McDonald’s Daugavpilī atvēra pirmo restorānu ārpus Rīgas

2011.gada 6.decembrī, Daugavpilī, 18.novembra ielā 42 McDonald’satklāja savu pirmo restorānu ārpus Rīgas, tādējādi uzsākot darbības paplašināšanu Latvijas reģionos. Jaunā restorāna izveidē McDonald’s” ir investējis 1,2 miljonus latu un radījis 36 jaunas darbavietas. Jaunais restorāns ir arī pirmais divstāvīgais uzņēmuma “McDrive” restorāns Latvijā.

Svinīgajā atklāšanas pasākumā piedalījās “McDonald’s” vadības pārstāvji, Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova un Politikas un ekonomikas jautājumu padomnieks ASV vēstniecībā Latvijā Hīts Beilijs. Pasākumu vadīja aktieris Rihards Lepers, savukārt ar muzikālajiem priekšnesumiem priecēja ronkenrola grupa “Keksi” un šarmantais lietuviešu dziedātājs Aļģirdas Šuminskas.

Žanna Kulakova, Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja: “Esmu gandarīta par to, ka Daugavpilī tiek radītas papildu darbavietas, ka investīcijas uz pilsētu nāk. Man ir patiess prieks par jebkura uzņēmēja panākumiem un uzņēmumu attīstību, jo tā ir visas Daugavpils attīstība. Mēs to kā pašvaldība ļoti labi apzināmies, tāpēc viena no Daugavpils pašvaldības prioritātēm ir noteikta uzņēmējdarbības veicināšana. Novēlu veiksmi un panākumus restorāna darbā Daugavpilī!”

Karina Maklelanda, ASV vēstniecības Latvijā Misijas vadītājas vietniece: “Pirmā “McDonald’s” restorāna atklāšana Daugavpilī ir apliecinājums dinamiskām un plaukstošām attiecībām uzņēmējdarbības jomā starp ASV un Latviju. Lai arī “McDonald’s” ir globāla kompānija, franšīze, kam pieder “McDonald’s” restorāni Latvijā, nodrošina investīcijas no maza vietējā biznesa, tādējādi arī radot jaunas darbavietas Daugavpils iedzīvotājiem.”

Tomašs Navrockis, “McDonald’s” rīkotājdirektors Baltijas valstīs: “Šodien “McDonald‘s” ir nozīmīga diena – priecājamies atvērt Daugavpilī mūsu pirmo restorānu ārpus galvaspilsētas! Daugavpils un citu tuvāko pilsētu iedzīvotāji ir laipni gaidīti jaunajā “McDonald‘s” restorānā, kas ir slavens visā pasaulē ar augstas kvalitātes ēdienu par pieejamu cenu, draudzīgu un ātru apkalpošanu un unikālu atmosfēru. Daugavpils ir viena no Latvijas lielākajām pilsētām, un mūsu veiktie pētījumi apliecina, ka šajā pilsētā ir labas biznesa iespējas, tāpēc paredzam, ka ieguldīto investīciju atdeve būs augsta. Daugavpils ir sākums mūsu ambiciozajiem paplašināšanās plāniem reģionos – nākamgad atvērsim vēl divus jaunus restorānus, kopumā investējot trīs miljonus latu. Jau tagad varu paziņot, ka viena no pilsētām, kur plānojam atvērt “McDonald’s” restorānu, ir Jelgava.”

Jaunajā “McDonald‘s” restorānā Daugavpilī ēdienu var baudīt gan iekštelpās, gan ērti piebraukt ar mašīnu pie “McDrive” un veikt pasūtījumu. Restorānā ietilpst arī “McCafe”, kas apmeklētājiem piedāvā plašu kafijas un konditorejas izstrādājumu klāstu. “McDonald’s” restorāni visā pasaulē ir slaveni ar to, ka ir īpaši piemēroti ģimenēm ar bērniem. Jaunajā restorānā Daugavpilī ir atvēlētas divas unikālas telpas bērniem – “Gym & Fun” fiziskām aktivitātēm un izklaidei un “Birthday Party” svinību rīkošanai. Restorāns ir izkārtots divos stāvos, tā kopējā platība sasniedz 800 kvadrātmetrus un apmeklētājiem ir pieejamas 177 sēdvietas pie galdiņiem. Tāpat kā visos “McDonald’s” restorānos, arī šajā apmeklētāji var bez maksas neierobežotu laika periodu lietot Wi-Fi interneta pieslēgumu. Restorāns ir veidots saskaņā ar “McDonald’s” izstrādāto “Lim Food” dizainu, kura neformālā stilā veidotie grafiskie risinājumi pauž zīmola vērtības. “Lim Food” raksturo atmosfēra, kurā valda prieks, savukārt ar vizuālo risinājumu palīdzību apmeklētāji tiek “ievietoti” vidē, kurā tie ieņem centrālo lomu. “McDrive” ir atvērts visu diennakti, savukārt iekštelpās var ieturēt maltīti katru dienu no plkst. 8:00 līdz 23:00, izņemot piektdienu un sestdienu, kad tas ir atvērts līdz pat plkst. 24:00.

“McDonald’s” ir optimizējis “McDrive” restorānu darbību, kas ļauj nodrošināt ātru servisu – uzņēmums var apkalpot pat līdz vienai automašīnai minūtē, kas ir ap 1500 auto diennaktī. Šī gada pirmajos desmit mēnešos četrus “McDrive” restorānus Rīgā apmeklējuši 2,9 miljoni cilvēku un vairāk nekā 520 000 auto. Ja šīs automašīnas sastātos viena pēc otras, tad rindas garums nosegtu visu Latvijas valsts robežu. Piekto “McDrive” restorānu Rīgā “McDonald’s” atklāja pirms mēneša.

Pirmais “McDrive” restorāns pasaulē tika atvērts 1975.gadā Sierravistā, Arizonas štatā netālu no militārās bāzes, lai apkalpotu karavīrus, kuriem, esot militārajā uniformā, bija aizliegts izkāpt no automašīnas. Eiropā pirmais “McDrive” savas durvis vēra 1985.gadā Dublinā, Īrijā, savukārt Latvijā – 1995.gadā Rīgā, Krasta ielā 101. Šodien pasaulē ir ap 23 000 “McDrive” restorānu, bet Latvijā – 6.

Pasaulē ir jau vairāk nekā 13 000 “McCafe”, no kuriem 600 atrodas Eiropā. Latvijā pirmais “McCafe” tika atvērts 2009.gadā t/c “Spice”, Rīgā, kas reizē bija arī pirmais “McCafe” visā Baltijā. Daugavpilī atvērtais “McCafe” pēc skaita ir jau trešais Latvijā.

 

Par “McDonald’s”

“McDonald’s“ (NYSE:MCD) ir vadošais ātrās ēdināšanas pakalpojumu sniedzējs ar vairāk nekā 32 000 restorānu 117 valstīs. Ap 80% no “McDonald’s“ restorāniem pieder franšīzēm, kas nodrošina to darbību.

Maltas kompānija “Premier Capital Limited” ir 53 “McDonald’s” restorānu īpašnieks Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Maltā un Grieķijā, un uzņēmums nodarbina vairāk nekā 2000 cilvēku. Baltijas valstīs piecu gadu laikā – no 2010.gada līdz 2014.gadam ieskaitot – “Premier Capital Limited” plāno investēt tālākā attīstībā 27 miljonus latu un paplašināt tīklu līdz 35 restorāniem.

“McDonald’s“ darbību Latvijā sāka 1994.gadā, atverot restorānu Vecrīgā. Ar pirmā restorāna atvēršanu ārpus Rīgas Daugavpilī, “McDonald’s“ restorānu skaits ir sasniedzis 10. Latvijā “McDonald’s“ ir ne tikai vadošais ātrās ēdināšanas restorānu tīkls, bet arī labs darba devējs. Pēdējo gadu laikā darbinieku skaits ir audzis vairāk nekā divas reizes un līdz gada beigām sasniegs 600. “McDonald’s“ piedāvā darba iespējas arī cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, pašlaik šādu iespēju nodrošinot ap 20 cilvēkiem. Ienākot Latvijā, “McDonald’s“ līdzi atnesa sociāli atbildīga uzņēmuma praksi, ko apliecina 2007.gadā izveidotais labdarības fonds “Ronald Mcdonald House Charities Latvija”, kura darbība ir veltīta labdarības līdzekļu piesaistei, un ieguldījums nāk arī no ikviena pārdotā “Happy Meal” komplekta. Papildu informācija par “McDonald’s“ ir www.mcdonalds.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.09.2024 - 05.10.2024 Atveldzējies kādā no baseiniem Bauskā Bauskas TIC
Ielūkojies piedāvājumā - Bauskas novadā ir pieejami baseini gan iekštelpās, gan ārā! | Skatīt vairāk
Latvija
Īpašais rudens/ziemas piedāvājums Nurmuižas pils
Baudiet romantisku atpūtu muižā ar Smēdes SPA apmeklējumu, prosecco, vakariņām un gardām brokastīm nākamajā rītā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.09.2024 - 29.09.2024 Gadatirgus Jaunpilī.  Tukuma TIC
aunpils pils laukums skanēs 29.septembrī, kad kā ierasts notiks krāšņs un jestrs rudens MIĶEĻDIENAS GADATIRGUS. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.09.2024 - 01.10.2024 Raimonda Paula un Guntara Rača koncerts Tukuma TIC
Īpaši ģimenēm un mūsu mazajiem skatītājiem 6.oktobrī pulksten 14:00 piedāvājam apmeklēt Raimonda Paula un Guntara Rača jauno dziesmu programmu | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel
,


Kaļķu vārti
,


Plaza
,


Wellton Riga Hotel & SPA
,

Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.98995686sec.