Foto: Dallas.entreejournal.com
Autors: Laura Grīnvalde
Avots: BalticTravelnews.com/Dallas.entreejournal.com
Amerikāņu burgeri ir pasaules ēdienu top hīts. No ātro uzkodu ēdieniem tie ir pārtapuši par izsmalcinātu restorānu maltīti, protams, ar kvalitatīviem produktiem un dekorējumiem, kā no mākslas galerijas. Taču arī burgeriem pavisam drīz pienāks laiks pamest slavas saulīti, lai gaismas apspīdēts parādīsies Peru virtuves hīts – Ceviche ar pisco dzērienu. Ēdienā ir pupiņas, rīsi un jūras produkti. Tas ir svaigs, pikants un nedaudz ass.
Jau tagad Ziemeļamerikā neskaitāmos restorānos un kafejnīcās piedāvā iespēju pasūtīt no Dienvidamerikas atnākušo Ceviche - vislabāk zināmais Peru jūras produktu ēdiens. Lai gan katra Dienvidamerikas valsts izmanto sava veida Ceviche pagatavošanu, tomēr gala variants pieder tieši Peru, uz šķīvja liekot laima un citronu sulā vārītu zivi. Zivij kopā ar rīsiem, pupiņām un speciālo pisco dzērienu izdodas sasniegt garšas sprādzienu. Savukārt pisco dzēriens satur brendiju, citronu vai laima sulu, olu baltumu un dažas citas sastāvdaļas. Pisco ir Peru versija meksikāņu Margaritai. Dzēriens ir Pisco ir skābs un svaigs.
Peru Ceviche ar pisco dzērienu lieliski sader ar salsas ballītēm!
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.