Autors: Daiga Bazule
Avots: BalticTravelnews.com
Lido šefpavāre Ilga Joma iesaka gavēņa laikam atbilstoša ēdiena recepti, kas paplašinās katra gavētāja ēdienkarti.
DĀRZEŅU SAUTĒJUMS
Reklāma
Sastāvdaļas:
4 lieli burkāni
100 grami žāvētu plūmju
1 mazs sīpols
1 daiviņa ķiploka
50 grami sviesta
Pagatavošana:
Nomizojam un smalki sakapājam sīpolu, un sarīvējam ķiploku. Nomizojam
burkānus un sagriežam rupjos salmiņos. Uzkarsējam pannu uz lielas
liesmas, tajā izkausējam sviestu un ieberam sīpolus un ķiplokus.
Aptuveni pēc minūtes pievienojam burkānus, uzliekam pannai vāku un uz
vidējas uguns sautējam, kamēr tie paliek mīksti. Kamēr burkāni sautējas,
plūmes uzbriedinām ūdenī. Kad burkāni gatavi, pārberam bļodā, notecinām
atlikušās taukvielas, pievienojam vidēji lielus plūmju gabaliņus un pēc
garšas pievienojam zaļumus, sāli un piparus. Viegli apmaisām ar rokām
un ceļam galdā. Sautēšanas procesā sviestam pieliekot cukuru, burkāni
karamelizēsies un iegūs pievilcīgu spīdumu.
Lai labi garšo!
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.