Marta Mackeviča: «Piazza Italiana» jeb latvieši var visur, arī Londonā

Marta Mackeviča, Travelnews.lv redakcijas uzdevumā: Katram latvietim, kurš mīl garšīgi paēst un viesojas Londonā, iesakām apmeklēt latvieša izveidotu itāļu restorānu “Piazza Italiana”. Izklausās nedaudz pēc kalambūra, bet patiesībā šis restorāns perfekti atspoguļo mūsdienu multikulturālo pasauli. Londonas centrā esošs itāļu restorāns, kurā saimnieko latvietis, bet kopumā komanda ir tik starptautiska, ka vakara gaitā var dzirdēt daudz un dažādas valodas.

35 bildes

Kā jau liecina nosaukums, šī nebūs vieta, kur nobaudīt klasisko britu ēdienu fish and chips, taču tā vietā ir iespēja izvēlēties no plašas ēdienkartes – dažādas uzkodas, pastas, salāti, pamatēdieni, deserti un daudz kas cits. Jāpiezīmē, ka “Piazza Italiana” ēdienkarte ir daudz plašāka, nekā ierasts šāda līmeņa restorānos.

Ja dažos vārdos jāpasaka, kas šo vietu atšķir no citiem itāļu restorāniem, tad noteikti jāizceļ ļoti laipnā apkalpošana. Pat, atnākot uz šo vietu pirmo reizi, ir sajūta, ka esi teju pastāvīgais apmeklētājs, kuru visa restorāna komanda pazīst. Ja restorāna plašās telpas, augstie griesti un bagātīgais interjers nedaudz rada muzeja sajūtu (vēlmi runāt pieklusinātā balsī vai pat baudīt maltīti klusējot), restorāna darbinieku viesmīlība to visu padara mājīgu.

Bet tagad par galveno – par ēdienu. Travelnews.lv redakcija uzkodās baudīja “Calamari fritti”, ko īsumā varētu dēvēt par kalmāru gredzenu pacelšanu pavisam jaunā līmenī, un “Vitello Tonnato”, kas ir lēni gatavota teļa gaļa krēmīgā tunča mērcē. Lai gan teļa gaļa bija sulīga un mutē kustoša, mērce šajā kombinācijā to pārspēja. Tā bija baudāma arī bez gaļas. Pamatēdienā tika nobaudīti vairāki pastas veidi – gan “Spaghetti alla carbonara”, gan ravioli ar krabi, gan linguīni ar omāru un “Spaghetti alle vongole veraci” jeb spageti ar svaigām gliemenēm. “Piazza Italiana” lieliski prot apvienot pastu ne tikai gaļu, bet arī visdažādākajām jūras veltēm, turklāt, saglabājot izcilu sastāvdaļu attiecību, lai viesi var izbaudīt gan pašu pastu visdažādākajos veidos, gan piedevas. Konkrētas detaļas par desertu pagaidām atstāsim noslēpumā, varam tikai teikt, ka deserts bija tik lielisks, ka tas tika pasūtīts divreiz, neraugoties uz pirms tam baudītajām divām ēdienu kārtām.

“Piazza Italiana” noteikti ir vieta, kuru ir vērts apmeklēt, un ne tikai tāpēc, ka tajā ir daļiņa Latvijas, bet galvenokārt tāpēc, ka tas ir lielisks garšu baudījums un iespēja, esot ceļojumā Londonā, uz brīdi pabūt arī Itālijā.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2025 - 05.04.2025 Kaspars Breidaks un Ralfs Eilands Kocēnos Valmieras novada Tūrisma pārvalde
4. aprīlī plkst. 19.00 Kocēnu Kultūras namā Kaspara Breidaka un Ralfa Eilanda komēdijšovs “Mēs jūs mīlam: beigas”. | Skatīt vairāk
20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2025 - 09.04.2025 Uz pavasara ziedu pasauli Pakrojā Nikos Travel
Tuvojas pavasaris ar krāšņām krāsām. Laiks doties ekskursijā uz Pakroju, kur krāšņi jo krāšņi zied narcises un tulpes... Pa ceļam ZS Līcīši | Skatīt vairāk
40 EUR
Jūras un kalnu vilinājums! Latvia Tours
Ideāli piemērots tiem,kas vēlas baudīt elpu aizraujošas dabas ainavas,kristāldzidru Adrijas jūru un bagātīgu vēstures mantojumu apvienojumā ar | Skatīt vairāk
no 455 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2025 - 06.04.2025 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45545197sec.