Autors: Kristaps Ruicēns
Avots: Promenade Hotel
Līdz ar vērienīgā festivāla „Līvas ciems” atklāšanu arī viesnīcas „Promenade Hotel” restorāns „Piano” atklāj ko jaunu savā ēdienu sortimentā, proti, tradīcijām un leģendām apveltīto „Liepājas mencu”.
Pēc tradicionālas Dienvidkurzemes piekrastes zvejnieku receptes pagatavota auksti kūpināta menca ar apceptiem sīpoliem un žāvētu cūkgaļas krūtiņu krējuma mērcē, pasniegta ar vārītiem kartupeļiem māla podiņā. Jāmin, ka kaltētas, arī apdūmotas vai viegli žāvētas mencas Kurzemes piekrastes iedzīvotāju – lībiešu un kuršu – uzturā lietotas vēl pirms vācu kolonistu ierašanās 13.gadsimtā. Arī vēlāk, piemēram, Hanzas pilsētu eksportējamo preču sarakstos sastopama kaltēta menca.
Pirmie apmeklētāji jau izteikuši atzinīgus vārdus restorāna „Piano” šefpavāram Jurim Ķipstam. Kāpēc „Liepājas menca” un nevis tautā ieskandinātie „menciņi”? To lai katrs gardēdis atklāj un sajūt pats!
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.