Jau nākamajā nedēļā, no 14. līdz 20. oktobrim, gardēži pulcēsies Rīgas restorānos, kur norisināsies Rudens Rīgas restorānu nedēļa. Visas nedēļas garumā labākie pavāri pārsteigs ar rudenīgiem ēdienu piedāvājumiem par īpašo cenu 10,50 Ls (14,94 EUR). Lai būtu drošs, ka nepalaidīsi garām īpašos piedāvājumus, rezervē galdiņu izvēlētajā restorānā jau tagad.
LiveRiga vēsta: "Rudens Rīgas restorānu nedēļa ir iespēja ikvienam Rīgas iedzīvotājam un pilsētas viesim doties uz kādu no labākajiem Rīgas restorāniem, lai kļūtu par liecinieku šefpavāru unikālajām prasmēm un neierobežotajai iztēlei. Šefpavāru speciāli izstrādātajās ēdienkartēs īpaši tiks akcentēti Latvijas bagātīgās rudens ražas labumi: meža sēnes, pastinaki, rudens āboli, ķirbji, cidonijas, dzērvenes, kāļi, pīlādži un dažādas pašmāju upēs un ezeros sastopamās zivis. Rudens produkti iegūs vēl nepieredzētu garšu, kas patīkami pārsteigs ikvienu!"
Reklāma
Ambiente
Plāni griezti un ar cieto sieru pārcepti kartupeļi ar eruku un marinētām celmenēm
Vārīta liellopa mēle ar ābolu-mārrutku mērci un ķirbju, cukurzirņu biezeņiem
Ķirbju parfē ar ķirbju sēklu griljāžu un melleņu mērci
Avalon
Grilētu burkānu un seleriju salāti ar teļa gaļu un dzērveņu-ķiploku mērci
Truša stilba cepetis ar kartupeļu-kāļu biezeni un aroniju-sīpolu ievārījumu
Ķirbju miltu, valriekstu un bumbieru kūka
vai
Upes vēžu astīšu un burkānu muss ar pilngraudu maizes rikām kaņepju sviesta pavalgā
Latvijas vīnogu lapās cepta cūkgaļas fileja ar medū karamelizētiem rudens āboliem un kartupeļu-seleriju terīni
Pīlādžogu parfē šokolādes apvalkā
Bergs
Piedāvājums pieejams: no plkst. 12:00 līdz 18:00, sestdienā no plkst. 12:00 līdz 21:00, svētdienā - restorāns slēgts.
Mazsālīta līdakas fileja ar mārrutku želeju, gurķu pērlēm un rudzu maizes grauzdiņiem
Medījuma ragū pīrāgs ar sakņu dārzeņiem medū un upeņu novārījuma mērci
Smiltsērkšķu-ābolu zupa ar cidoniju un biezpiena uzputeni
Bibliotēka No1 Restorāns
Piedāvājums spēkā no pirmdienas līdz sestdienai. Vakaros galdiņu skaits ierobežots. Svētdien piedāvājums nav spēkā.
Krāsnī ceptas bietes
(kazas siers, kaņepju pulveris, garšaugu mērce)
Truša kāja
(burkānu biezenis, veloute mērce)
Ābolu-dzērveņu kūka ar marcipāna saldējumu
Burkāns
Biešu espuma ar karsti kūpinātu lasi no Liepājas un paipalu olām
Cūkas fileja bekonā ar kaņepju sviestu
Burkānu kūka ar skābā krējuma saldējumu un dzērvenēm medū
HE's
Lauku ola ar gailenēm, spinātiem un mannā
vai
"Līcīšu" kazas siera tortellini ar mājās sālītu, dūmotu cūkgaļas krūtiņu un timiānu
Garšaugu eļļā gatavota menca ar dažādu pupiņu ragū un baklažānu biezeni
vai
Sautēta "Sidrabu" truša rulete ar meža sēnēm un pērļu sīpoliem
"Straupes" jogurta muss ar skābajiem ķiršiem un vaniļas piena putām
Kaļķu vārti
"Latvijas pavārzellis 2013" zelta medaļas ieguvēja Haralda Sauša uzkoda
Tomāti, kaņepes, sēnes, paipalu ola
Šefpavāra Raimonda Zommera pamatēdiens
Trušu aknas, vistu spārniņi, sakņu selerijas, kartupeļi
"Latvijas 2013.gada pavārs" sudraba medaļas ieguvēja Dināra Zvidriņa deserts
Cigoriņi, dzērvenes, plūmes, bumbieris, burkāni
Le Dome
Truša gaļas terīne ar cidoniju krēmu, pastēti un ceptām plūmēm
Sautēts Latvijas upju līnis ar kāļu sacepumu un baraviku velutē mērci
Aroniju krēma kūka ar pīlādžu saldējumu
Lido atpūtas centra restorāns
Svaigie rudens salāti
(svaigu salātu izlase, panēti un fritēti šampinjoni sviesta-baltvīna mērcē, gurķi, tomāti, pesto mērce)
Grilēta varavīksnes forele ar ķiršu tomātiem sviesta mērcē
(vesela forele, ķiršu tomāti, sviests, baltvīns, pētersīļi, sīpoli)
"Zaķu garduma" kūka ar karameļu mērci
(burkāni, rozīnes, karameļu mērce)
Ostas skati
Truša balotīne/strūdele krēmīgā sēņu mērcē ar rudens dārzeņu salātiem
Teļa gaļas rolklopši krējuma un kaņepju sēklu mērcē ar asinsdesas kroketi, ceptu ķirbju biezeni un violeto kartupeļu čipsiem
Siltas rudens vafeles ar mandelēm, dzērveņu parfē un viršu medu
Foto no Rudens Rīgas restorānu sezonas atklāšanas pasākuma