Aivars Mackevičs: Lūdzu tūrisma mārketingā nejauciet patriotismu ar biznesu!

Aivars Mackevičs: Lūdzu tūrisma mārketingā nejauciet patriotismu ar biznesu!

Man ļoti patīk mūsu lidsabiedrības airBaltic akcija*, taču no tūrisma mārketinga viedokļa daudz lielāks labums Latgales tūrismam būtu iegūt vienu lidmašīnu ar nosaukumu Latgale.Travel nekā kādu atsevišķu mazpilsētu, kas starptautiskā tūrisma biznesā neko neizsaka un nerada papildus vērtību visam Latgales reģionam.

Jau pagājušais aviokompānijas airBaltic rīkotais nosaukumu konkurss pierādīja, ka Latgales pilsētas šādā konkurencē katastrofāli zaudē... tolaik no visas Latgales spēja knapi izcīnīties tikai viena pilsēta «Līvāni» un iegūt visam reģionam vienu lidmašīnu. Arī šoreiz konkurencē ar lietuviešiem un igauņiem latgaļiem nekas īpašs nebūs... max. viena Latgales pilsēta. Tāpēc Latgales tūrismam un visām atbildīgām personām jālūdz par vienu lidmašīnu ar nosaukumu «Latgale.Travel».

Ļoti, ļoti žēl, ka pārējie Latvijas novadi (Kurzeme, Vidzeme, Zemgale) nav spējuši sakārtot savas tūrisma domēnu lietas, lai kopīgi iegūtu vērtīgu mārketinga instrumentu tūrisma popularizēšanai ārpus Latvijas robežām ar standarizētiem un viegli iegaumējamiem domēniem - «Vidzeme.Travel», «Kurzeme.Travel» un «Zemgale.Travel». Šobrīd Latvijas novadu tūrisms popularizējas neracionāli, jo kurš gan var iegaumēt un atcerēties, ka Zemgale ir Travelzemgale.lv, Kurzeme - Kurzeme.lv un Vidzeme - Vidzeme.com. Šobrīd pasaules pilsētas, reģioni un valstis pāriet no «Visit» uz standartizētu domēna tūrisma popularizēšanas galotni «.Travel», piemēram, Liepaja.Travel, Latgale.Travel vai Latvia.Travel.

Ko ārvalstu tūrismam izsaka kādas atsevišķas Latvijas mazpilsētas nosaukums? Principā... neko! Pavisam cita lieta, kad lidmašīnas nosaukumā ir integrēta interaktīva rīcība - Latgale.Travel Tas ir cits spēks un jauda! Vismaz Latgales tūrisma mājas lapā Latgale.Travel ir informācija un jaunumi angļu valodā, bet ko ārzemnieks skatīs mazpilsētas mājas lapā, kur viss ir latviski?!

Latgale atšķirībā no citiem Latvijas novadiem atrodas vistālāk no RIX Riga Airport un tāpēc lidmašīna ar nosaukumu «Latgale.Travel» ir daudz nozīmīgāk nekā atsevišķa Latgales mazpilsēta.

Lūdzu nejauciet patriotismu ar biznesu!

*Šogad augustā, atzīmējot Baltijas ceļa 35. gadadienu, Latvijas lidsabiedrība airBaltic aicina piedalīties īpašā balsošanas konkursā, lai Airbus A220-300 lidmašīnām piešķirtu Latvijas, Igaunijas un Lietuvas pilsētu vārdus. Kopumā šie vārdi tiks piešķirti 48 lidmašīnām, katru Baltijas valsti pārstāvot 16 lidaparātiem. Balsošana tiešsaistē norisināsies no 5. augusta līdz 22. augustam.

Vairāk informācijas par konkursu - šeit

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.08.2024 - 10.08.2024 Populārās mūzikas festivāls FEST FĀZE Tukuma TIC
Kad? 9.-10.augusts. Kur? Klasicisma pērlē - pie Zentenes pils, Tukuma novadā. Biļetes iegādājamas www.fazeevents.lv/biletes. | Skatīt vairāk
Latvija
Mūzika saulrietam Balvu ezerā Balvu TIC
17.augustā Balvu ezers pārtaps par akustisku koncertzāli, kurā plosts „Vilnītis” būs skatuve, sēdvietas – laivas, stāvvietas – ezera krasts. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.08.2024 - 09.08.2024 Pasaules izpētes nedēļa bērniem Tukumā Tukuma TIC
Radošā pasaules izpētes nedēļa "Dabas mājā" Tukumā no 5.augusta līdz 9.augustam katru dienu no pulksten 12:00 līdz 17:00. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.07.2024 - 10.08.2024 Vasaras festivāls Bauska TASTE 2024 Bauskas TIC
Vasaras vērienīgākais notikums Bauskā – mūzikas festivāls “Bauska TASTE 2024” | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60049605sec.