Autors: Mārtiņš Švarcs
Avots: Dailymail.co.uk/BalticTravelnews.com
Kāds restorāns Filipīnu pilsētā Davao nācis klajā ar itin neparastu auksto gardumu – "krokodilu saldējumu".
Kā izrādās, savdabīgais deserts radies pēc tam, kad kāda krokodilu audzētava vietējās ēstuves "Sweet Spot" īpašniekiem ēdienu gatavošanai piedāvāja izmēģināt dažas rāpuļu olas. Neskatoties uz, iespējams, apetīti nerosinošo un pat biedējošo nosaukumu "Crocodile Ice Cream", jaunradītās delikateses sastāvdaļā gan nav krokodilu gaļas – tas tapis, ierasto vistu olu vietā kopā ar citām tradicionālām sastāvdaļām (pienu, krējumu, cukuru un aromātvielām) lietojot krokodilu olas.
Reklāma

"Tas, protams, ir itin parasts saldējums, un tā sastāvā nebūt nav krokodilu gaļa, bet gan tikai olas. Tiesa gan, tieši tādēļ tas ir patiešām gards," norāda ēstuves īpašnieki Dinjo un Bjanka Ramosi.
Kā apgalvo viņi, 80 procentus krokodila olas veido dzeltenums, turklāt tā ir uzturvielām krietni bagātāka nekā vistas ola, tādēļ uzskatāma par veselīgu alternatīvu saldējuma pagatavošanai.
Jāatzīst, ka neparastas receptūras saldējuma paveidi kulinārijā nebūt nav retums. Tā, piemēram, Japānā, kas, šķiet, nodēvējama par pašu dīvaināko garšu saldējumu dzimteni, iespējams baudīt no zirga gaļas, govs mēles, kā arī astoņkājiem pagatavotu saldējumu.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.