Autors: Daiga Bazule
Avots: BalticTravelnews.com
Liepājas restorāns Upe turpina nesen aizsāktās tematiskās nedēļas, kuru laikā īpaši tiek izcelts kāds produktus. Šajā nedēļā restorāna pusdienu ēdienkartē tiek izcelts kālis, kas tiek pievienots klāt klienta izvēlētajam pamatēdienam.
Kāļi senāk bija ļoti iecienīts dārzenis, vēl laikā, kad cilvēki nebija iepazinuši kartupeli, kālim bija milzīga nozīme viņu uzturā. Kāļi ir viens no senākajiem dārzeņiem, ko audzējuši un ēduši arī mūsu senči šeit pie Baltijas jūras.
Reklāma

Kāļos ir C un PP vitamīni, nedaudz B grupas vitamīnu, kā arī daudz šķiedrvielu un ēterisko eļļu. C vitamīna ziņā kāļi pārspēj citus sakņaugus, turklāt ziemā kāļus uzglabājot, C vitamīns tajos tikai pieaug.
Iespējas kāļa pagatavošanai ir ļoti plašas. Kāļi ēdami svaigi, sautēti, vārīti, cepti, biezeņa veidā, kā arī pildīti. Turklāt ēdami ir arī kāļa laksti, kuri svaigā veidā ir īpaši augstvērtīgi, jo bagātīgi satur antioksidantus. Daudzi nezina, ka sasmalcinātā veidā kāļi skābējami gluži tāpat kā kāposti. Iespējas ir teju neierobežotas!
Vairāk informācijas interneta vietnē www.restoransupe.lv
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.