Autors: Ketija Fogele
Avots: AS Lido
Baltiešiem ir visas iespējas ēst veselīgi, tikai nepieciešams vērīgi atlasīt sezonālus produktus un radoši pagatavot. Lido Atpūtas centra restorāns Rīgas restorānu nedēļas ietvaros, ieviešot jaunu, veselīgu augļu un ogu mērču līniju, aicina iedzīvotājus radīt tām latvisku nosaukumu - britiem ir čatnijs, itāļiem pesto, Kaukāza tautām adžika. Kas būs mums?
LIDO Atpūtas centra restorāns uzsācis dalību projektā "Gaumīgi Garšīga Galvaspilsēta – Rīga 2013" ar mērķi aicināt rīdziniekus un pilsētas viesus meklēt un, protams, atrast, īsto un patieso Rīgas garšu.
Reklāma
Aleksandrs Puškins, AS LIDO Atpūtas centra restorāna šefpavārs skaidro: "Arvien vairāk cilvēku pasaulē un arī Latvijā pievērš uzmanību veselīgam uzturam un dalība Rīgas restorānu nedēļā arī mūs rosināja izveidot pilnīgi jaunu, veselīgu un garšīgu līniju – augļu un ogu mērces, kā piedevu gaļas, putnu un zivju ēdieniem. Rabarberi, plūmes, āboli, ķirši, ērkšķogas, smiltsērkšķi, pīlādži, brūklenes – visa šī gada garumā mēs piedāvāsim visdažādākās variācijas augļu un ogu mērcēm, kas patiesībā ir lieliska alternatīva tik ļoti ierastajām mājas miltu mērcēm. Taču esam pārliecināti, ka šim ēdienam būtu nepieciešams latvisks nosaukums."
Britiem ir čatnijs, itāļiem pesto, Kaukāza tautām adžika. Kas būs mums? Lido izsludina konkursu par augļu un ogu mērces nacionālo nosaukumu. Ikviens iedzīvotājs var iesūtīt savas idejas līdz 28. aprīlim uz info@lido.lv un konkursa uzvarētājam būs unikāla izdevība apmeklēt meistarklasi šo mērču pagatavošanā pie LIDO šefpavāra.
Projekta "Gaumīgi Garšīga Galvaspilsēta – Rīga 2013" ietvaros papildus Lido Atpūtas centra restorāna iniciatīvai katrā no četriem gadalaikiem Rīgas labākie pavāri savu restorānu ēdienkartēs vairāk kā citkārt atvēlēs vietu īpašajiem sezonas produktiem un Rīgas restorānu nedēļas laikā veidos arī īpašu ēdienkarti – 3 ēdienus ar mūsdienu Latvijas garšu par vienotu cenu 10,50 LVL. Pirmās Rīgas Restorānu nedēļas laikā no 22. – 28. aprīlim LIDO Atpūtas centra restorāna apmeklētājiem būs iespēja baudīt – "Marinēta tītara fileja ar grilētiem cukīni un apelsīnu dzērveņu mērci", "Grilēta tunča fileja ar salātu mix un sezama mērci" un desertā "Pavasarīgi viegls biezpiena krēms ar glazētiem rabarberiem".
LIDO Atpūtas centra restorāns atrodas Krasta ielā, Lido atpūtas centra otrajā stāvā un ir vienīgā restorāna kategorijas iestāde LIDO sabiedriskā ēdināšanas uzņēmumu tīklā.
Uzņēmums LIDO dibināts 1987. gadā un specializējas sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumu tīkla izveidē un apkalpošanā.
Uzņēmums pirmais Latvijā ieviesa atklātās virtuvi koncepciju pārskatāmai ēdienu gatavošanai, kā arī izstrādāja LIDO raksturīgo interjeru un mēbeļu dizainu. 2011.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 18 miljoni LVL, savukārt 2012. gada apgrozījums sasniedz 19 miljonus LVL, kas ir par 6 % vairāk nekā 2011. gadā.
2012. gadā uzņēmums tika pārveidots no SIA par AS, un tā vienīgais īpašnieks ir Gunārs Ķirsons. AS LIDO struktūrā ietilpst Rīgā strādājoši astoņi bistro un restorāns, viens bistro Tallinā, produktu ražošanas bāze, divi kulinārijas veikali Rīgā un Liepājā.
Uzņēmums nodarbina vairāk kā 850 darbiniekus.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.