Autors: Anna Blaua
Avots: Liveriga.com
No 2016. gada 16. līdz 22. maijam Rīgā norisināsies Pavasara Rīgas restorānu nedēļa, taču jau šobrīd ir pieejama iepriekšēja galdiņu rezervācija portālā www.LiveRiga.com. Lai gan ar katru gadu dalībnieku skaits palielinās, šajā sezonā ir novērota negaidīti liela interese - piedalīsies 53 restorāni.
Šajā Pavasara Rīgas restorānu nedēļā īpaša uzmanība tiks veltīta vietējiem dabas produktiem, tādējādi atzīmējot Rīgas-Gaujas reģiona kopīgiem spēkiem iegūto Eiropas gastronomijas reģiona titulu 2017.gadā.
Rīgas restorānos varēs nobaudīt tādus ēdienus kā sviestā cepta piena teļa karbonāde izturēta upeņu lapu – kadiķogu marinādē, nātru – skābeņu un burkānu krēmzupa, rabarberu zefīrkrēms ar gurķu un bazilika sorbertu, ceriņu saldējums un citus no mūsu pašu dabas veltēm gatavotus ēdienus.
“Esam aptaujājuši restorānu pārstāvjus un redzam, ka interese par Restorānu nedēļu ir liela – dažviet atlikuši vien pāris galdiņi. Bet, ņemot vērā ievērojamo restorānu interesi, vietas noteikti pietiks visiem gardēžiem,” skaidro Rīgas Tūrisma Attīstības Biroja valdes priekšsēdētāja Vita Jermoloviča.
Reklāma
Kā viens no nosacījumiem, lai piedalītos Pavasara Rīgas Restorānu
nedēļā, bija atbilstība konceptam Ar dabu šķīvī. Tādējādi godinot
2017.gadu, kad Rīgā un Gaujas reģionā tiks īstenota iegūtā titula
"Eiropas Gastronomijas reģions" programma.
Visas nedēļas garumā gardēžus gaidīs 53 restorāni, kuros varēs nobaudīt tādus ēdienus kā sviestā cepta piena teļa karbonāde izturēta upeņu lapu – kadiķogu marinādē, nātru – skābeņu un burkānu krēmzupa, rabarberu zefīrkrēms ar gurķu un bazilika sorbertu, ceriņu saldējums un citus no mūsu pašu dabas veltēm gatavotus ēdienus.
"Ar katru Restorānu nedēļu pārliecināmies, ka šis ir ļoti gaidīts pasākums gan apmeklētāju, gan pašu restorānu vidū – šoreiz, salīdzinot ar aizvadīto rudens Restorānu nedēļu, dalībnieku skaits ir pieaudzis par vairāk nekā desmit! Protams lepojamies, ka projekts ir ieinteresējis arī citas pilsētas – Rīgas-Gaujas reģiona iegūtais Eiropas gastronomijas reģiona tituls, pamudinājis šādu pasākumu pirmo reizi pāris nedēļas atpakaļ rīkot Siguldā. Jāatzīmē, ka katru gadu cenšamies attīstīties un palutināt pasākuma interesentus arvien vairāk, šoreiz izsmalcināts pārsteigums gaidīs Swedbank Zelta kredītkartes īpašniekus," skaidro Rīgas Tūrisma Attīstības Biroja (RTAB) valdes priekšsēdētāja Vita Jermoloviča.
Pavasara Rīgas restorānu nedēļā piedalīsies: 3 pavāru restorāns "Tam labam būs augt", "Aqua Luna", "Astor", "Avalon", "B-Bārs restorāns", "Bellevue", "Benjamiņš", "Bestsellers", "BIBLIOTĒKA No. 1 Restorāns", "Boulevard 33", "C.U.T.", "De Commerce Gastro Pub 1871", "Elements", "Entresol", "Esplanāde", "Etage", "Fifty Six°N Twenty Four°E Restorāns", "Forest", "Galerija Istaba", "Garage", "Gutenbergs", "International", "Islande hotel 9.stāva restorāns", "Kaļķu vārti", "Kasha Gourmet", "KID*", "Key to Riga", "Kolonāde. Mūsu stāsti..", "Konvents", "KukBuk", "Locale", "Le Dome", "Melnā Bite", ""Melnā Kaķa Mājas restorāns, "MUUSU", "Niklāvs", "Olive Oil Trading Co", "Pagalms", "Ostas skati", "Piramīda", "Rennome", "Restorāns 3", "Ribs&Rock", "Slāvu restorāns", restorāni "Steiku haoss", "Tinto", "Vairāk saules", "Valmiermuižas vētniecība Rīgā", "Valtera restorāns", "Vīna Studija", "Zaļais Maksis", "Zilā govs" un "Zvejnieks dēls". Pavasara Rīgas restorānu nedēļas piedāvājums restorānos pieejams, veicot iepriekšēju galdiņa rezervāciju izvēlētajā restorānā.
Restorānu nedēļas laikā galvaspilsētas restorāni piedāvā trīs kārtu maltīti par īpašu cenu – 15 vai 20 eiro. Restorānu saraksts un ēdienkartes atrodamas www.LiveRiga.com/RRN
Pavasara Rīgas restorānu nedēļa notiek no 16.-22.maijam, un to organizē Rīgas Tūrisma Attīstības birojs (RTAB).
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.