Uzbūvēts unikāls ceļojošs restorāns no pārstrādājamiem materiāliem

Deviņu dienu laikā Milānas Doma laukumā uz septiņstāvu ēkas jumta uzstādīta caurspīdīga 140 kvadrātmetru liela konstrukcija – ceļojošs Electrolux Cube restorāns. Kā atzīst arhitekti, restorāna konstrukcija ir unikāls eksperiments, kurā izdevies apvienot Skandināvu arhitektūras tradīcijas ar pavārmākslu un inovatīviem materiāliem. Restorāns ir maksimāli energoefektīvs – tā konstrukcija ir sagatavota no 100% pārstrādājamā materiāla un aprīkota ar vēja turbīnu un ūdeņraža ģeneratoru. Milānā restorāns būs pieejams līdz 26. aprīlim, šogad to ir plānots izvietot arī Stokholmā un Londonā. Uz pusdienām vai vakariņām Cube restorānā var pieteikties interneta vietnē www.electrolux.com/cube.

„Strādājot pie jauniem produktiem, Electrolux uzdevums ir radīt ne tikai funkcionālās, bet arī ilgtspējīgas inovācijas. Ar Cube restorāna ideju un tās īstenošanu mēs izaicinām pavārus un arhitektus radīt profesionālus un ilgtspējīgus šedevrus. Turklāt mēs iedvesmojam katru restorāna apmeklētāju nebaidīties no kulinārijas eksperimentiem un kļūt par īstiem šefpavāriem savā virtuvē”, stāsta Electrolux Latvia direktors Eduards Reneslācis.

Kā atzīst arhitekti, veidojot Cube restorāna konstrukciju, tai tika izvirzīti trīs kritēriji: mobilitāte, inovatīvs arhitektūras risinājums, kā arī dizains, kas piešķirtu restorānam īpašu raksturu.

Ņemot vērā restorāna mobilitāti, arhitektiem bija jānodrošina, lai tā uzstādīšana un izjaukšana būtu optimāli ātra. Turklāt konstrukcijas izvietošana neparastās vietās īpaši izturīgu materiālu izmantošanu, kas maksimāli pielāgotu konstrukciju dažādiem laika apstākļiem.

Strādājot pie restorāna koncepta, īpaša uzmanība tika piešķirta tā energoefektivitātei. Ēdienu pagatavošanai pavāri izmantoElectroluxvidei draudzīgotehniku, ietaupot līdz pat 40% no elektrības un gāzes patēriņa.

Konstrukcijas veidošanā tika izmantota skandināvu arhitektūras pieredze. Kā atzīst paši arhitekti, tai raksturīgais gaišums, vieglums un funkcionalitāte kompozīcijā ar inovatīviem dabīgiem materiāliem deva iespaidīgu rezultātu - caurspīdīgu 140 kvadrātmetru lielu konstrukciju, kas ir pielāgota unikālas kulinārijas pieredzes gūšanai visneparastākajās vietās.

Arī restorāna interjers liecina par tendenci uz inovācijām un vēlmi pārsteigt - no griestiem nolaižoties galdam, tiek servēta maltīte, pēc kuras galds paceļas, lai viesi varētu turpināt baudīt skatu un dzērienus. Akcents tika likts uz mēbelēm, kas piešķir mājīguma noti restorāna minimālisma interjeram. Dizaina veidošanā tika ņemts vērā arī tas, kā krāsas un gaisma ietekmē garšas uztveri.

Cuberestorānu ideja turpina jau 2009. gadāElectroluxaizsākto dizaina un pavārmākslas apvienošanu, kad tika radīts restorāns uz Parīzes modernās mākslas muzejaPalais de Tokyojumta. Pērn restorāns tika izvietots Briselē, bet no 18.decembra tas ir pieejams Milānas iedzīvotājiem un viesiem līdz 26. aprīlim. Vienlaicīgi tas var uzņemt līdz 18 apmeklētājiem. Pusdienas vienai personai izmaksās 200 EUR, savukārt vakariņas – 275 EUR.

Uzziņai:

Electrolux ir pasaules līderis mājsaimniecības ierīču un profesionālo ierīču ražošanā, kura izstrādājumus ik gadu pērk vairāk nekā 40 miljoni pircēju 150 valstīs. Electrolux fokusējas uz inovatīvu produktu ražošanu, īpašu vērību pievēršot pārdomātam dizainam, pamatojoties uz patērētāju prasībām, lai tos novērtētu gan cilvēki savās mājās, gan profesionāļi – darbavietās. Electrolux produktu klāstā ietilpst ledusskapji, trauku mazgāšanas mašīnas, veļas mašīnas, plītis, kondicionieri un mazā sadzīves tehnika, piemēram, putekļu sūcēji, kas tiek pārdoti ar tādām iecienītām preču zīmēm kā Electrolux, AEG, Eureka un Frigidaire. 2010. gadā Electrolux ieņēmumi bija 106 miljardi SEK un uzņēmumā strādāja 52 000 darbinieku. Lai iegūtu plašāku informāciju, apmeklējiet newsroom.electrolux.com/lv/.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jaunums! Pankūku rīti Hercogā! Hercogs Mārupe
No rīta nekas nesmaržo labāk par svaigi ceptām pankūkām! 🧑‍🍳 Ielūdzam jūs uz gardām brokastīm sestdienu un svētdienu rītos no plkst.11 | Skatīt vairāk
Īru deju šovs RHYTHM OF THE DANCE Valmieras novada Tūrisma pārvalde
9.oktobrī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā uzstāsies leģendārais īru deju šovs RHYTHM OF THE DANCE, atzīmējot savu 25. gadu jubileju. | Skatīt vairāk
no 30 EUR
Tūrisma dienas ir klāt! AirGuru
Lielākā ceļojumu izpārdošana ar 40% atlaidi vairāk nekā 100 piedāvājumiem ir klāt! Pasteidzies, labākās vietas izķer ātri! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel
,


Kaļķu vārti
,


Wellton Centrum Hotel & SPA
,


Jurmala Golf Club & Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::6.64834404sec.