Latvijas ceļotāju repatriācija no Spānijas un Portugāles noritējusi veiksmīgi (papildināts)

Latvijas ceļotāju repatriācija no Spānijas un Portugāles noritējusi veiksmīgi (papildināts)

Patērētāju tiesību aizsardzības centra (turpmāk – PTAC) sadarbībā ar Ārlietu Ministrijas Konsulāro departamentu  uzsāktā 81 ceļotāja repatriācija no Spānijas uz Latviju noritēja veiksmīgi, 12. augustā ceļotāji atgriezās atpakaļ Latvijā.

"Latviju sasnieguši pirmie divi autobusi ar jauniešiem, kuri bija devušies uz Portugāli. Paredzēts, ka otra jauniešu grupa Rīgā ieradīsies rīt (otrdien). Ārlietu ministrija turpina sniegt atbalstu Latvijas valstspiederīgajiem, kuriem sarežģītās situācijās ārvalstīs ir nepieciešama palīdzība," vēsta Ārlietu ministrija.

Sestdien tika uzsākta arī 66 tūristu repatriācijas procedūra tai ceļotāju grupai, kura ar brauciena organizētāju autobusu devās atpakaļceļā no Portugāles uz Latviju, bet autobusam radās tehniskas problēmas un organizatoram/tūrisma operatoram nav iespēju nogādāt ceļotājus Latvijā

Trīs ceļotāju grupu repatriācija tika uzsākta saistībā ar SIA “Fisom” nespēju pildīt saistības un konstatētajām komersanta likviditātes problēmām.

Astoņdesmit viens ceļotājs uzsāka mājupceļu no kempinga Spānijā piektdienas, 09.08.2024., pēcpusdienā aptuveni plkst. 17.00 pēc Spānijas laika divos autobusos. 12. augustā abi autobusi sasniedza Rīgu.

Ņemot vērā, ka Francijā radās nopietnas tehniskas problēmas arī autobusam, kas veda SIA “Fisom” tūristu grupu no Portugāles, un brauciena organizatoram nebija citu iespēju turpināt ceļu un nodrošināt saistību izpildi, PTAC sadarbībā ar Ārlietu ministrijas Konsulāro departamentu sestdien, 10.08.2024., uzsāka arī 64 ceļotāju (no kuriem 55 ir nepilngadīgas personas) repatriāciju uz Latviju. Par spīti brīvdienu režīmam un aktīvajai tūrisma sezonai Eiropā repatriācijas pakalpojumu sniedzējiem izdevās atrast pieejamus autobusus, tādēļ tūristi pašlaik turpina ceļu uz Latviju. Paredzams, ka šodien vakarā grupa izbrauks no Varšavas. Grupā ir pieaugušie, ar kuriem PTAC ir pastāvīgā saziņā.

Pēc PTAC rīcībā esošās informācijas repatriējamie jūtas labi, un valda pozitīva gaisotne.

Ņemot vērā, ka PTAC SIA “Fisom” ir anulējis  tūrisma operatora licenci, turpmākie šī operatora ceļojumi nenotiks. Par iemaksu atgūšanas procesu PTAC informēs tuvākajā laikā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jaunais kruīza maršruts ar MSC Estravel Latvia
MSC Splendida /9 naktis/ 29.10., 07.11. un 16.11.2024. // izbraukšana no Bari, Triestes un Stambulas | Skatīt vairāk
no 947 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.07.2024 - 15.08.2024 Abgunstes muižas svētki  Zemgales Tūrisma asociācija
Ieplāno Abgunstes muižas tradicionālos muižas svētkus 18.augustā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.08.2024 - 16.08.2024 Pikniks “Mūzika Ogres Zilajos kalnos” VisitOgre.lv
16. augustā pulksten 19.00 dabas parkā "Ogres Zilie kalni" , notiks tradicionālais vasaras koncerts – PIKNIKS "MŪZIKA ZILAJOS KALNOS". | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.61375189sec.