Šī nedēļa ir Sieviešu dienas zīmē, un kādēļ gan nepalutināt savu sirdsdāmu ar paša gatavotām vakariņām, un šoreiz mazliet izsmalcinātākām par omleti vai pelmeņiem. Ikviena novērtēs ieguldītās pūles un centību, ja pat rezultāts būs pārsteidzošs Jums abiem.
Lai Jūsu radīto mākslas darbu pietuvinātu pavārmākslas šedevram, restorāna ‘Burkāns’ šefpavārs piedāvā Sieviešu dienas svinīgo vakariņu ēdienu receptes.
Esam pieraduši, ka virtuvē saimniece un noteicēja lielākoties ir sieviete, bet iesakām ņemt to visu savās rokās, kaut uz vienu dienu un pagatavot gardu pārsteigumu. Viss būs izdevies, ja spēsiet savu nodomu paturēt slepenībā līdz pat vakaram, un arī Jūsu otrā puse to noteikti novērtēs.
Restorāna „Burkāns” šefpavārs Andris Rūmītis: „Šoreiz uzsvars tieši uz zivju ēdieniem – jo zivis ir daudz vieglāks ēdiens nekā gaļa un pēc maniem novērojumiem, tās uzturā tiek lietotas reti, bet, ja iespējams, restorānā dāmas tās labprāt izvēlas un iekļauj savā ēdienkartē. Deserts, ko iesaku ir ļoti vienkāršs, bet prasa nelielas iemaņas, tāpēc es ieteiktu izmēģināt to pirms tam. Ar šo desertu Jūs iekarosiet sievietes uzticību uz mūžu un ietaupīsiet naudu dārgām dāvanām!”
Lai ēdiens nebūtu tikai lielisks pēc garšas, bet stimulētu arī uz mīlas priekiem, nevajadzētu aizmirst par īpašām pamatēdienu piedevām. Selerija, kas satur hormonu - andrestorons, uzbudinoši iedarbojas uz sievietes libido, bet vīriešiem paaugstina potenci. Arī greipfrūts sniedz pozitīvu iespaidu uz libido.
Savukārt restorāna „Burkāns” pieredzējušais bārmenis Arnis Bikšus ir sagatavojis trīs dažādu, gardu kokteiļu receptes.
Droši eksperimentējiet un ieprieciniet savas dāmas!
Karsti kūpinātas foreles salāti ar greipfrūtu filejām un Dižonas sinepju mērci
(2 pers.)
0,120kg Salātu mix (jaunie spināti, biešu lapas, rukola)
0,120kg Karsti kūpināta strauta forele
(var aizstāt ar lasi, jūras asari)
0,01kg Saulē žāvēti tomāti
0,03kg Redīsi
0,1kg Gurķi
0,04kg Šalotes sīpols
0,250kg Greipfrūti
Mērcei:
0,1l Olīveļļa
0.02l Baltais balsamico
0,01kg Dižonas sinepes
Pagatavošana
Noskalo un nosusina salātus. Šalotes sīpolus un saulē žāvētus tomātus sagriež smalkos kubiņos. Nomizo greipfrūtu un izgriež filejas. Gurķi sagriež smalkos, garos salmiņos. Redīsus sagriež smalkās ripiņās. Olīveļļu sajauc ar balsamico etiķi un Dižonas sinepēm. Salātu mixsu sajauc ar gurķi, sīpoliem, saulē žāvētiem tomātiem un mērci. Uz šķīvja kārto salātus, virsū liek foreli, dekorē ar greipfrūtu filejām un redīsiem.
Lasis El Papilote (2 pers)
0,340kg Laša fileja bez ādas
0,1kg Cukini
0,08kg Puravs
0,1kg Burkāns
0,1kg Selerija sakne
0,01kg Ķirbju sēklas
0,01kg Granātābola sēklas
0,05kg Laims
0,1l Olīveļļa
0,04kg Dižonas sinepes
Prgamenta papīrs, jūras sāls, pipari (svaigi malti)!
Pagatavošana
Visus dārzeņus, nomazgā sagriež smalkos, garos salmiņos un sajauc ar pusi olīveļļas, sāli un pipariem un grauzdētām ķirbju sēklām. Atlikušo daļu olīveļļas sajauc ar sinepēm un iemarinē lasi. Dārzeņus kārto uz pergamenta 50x50cm. Virsū liek lasi. Tad izveido sainīti un aizsien ciet galu. Cep 180 grādu sakarsētā cepeškrāsnī ~15min. Dekorē ar granātābolu sēklām, zaļumiem un laimu, kurš apvārtīts cukurā un apdedzināts uz sausas pannas.
Šefpavāra piebilde
Fantastisks ēdiens, jo visu var sagatavot, kamēr mīļotais cilvēks darbā, vēlāk ielikt tikai krāsnī, nav jāstāv klāt un var veltīt uzmanību mīļotajai! Ir veselīgs, jo viss gatavojas nosacītā tvaikā.
Liesmotā karstā ābolu tatēnu kūka (2 pers.)
0,2kg Kārtainā mīkla (2 apļi)
0,3kg Āboli
0,06kg Cukurs
0,05kg Sviests
0,1kg Vaniļas saldējums
0,05l Contreu liķieris
Pagatavošana
Ābolus nomizo, izņem serdi un sagriež daiviņās. Uz pannas jāizkausē sviests ar cukuru, tad pievieno ābolus , pa virsu uzliek kārtaino mīlu (cepurīti). Liek cepties 220 grādu sakarsētā cepeškrāsnī ~ 15.min . Kad pīrāgs gatavs, to uz šķīvja jāliek apgriežot otrādi. Liek virsū saldējumu, aplej ar uzsildītu Contreu un aizdedzina. Dekorē ar zemeni un piparmētru.
Šefpavāra komentārs
Atcerieties, ka mājās jābūt mazām panniņām, lai varētu mīklas aplis pilnībā to nosegtu!
Ginger cosmo
Nepieciešams (1 kokteilis):
3 šķēlītes ingvera
½ laims
50gr vodka
70gr dzērveņu nektārs
20gr triple sec liķieris
1Fizālis
Pagatavošana:
Ingveru saspaida ar piestiņu, izspiež laima augļa sulu, vodku, dzērveņu nektāru un triple sec liķiera. Visu sakrata ar ledu šeikerī un caur sietiņu lej martini glāzē, dekorē ar fizāli.
Bellini
Nepieciešams (1 kokteilis):
1 konservēta persiku pusīte
20gr persiku liķiera
1/3 šampanieša glāzes ar smalko ledu
100gr dzirkstošais vīns vai prosecco
½ zemene dekorēšanai (var būt arī cita oga)
Pagatavošana:
Sablenderē konservēto persiku pusīti kopā ar persiku liķieri. Šampanieša glāzi piepilda ar smalku ledu, pārlej tikko sablendrēto un pielej klāt dzirkstošo vīnu vai prosseco. Apmaisa 1nu reizi ar garo karoti! Galvenais - vienu reizi lēnām, uz glāzes malas uzliek zemeni dekorēšanai.
Banāna honey martini
Nepieciešams (1 kokteilis):
3 šķēlītes banāna
1/2 laima augļa sulas
20 grami medus
50 grami gaišā ruma
Dekorēšanai: 1 konservētais kokteiļu ķirsis un 3 šķēlītes banāna
Visas sastāvdaļas saliek blenderī, pievieno nedaudz smalko ledu, īsu mirkli blenderē un tad ielej martini glāzē. Uz iesmiņa saver banāna šķēlītes un ķirsi, liek pār glāzi.