Elmārs Tannis un influenceri meistarklasē pārbauda «Fiskars» pannas ar 100 % bez plastmasas pārklājumu

Elmārs Tannis un influenceri meistarklasē pārbauda «Fiskars» pannas ar 100 % bez plastmasas pārklājumu

“Fiskars” sasniedz būtisku ilgtspējas mērķi – visu uzņēmuma katlu un pannu pārklājumi tagad ir pilnībā bez plastmasas un PFAS (per- un polifluoralkilsavienojumi). Jaunās “Fiskars” “Hard Face” pannas ar keramikas pārklājumu ceturtdien, 4. decembrī, tika prezentētas īpašā šefpavāra Elmāra Taņņa meistarklasēkurā influenceri un mediju pārstāvji iepazinās ar jaunās paaudzes keramikas pārklājuma priekšrocībām un gatavoja unikālus ēdienus.

100 % bez plastmasas pārklājumi – solis pretī ilgtspējīgākai nākotnei
“Fiskars” jaunais “Ceratec™ Superior” keramikas pārklājums ir izstrādāts, lai apvienotu drošību, izturību un ilgtspējīgu ražošanas pieeju. Šī tehnoloģija nesatur plastmasu un PFAS savienojumus un nodrošina vienmērīgu karstuma sadali ēdiena gatavošanas laikā. Pārklājuma ražošana patērē aptuveni par 30 % mazāk enerģijas nekā agrāk izmantotie PTFE (politetrafluoretilēns) materiāli, kas ļauj būtiski samazināt ietekmi uz vidi.

Bezplastmasas pārklājumi šobrīd jau tiek izmantoti vairākās “Fiskars” produktu sērijās – “Hard Face”, “All Steel”, “Norden”, “Taiten” un “Functional Form”, tādējādi nodrošinot cilvēkam un videi draudzīgu un plašu izvēli gan ikvienam, kas gatavo mājās, gan profesionāļiem.

“Fiskars” produktu prezentācija Rīgā: meistarklase ar Elmāru Tanni
Ceturtdien, 4. decembrī, Rīgā “Fiskars” pulcēja Latvijas medijus un satura veidotājus (influencerus), lai iepazīstinātu ar jaunajām “Hard Face” pannām un to pielietojamību ikdienas gatavošanā. Pasākuma laikā viesi ne tikai uzzināja vairāk par jauno keramikas pārklājumu, bet arī praktiski izmēģināja pannas kulinārajā meistarklasē. Šo meistarklasi vadīja pieredzes bagātais šefpavārs Elmārs Tannis, kurš demonstrēja “Fiskars” pannas un kā uz tām pagatavot ēdienu, kam precīza karstuma kontrole ir īpaši svarīga. Viesi pagatavoja vairākus gardus ēdienus, izmantojot jaunās paaudzes pannas, un pārliecinājās par to funkcionalitāti praksē.
Šefpavārs un Gourmando īpašnieks Elmārs Tannis uzsver: “Strādājot ar jaunajām "Fiskars" "Hard Face" pannām, īpaši novērtēju to vienmērīgo karstuma sadali un keramikas pārklājumu, kas nesatur plastmasu. Tas ļauj gatavot droši gan veselībai, gan videi, saglabājot ēdiena dabīgo garšu, kas man ikdienā ir ļoti svarīgi. Es ticu, ka laba panna ir līdzīgi kā labs instruments – ja ar to strādā pareizi, rezultāts vienmēr sagādā uzvaras garšu. Ar šīm pannām var koncentrēties uz to, kas patiešām svarīgi – gatavot ar prieku. Lietojot “Hard Face” tiku pie "happy face"!”.

Atbildīga ražošana un ilgtspējas principi
“Fiskars” ilgtspējas pieeja ietver gan videi draudzīgu materiālu izvēli, gan rūpīgi izstrādātus ražošanas procesus. Somijas Sorsakoski rūpnīcā, kur trauki tiek ražoti jau gandrīz 70 gadus, tiek izmantots 90 % pārstrādāts nerūsējošais tērauds un 100 % pārstrādāts alumīnijs, būtiski samazinot jaunu izejvielu patēriņu. Jaunā keramikas pārklājuma ražošana ir arī energoefektīvāka un patērē aptuveni par 30 % mazāk elektroenerģijas nekā agrāk izmantotie PTFE pārklājumi.

Ražošana notiek, izmantojot atjaunojamo elektroenerģiju, un rūpnīca darbojas saskaņā ar starptautiski atzītiem standartiem, tostarp ISO 14001, ISO 9001 un ISO 45001. Šie sertifikāti apliecina “Fiskars” apņemšanos nodrošināt drošu, kvalitatīvu un videi atbildīgu ražošanu, radot produktus, kas kalpo ilgi un palīdz samazināt ietekmi uz vidi.

Fiskars rekomendācijas keramikas pannu kopšanai
Lai jaunās keramikas pārklājuma pannas saglabātu savu kvalitāti un kalpotu pēc iespējas ilgāk, būtiska ir pareiza kopšana un lietošanas paradumi. “Fiskars” iesaka ievērot dažus vienkāršus, bet efektīvus principus, kas palīdz saglabāt pannas pārklājuma izturību un nodrošina drošu gatavošanu ikdienā.
1. Keramikas pārklājuma pannu ilgmūžību vislabāk nodrošina saudzīga lietošana ikdienā.
2. Pannu nevajadzētu uzkarsēt tukšu, tāpēc gatavošanu ieteicams sākt, pannā pievienojot nedaudz eļļas vai sviesta.
3. Vispiemērotākais gatavošanas režīms ir vidēja temperatūra, kas palīdz izvairīties no pārkaršanas un saglabā pārklājuma īpašības.
4. Pēc gatavošanas pannai jāļauj atdzist pirms mazgāšanas, un tīrīšanai nevajadzētu izmantot abrazīvus līdzekļus.
5. Uzglabājot pannu, pārklājums jāsargā no skrāpējumiem, piemēram, ievietojot starp pannām mīkstu aizsargu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 06.12.2025 - 13.12.2025 „RUDENS 2025” - Latgales mākslinieku darbi Rēzeknes pilsētas TIC
Izstāde "Kamols / Komuļs" apvieno 73 Latgales autorus, atklājot radošumu, krāsas un sajūtas. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.12.2025 - 07.12.2025 Lielās Ziemassvētku egles iedegšana  Rēzeknes pilsētas TIC
Rēzekne 7. decembrī iedegs Ziemassvētku egli Festivāla parkā ar ziemīgu svētku programmu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.12.2025 - 11.12.2025 “Zeimuļs” – arhitektūras brīnums Rēzeknē! Rēzeknes pilsētas TIC
Iepazīsti futūristisku arhitektūras brīnumu Latgalē – “Zeimuļs” ar zaļajiem jumtiem un torņiem kā divi milzu zīmuļi! + Aizraujošs skats no | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.11.2025 - 13.12.2025 7 iemesli, lai atbrauktu ciemos uz Rēzekni Rēzeknes pilsētas TIC
Ziemīgā Rēzekne vilina ar klusām gaismām, slepeniem stāstiem un negaidītu siltumu aukstumā. | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com

 
Total Timed::7.41227317sec.