Ceļojums uz Zviedriju ar savu mīluli – satura veidotāja Kristapa Putniņa ceļvedis

Ceļojums uz Zviedriju ar savu mīluli – satura veidotāja Kristapa Putniņa ceļvedis

Zviedrija ir pazīstama ar savām gleznainajām ainavām, neskartajām dabas takām un viesmīlību pret ceļotājiem ar suņiem. Satura veidotājs Kristaps Putniņš (@k_putnins) devās neaizmirstamā ceļojumā uz Zviedriju kopā ar saviem suņiem, lai iepazītu Zviedrijas dabas skaistumu. DFDS ceļošanas eksperti izveidojuši Kristapa Zviedrijas ceļvedi ar apskates vietām, ko noteikti vērts apmeklēt kopā ar saviem mājas mīluļiem.

Kinoloģes ieteikumi veiksmīgai ceļošanai kopā ar suni

Plānojot ceļojumu kopā ar mājdzīvnieku, vispirms noteikti pārliecinieties, ka dzīvniekam ir līdzi Eiropas Savienības parauga pase ar ikgadēji veicamajām vakcīnām un ka mīlulis ir čipēts. Tomēr tas nav vienīgais aspekts, pie kā piedomāt, ceļojot ar suni.

Šāds ceļojums var kļūt par patīkamu piedzīvojumu, ja vien sākat laicīgi tam gatavoties un pieradināt suni pie ceļošanas apstākļiem. Tāpat, ceļojot ar suni, svarīgi nodrošināt tam ierasto barību un pieeju ūdenim, kas palīdzēs sunim justies droši un komfortabli arī ceļojuma laikā. Turklāt bieži vien ceļošana sunim ir diezgan neaktīva un suns mēdz būt noguris bezdarbības dēļ, tāpēc kinoloģe Diāna Kontakeviča iesaka suni ceļojuma laikā nodarbināt, piemēram, mācot dažādas komandas un trikus.

Zviedrijas dabas iepazīšanas ceļvedis kopā ar četrkājaino draugu

Satura veidotājs Kristaps Putniņš devās iepazīt Zviedrijas dabu kopā ar diviem saviem mājas mīluļiem, ceļojot ar prāmi no Klaipēdas uz Karlshamnu. Viņš kopumā Zviedrijā pavadīja septiņas dienas un apskatīja deviņas burvīgas vietas pie dabas krūts.

Ceļojums sākās ar Hultaklint, kuras virsotnē, 290 metrus virs jūras līmeņa, ir dramatiska 20 metru augsta nogāze uz Klintsjona ezera tumšajiem ūdeņiem. No virsotnes paveras brīnišķīgs skats, kas stiepjas daudzu kilometru garumā uz tālajiem ezeriem. Tur atradīsiet arī galdiņus, pie kuriem varat baudīt pikniku vai atvilkt elpu uz šī neticamā skata fona. Netālu atradīsiet arī iespaidīgo Singoalla alu, kas izveidojusies kā desmit metru gara, šaura šahta.

Nākamā ceļojuma apskates vieta nepilnu divu stundu brauciena attālumā ir Kvarnfallet – krāšņs ūdenskritums ar mierpilnu atmosfēru un vairākām pārgājienu takām. Turpinot ceļu, Kristaps ar suņiem devās uz dabas rezervātu Harge uddar, kas atrodas krāšņā ainavā Vätterns ezera krastā. Šeit jūs atradīsiet dramatiskas akmeņainas pludmales, senus priežu mežus un augstas klintis, no kurām paveras brīnišķīgs skats uz ezeru. Dabas rezervātā izveidota pastaigu taka – Harge uddar loop. Tā ir 2.6 km gara cilpas veida taka, kuru iziet aizņem vidēji 40 minūtes.

Tomēr nākamā apskates vieta meklējama tuvāk Zviedrijas austrumiem – Kalkbro National Preserve. Tas ir sens kaļķakmens karjers ar augstām, dramatiskām klinšu sienām. Rezervātā ir bagātīga floras un faunas dažādība, kā arī tā ir lieliska vieta, kur atklāt varenās klinšu sienas un vērot putnus, kā arī citus dzīvniekus.

Pēc tam Kristapa ceļojums veda uz Ågelsjön ezeru, kas ir ideāli piemērots peldēšanai un atpūtai pie dabas tā kristāldzidrā ūdens dēļ. Šis ezers ir lieliski piemērots laivu braucienam, lai pilnībā izbaudītu tā burvību un skaisto apkārtni. Netālu, aptuveni stundas brauciena attālumā, atrodas arī Trollegater Naturreservat, kas ir kā apbērts ar seniem, apsūnojušiem un lieliem akmeņiem. Šī dabas rezervāta takas kopā ar akmens grēdām veido izaicinošu piedzīvojumu, pārvarot dabas šķēršļus, lai spētu saredzēt elpu aizraujošus skatus.

Aptuveni 30 minūšu brauciena attālumā no Trollegater Naturreservat atrodas Hisneklint, kuras virsotne paver iespaidīgus skatus un iespēju izpētīt Zviedrijas kalnu ainavas. Savukārt Askeryds stenbrottet ir bijusī akmeņlauztuve, kas mūsdienās ir kļuvusi par populāru dabas rezervātu, kurā var pavadīt laiku, dodoties pastaigā pa senajiem akmeņlaužu ceļiem un aplūkojot iespaidīgos akmeņu veidojumus, kas atstāti no pagātnes rūpniecības aktivitātēm.

Noslēdzošais pieturas punkts šajā ceļojumā ir Zviedrijas pilsēta Karlshamna, kas atrodas pie Baltijas jūras krasta. Tā ir lieliska vieta, kur iepazīt Karlshamnas vēsturiskās ielas un muzejus vai baudīt zviedru tradicionālos ēdienus.

Prāmis – ērtākais risinājums ceļojumam kopā ar mājas mīluli

Ceļošana ar prāmi ir vislabākais risinājums piedzīvojumam kopā ar mājas mīluli. DFDS prāmju pārvadātājs piedāvā īpašas kajītes mājdzīvniekiem un plašus pastaigu laukumus uz klāja, kur suns var brīvi izskrieties un baudīt svaigo gaisu. DFDS prāmji regulāri kursē maršrutā no Klaipēdas Lietuvā uz Karlshamnu Zviedrijā, kā arī no Paldiski Igaunijā uz Kapelskāru Zviedrijā, ļaujot ceļot ar savu transportlīdzekli bez bagāžas ierobežojumiem, nodrošinot brīvību un komfortu ceļā uz galamērķi.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.07.2024 - 03.08.2024 Āzija un salu valstis. Aviobiļešu akcija Estravel Latvia
Aviobiļešu akcija: līdz 02.08. // Ceļošanas periods: 01.11.2024. - 31.03.2025. | Skatīt vairāk
no 459 EUR
Vasaras - rudens Ziemeļeiropas kruīzi ar M Estravel Latvia
kuģis MSC Virtuosa /7 naktis/ 31.08.-07.09.2024. / no Sauthemptonas | Skatīt vairāk
no 733 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.97819996sec.