Lido šefpavāre iesaka gavēņa laikam atbilstošu sautējuma recepti

Lido šefpavāre Ilga Joma iesaka gavēņa laikam atbilstoša ēdiena recepti, kas paplašinās katra gavētāja ēdienkarti.

DĀRZEŅU SAUTĒJUMS

Sastāvdaļas:

4 lieli burkāni

100 grami žāvētu plūmju

1 mazs sīpols

1 daiviņa ķiploka

50 grami sviesta

Pagatavošana:

Nomizojam un smalki sakapājam sīpolu, un sarīvējam ķiploku. Nomizojam burkānus un sagriežam rupjos salmiņos. Uzkarsējam pannu uz lielas liesmas, tajā izkausējam sviestu un ieberam sīpolus un ķiplokus. Aptuveni pēc minūtes pievienojam burkānus, uzliekam pannai vāku un uz vidējas uguns sautējam, kamēr tie paliek mīksti. Kamēr burkāni sautējas, plūmes uzbriedinām ūdenī. Kad burkāni gatavi, pārberam bļodā, notecinām atlikušās taukvielas, pievienojam vidēji lielus plūmju gabaliņus un pēc garšas pievienojam zaļumus, sāli un piparus. Viegli apmaisām ar rokām un ceļam galdā. Sautēšanas procesā sviestam pieliekot cukuru, burkāni karamelizēsies un iegūs pievilcīgu spīdumu.

Lai labi garšo!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.11.2024 - 29.11.2024 Rundāles ūdensdzirnavās "Vienā laivā" Bauskas TIC
Iedvesmojoša mazo uzņēmēju tikšanās Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Izdota brošūra “Bauskas novads aicina"! Bauskas TIC
Izdota tūrisma brošūra “Bauskas novads aicina!” latviešu un angļu valodā, iekļaujot fotogrāfijas, aprakstus par tūrisma objektiem un citu aktuālo | Skatīt vairāk
Izdota Bauskas novada tūrisma himna Bauskas TIC
Noklausies jauno hitu un seko līdzi izaicinājumam - tūrisma himna nu jāizveido #LiepājaTravel komandai! | Skatīt vairāk
Grupas “Klaidonis” jubilejas svinības Tukuma TIC
Kantrīmūzikas koncerts un jaunā albuma prezentācija “Klaidonim 20”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48769116sec.