Aviokompānijas «SmartLynx Airlines» mācību centru absolvējis tā piecsimtais pilots

Aviokompānijas «SmartLynx Airlines» mācību centru absolvējis tā piecsimtais pilots

Aizvadītajā nedēļā Latvijā bāzētās aviokompānijas “SmartLynx Airlines” mācību centru (ATO) absolvēja tā piecsimtais pilots. Aleksandrs Valdins (Alexandre Valdin) no Francijas sekmīgi pabeidza Airbus A320 tipa kvalifikācijas kursu, kā rezultātā saņēma piedāvājumu pievienoties “SmartLynx” pilotu komandai. Neraugoties uz lieliskajiem rezultātiem, ko jaunie piloti uzrāda apmācībās, un globālo pieprasījumu pēc augsti kvalificētas lidojumu apkalpes, daudzi joprojām saskaras ar grūtībām uzsākt darbu nozarē un gūt lidojumu pieredzi.

“SmartLynx” mācību centra piecsimtais absolvents, Otrais Pilots (First Officer) apmācībā, Aleksandrs Valdins: “Mans ceļš, lai kļūtu par pilotu, sākās brīdī, kad es pirmo reizi lidoju ar Piper lidmašīnu – tajā brīdī es sapratu, ka vēlos saistīt savu dzīvi ar aviāciju. Pretstatā savam tēvam, kas savulaik pilota profesiju nomainīja pret darbu finanšu jomā, es nolēmu karjeru finansēs nomainīt pret vietu pilota krēslā. Pēdējo piecu gadu laikā esmu strādājis pie šī mērķa sasniegšanas un tagad ar nepacietību gaidu, kad varēšu uzsākt lidojumus un uzkrāt pieredzi.”

Ik gadu “SmartLynx” mācību centru absolvē vidēji 70 piloti. Vairāk nekā 10 gadu laikā kopš mācību centra dibināšanas to ir absolvējuši ap 39 dažādu nacionalitāšu piloti, vairums no Itālijas, Francijas un Spānijas, kā arī 19 piloti no Latvijas.  Neraugoties uz pilotu trūkumu pasaulē, jo īpaši Eiropā un ASV, jaunajiem pilotiem bieži vien ir grūti ielauzties nozarē un tajā uzsākt savu karjeru.  Pilotu klasifikācijas sistēma dažkārt apgrūtina vecāko amatu aizpildīšanu, jo īpaši gadījumos, kad notiek priekšlaicīga pensionēšanās, kas lidsabiedrībām rada ievērojamas izaicinājumus. Lai risinātu šo problēmu, ir ļoti svarīgi apmācības programmās uzņemt vairāk studentu un pēc iespējas ātrāk piedāvāt viņiem iespēju lidot un iegūt nepieciešamo pieredzi.

Martins Tisliars, “SmartLynx” mācību centra apmācību vadītājs: “Kā mēs redzam, jaunie piloti ir ļoti aizrautīgi un motivēti, un viņi izmanto katru iespēju, lai uzrādītu labāko sniegumu. Tipa kvalifikācijas mācību kurss ir ļoti dinamisks, tomēr jaunie piloti demonstrē ievērojamu apņēmību un konsekvenci mācību laikā. Pēc rūpīgas izvērtēšanas, pēdējo piecu gadu laikā 96% no visiem absolventiem ir saņēmuši iespēju veidot savu karjeru “SmartLynx”. Viņu uzrādītie lieliskie rezultāti un darba ētika rada pārliecību, ka jaunā pilotu paaudze ir ļoti labi sagatavota.”

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Bērniem un jauniešiem TukumaPILSĒTAS PARKĀ Tukuma TIC
Sestdien 20.jūlijā Tukuma Pilsētas parkā iecerēta aizraujoša un apjomīga svētku programma top bērniem un jauniešiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.07.2024 - 13.07.2024 CHRIS NOAH akustiskais koncerts Jaunpilī Tukuma TIC
Koncerts uz ezera! 13. jūlijā, plkst. 05:00 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.07.2024 - 15.07.2024 Tūrisma karte "Iepazīsti kaimiņus Zemgalē" Bauskas TIC
“Iepazīsti kaimiņus Zemgalē!” – tūrisma maršruts un karte ģimenēm ar bērniem! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.06.2024 - 13.07.2024 Zvejnieksvētki Lapmežciemā - 13.07 Tukuma TIC
Svētku koncerts un jautra atmosfēra kopā ar Aināru Bumbieri, dziedošajiem aktieriem, Ivo Fominu, "Papīra lidmašīnām" u.c. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54770207sec.