Autors: Daiga Bazule
Avots: BalticTravelnews.com
Recepte Ziemassvētku galdam no restorāna Burkāns šefpavāra Andra Rūmīša krājumiem "Zoss konfits ar Hercogienes kartupeļiem, sarkano sīpolu marmelādi, cukurzirņu biezeni un ķiršu mērci (4 porcijas)".
Sastāvdaļas:
Reklāma
Zoss konfitam
Zoss kājas 4 gb
Eļļa 1 l
Sīpols 0,1 kg
Burkāns 0,2 kg
Ķiploks 0,03 kg
Zvaigžņu anīs - 1 zvaigzne
Sāls, pipari, timiāns
Hercogienes kartupeļi
Kartupeļi 0,4 kg
Ābols 0,1 kg
Salds krējums 0,1 l
Sviests 0,05 kg
Ķiploks 1 daiviņa
Sarkano sīpolu marmelāde
Sarkanie sīpoli 0,2 kg
Cukurs 0,05 kg
Rīsu etiķis 0,05 l
Sarkanvīns 0,2 l
Sviests 0,05 kg
Cukurzirņu biezenis
Cukurzirņi saldēti 0,2 kg
Dārzeņu buljons 0,1 l
Sāls, pipari
Ķiršu mērce
Sarkanvīna mērce 0,2 l
Ķiršu ievārījums 0,1 kg
Pagatavošana:
Zoss konfits
Zoss kājai izņem kaulu, apsāla un appiparo, tad apcep uz pannas. Eļļai pievieno dārzeņus, zvaigžņu anīsu un uzkarsē, tad eļļā liek zoss kājas un lēnām sautē 2,5 stundas.
Hercogienes kartupeļi
Ar sviestu izsmērē formiņu, tad tajā kārto sakapātus ķiplokus un kartupeļu, ābolu šķēles. Pārlej ar saldo krējumu un liek 180 grādu sakarsētā cepeškrāsnī, cep 1 stundu.
Sarkano sīpolu marmelāde
Sīpolus sagriež puslokos un apcep sviestā, tad pievieno cukuru, etiķi un sarkanvīnu. Sautē uz lēnas uguns aptuveni 1 stundu.
Cukurzirņu biezenis
Zirnīšus nedaudz uzkarsē buljonā, tad sablenderē un izberž caur sietu, pievieno sāli un piparus.
Ķiršu mērce
Brūno pamatmērci atjauc ar ķiršu ievārījumu un uzkarsē.
Labu apetīti!
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.