Kā pagatavot garšīgu Jāņu sieru, iesaka restorāns Boulevard 33

Ja beidzot esi izlēmis Jāņu sieru pagatavot pats, tad vērts ielūkoties Rīgas viesnīcas Opera Hotel & Spa restorāna Boulevard 33 kolektīva sagatavotajā siera receptē.

Lai labi garšo!

Sastāvdaļas:

0,5 l piens

400 g vājpiena biezpiens

1 ola vai tikai dzeltenums

40 g sviests

sāls pēc garšas

1 ēd.k ķimenes

Pagatavošana (60 minūtes):

Pienu silda līdz brīdim, kad tas gandrīz sāk vārīties. Pievieno sablenderētu vai sastampātu biezpienu. Karsē, nepārtraukti maisot, līdz atdalās sūkalas. Siera masu izkāš caur marli (marli liek 2 kārtās). Olu viegli sakuļ ar sāli. Katliņā ieliek sviestu ar ķimeņem un kausē. Kad sviests izkusis, pievieno siera masu un kārtīgi samaisa. Pievieno sakulto olu un turpina maisīt līdz iegūta viendabīga masa. Iegūto masu turpina karsēt apmēram 5 minūtes. Sieru liek pa trauciņiem vai iesien marlē un liek aukstumā atdzist (ja iesien marlē, tad marli pēc 3 stundām noņem un turpina turēt sieru aukstumā vēl pāris stundas). Ideāli, ja sieru aukstumā tur visu nakti.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Latvijas garšu mēnesis Tukuma novadā Tukuma TIC
Tuvojoties Latvijas valsts svētkiem–Lāčplēša dienai un Latvijas Republikas Proklamēšanas dienai, Tukuma novada ēdinātāji nolēmuši izcelt | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 06.11.2025 - 13.11.2025 Muzikālā komēdija restorānā Mežs kungS Bauskas TIC
Humora, mūzikas un pozitīvu emociju piesātināts vakars Bauskā! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Novatours
,


Kaļķu vārti
,


Dome Hotel
,


Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com

 
Total Timed::0.86984086sec.