jaunas vēsmas konkursu virtuvēs.

Jauno pavāru konkursā titulu Latvijas Pavārzellis 2024 izcīnīja Dāvids Ivanovs, kurš konkursā startēja ar Dināru Zvidriņu un arī strādā kopā restorānā Entresol.

Pirmo reizi Pavāru Klubs rīkoja konkursu – Latvijas Gada Restorānu Konditors 2024. Konkursā pieteicās trīs drosmīgas meitenes Anastasija Kazuļa, Jeļizaveta Kuzmina un Valērija Čudova. Valērija ir iepriekšējā titula Latvijas Gada Pavārs 2023 ieguvēja. Visas trīs meitenes gatavoja divus desertus, kurus bija iespēja iepriekš izstrādāt. Pirmais deserts bija iedvesmots no ģenerālsponsora Lavazza kafijas un otram bija jābūt vegānās Valrhona šokolādes desertam. Šogad uzvaras laurus plūca restorāna Whitehouse konditore Jeļizaveta Kuzmina – līdz ar to viņas vārds būs pirmais kas tiks gravēts uz Lavazza zelta krūzes ceļojošā kausa.

Pavāru konkursu apbalvošana un Pavāru kluba 20. gadu jubileja šogad notika ATTA centre Rīgā, kopā pulcējot gan biedrus, gan sponsorus, gan draugus.

Svetlana Riškova – “Esmu no pirmās dienas Pavāru Klubā. Atceros, ka pēc skolas beigšanas bija tādi juki laiki, padomju gastronomija bija beigusies, bet neviens no mums nezināja, ko darīt tālāk. Pirmo pavāru konkursu rīkoja uzņēmums  Skonto, kurš pirmo reizi apvienoja lielākos Latvijas entuziastus pavārmākslā . Pēc tā mēs sākām iknedēļas sapulces Kaļķu Vārtu restorānā, un jau nedaudz vēlāk Ēriks Dreibants piedāvāja dibināt biedrību “Pavāru Klubs”. Pēdējo gadu laikā esam piedzīvojuši lielu izaugsmi, esam izveidojuši vēl ciešākas saites Baltijas līmenī. Visā Baltijā ir ienācis Michellin ceļvedis, kā arī visās valstīs ir nodibinātas Bocuse d’Or Akadēmijas.  Es ceru, ka mēs visi kopā turpināsim ceļu tik uz augšu!”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Latvijas Orientēšanās nakts 2024  Tukuma TIC
Kandavā 2024. gada 20. septembrī norisināsies lielākais gada orientēšanās pasākums ikvienam sagatavotības līmenim – Latvijas Orientēšanās | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.09.2024 - 15.09.2024 Tēva diena | Džūkstes Pasaku muzejā Tukuma TIC
Orientēšanās sacensības un radošās darbnīcas tēviem ar bērniem, kur nepieciešams tēva padoms, prasmes, iemaņas un gudrība. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.09.2024 - 10.09.2024 Vēsturnieka Andra Tomašūna lekcija Koknesē Aizkraukles novada TIC
Lekcijas laikā izcilais vēsturnieks Andris Tomašūns atklās dažādas interesantas un, iespējams, nezināmas nianses par Kokneses vēsturi. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.09.2024 - 10.09.2024 Ar klasi uz Pļaviņām! Aizkraukles novada TIC
Skola - tā nav tikai mācīšanās skolas solā. Skola - tās ir neaizmirstamas, kopīgas atmiņas par aizraujošiem piedzīvojumiem! | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.69862294sec.