No 1. septembra lidostās rokas bagāžā – šķidrums tikai 100 mililitru iepakojumos

No 1. septembra lidostās rokas bagāžā – šķidrums tikai 100 mililitru iepakojumos

Valsts aģentūra “Civilās aviācijas aģentūra” (CAA) informē, ka ar 2024.gada 1.septembri visās Eiropas lidostās atgriezīsies prasība, ka rokas bagāžā esošā viena šķidruma iepakojuma maksimālais tilpums nevar pārsniegt 100 mililitrus.

Līdz šim atsevišķās Eiropas lidostās pamazām tika ieviestas jaunākās paaudzes rokas bagāžas pārbaudes sistēmas, kuru veiktspēja ļāva pasažieriem rokas bagāžā ņemt lielāka tilpuma šķidruma iepakojumus, tos neizņemot no rokas bagāžas.

Ar Komisijas 2024.gada 29.jūlija Īstenošanas regulu (ES) Nr. 2024/2108, ar ko Īstenošanas regulu (ES) 2015/1998 groza attiecībā uz dažiem steidzamiem aviācijas drošības pasākumiem saistībā ar šķidrumu, aerosolu un gelu drošības pārbaudes iekārtām, nolemts, ka sākot ar 2024.gada 1.septembri arī lidostās, kurās pieejamas jaunākās paaudzes rokas bagāžas pārbaudes sistēmas, turpmāk būs iespējams ņemt līdzi šķidruma iepakojumus ar maksimālo tilpumu tikai līdz 100 mililitriem.

CAA vērš uzmanību, ka pasažieriem, kuru rokas bagāžas pārbaude tiks veikta ar jaunākās paaudzes sistēmām, netiks ierobežots maksimālais šķidruma iepakojumu skaits, proti, kopējais šķidruma apmērs rokas bagāžā varēs pārsniegt vienu litru. Tajās arī turpmāk no rokas bagāžas nebūs jāizņem datori.

RIX Rīgas lidostā ar jauno pārbaudes sistēmu ir aprīkota ātrās drošības pārbaudes līnija un ģimenes līnija, kā arī tranzīta pasažieru pārbaudes līnijas, tādēļ vairumam pasažieru līdzšinējā kārtība nemainās – rokas bagāžā var atrasties šķidrums, kur viena katra iepakojuma tilpums nepārsniedz 100 mililitrus, kas visi ievietoti vienā speciāli tam paredzētā plastmasas iepakojumā ar tilpumu viens litrs.

CAA konstatējusi, ka daļa pasažieru bija jau iepazinusi jaunākās rokas bagāžas pārbaudes sistēmas priekšrocībām citās valstīs, tādēļ lidojumos uz Latviju rokas bagāžā līdzi ņēma lielāka tilpuma šķidruma iepakojumus. Jaunie Komisijas 2024.gada 29.jūlija Īstenošanas regulu (ES) Nr. 2024/2108 nosacījumi būs spēkā arī uz rokas bagāžas pārbaudēm šajās lidostās. Vienlaikus CAA atgādina, ka pasažieriem joprojām ir iespēja lielāka tilpuma šķidruma iepakojumus iegādāties pēc drošības kontroles un tos ņemt līdzi lidaparātā, kā arī pārvadāt reģistrētajā bagāžā, ja vien tie neatrodas aizliegto šķidrumu / vielu sarakstā (piemēram, benzīns, krāsas, smērvielas).

Ierobežojumi ieviesti ar mērķi saglabāt nemainīgi augstu civilās aviācijas sistēmas drošību, turklāt tie ieviesti uz laiku, līdz jaunās paaudzes rokas bagāžas pārbaudes sistēmām tiks veikta papildu pārbaudes un sertifikācija.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.08.2024 - 15.08.2024 💙TRANSATLANTIK HOTEL & SPA 5*💙 Atlantic Travel
📍Kemer / Goynuk, Turcija ✈️25, 26/08 uz 7 naktīm | Skatīt vairāk
no 895 EUR
Pagarini vasaru ar airBaltic! SKY24.LV
airBaltic Zemo cenu lidojumu akcija ceļo: no 12.08.2024. - 31.05.2025. pārdošanā līdz 20.08. | Skatīt vairāk
no 69 EUR
Spēle "Leģendas par leģendām" Ogrē VisitOgre.lv
Spēle veidota kā atjautīgs orientēšanās piedzīvojums Ogres Centrālās bibliotēkas telpās ar izzinošiem elementiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.18529701sec.