Travelnews.lv redaktore: Vai olimpiskajā medaļu ieskaitē var dominēt tikai lielvalstis?

Travelnews.lv redaktore: Vai olimpiskajā medaļu ieskaitē var dominēt tikai lielvalstis?

Parīzes olimpiskās spēles ir noslēgušās ar krāšņu ceremoniju. Latvijai šīs jau bija otrās olimpiskās spēles kopš neatkarības iegūšanas, kurās neizdevās tikt pie medaļām. Pirms tam tas notika 2016. gadā Riodežaneiro.

Kādēļ olimpiskās spēles ir tik svarīgas? Tā ir iespēja lielākajā sporta forumā satikties atlētiem un miljardiem pasaules iedzīvotāju skatīties viņu sniegumu. Kur nu vēl labāka reklāma un atpazīstamība katrai valstij! Arī Latvija var lepoties ar fantastiskiem sportistiem – galu galā no medaļas 3x3 basketbolā mūs šķīra tikai viena neveiksme, bet riteņbraucējam Tomam Skujiņam izdevās aizmīties līdz piektajai vietai! Un daudziem mūsu vieglatlētiem ir iespējas ielauzties labāko elitē!

Šobrīd daudzi kritiķi un pēlēji meklē vainīgos, kāpēc Latvijai nav olimpisko medaļu. Arī Travelnews.lv nolēma aplūkot, vai tiešām pie medaļām var tikt tikai lielvalstu sportisti. Un izrādās, iedzīvotāju skaitam ar medaļu skaitu ir mazāk kopīgā, nekā medaļām ar iekšzemes kopproduktu (IKP) .

Lūk, paraudzīsimies uz valstu iedzīvotāju skaitu korelācijā ar olimpiskajām medaļām.

Lielākā valsts pēc iedzīvotāju skaita ir Indija (1,450,935,791 iedzīvotāju). Medaļu skaits Parīzes olimpiskajās spēlēs – viens sudraba un piecas bronzas medaļas.

Otra lielākā valsts – Ķīna (1,419,321,278 iedzīvotāju). Medaļu ieskaitē Parīzē Ķīna ieņēma godpilno otro vietu ar 91 godalgu – 40 zelta, 27 sudraba un 24 bronzas medaļas.

Trešā lielākā valsts ir ASV (345,426,571 iedzīvotāju). ASV kļuva par absolūto uzvarētāju medaļu ieskaitē, izcīnot 126 medaļas – 40 zelta, 44 sudraba un 42 bronzas medaļas.

Tai pat laikā Nigērija ir sestā lielākā valsts pēc iedzīvotāju skaita (232,679,478 iedzīvotāju), bet izcīnīto medaļu skaits – 0.

Lietuva pēc iedzīvotāju skaita ir 141. lielākā valsts pasaulē un var lepoties ar 2,859,110 iedzīvotājiem, un četrām Parīzē izcīnītām godalgām – divām sudraba un divām bronzas medaļām.

Bet Latvija pēc iedzīvotāju skaita ir 151. vietā ar 1,871,871 iedzīvotāju. Un, kā jau minēts, bez medaļām.

Vērtējot pēc iekšzemes kopprodukta gan tā bilde izskatās daudz atbilstošāka. Proti, lielākais IKP ir ASV, un ASV ir medaļu ieskaites čempione. Otrajā vietā pēc IKP ir Ķīna, un medaļu ieskaitē tā arī ir otrā. Trešajā vietā ir Japāna, kura Parīzes olimpiskajās spēlēs medaļu ieskaitē bija arī trešajā vietā!

Protams, pats objektīvākais rādītājs būtu salīdzināt medaļu skaitu attiecībā pret valstu ieguldījumu sportā. Bet, diemžēl, objektīvus rādītājus iegūt šajā ziņā neizdosies, jo ir taču tik daudz shēmu. Latvijā daudzi sporta veida gulstas tikai un vienīgi uz vecāku pleciem, pareizāk sakot, maciņiem.

Bet neba jau tikai šajā aspektā ir problēma. Problēma ir mūsu aizņemtība, nespējā motivēt savus bērnus uz sasniegumiem, nespējā atraut viņus no gadžetiem un laika izmešanas sociālajos tīklos un spēlītēs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaides auto nomai Europcar
Dosies ceļojumā un nepieciešams iznomāt auto? Ieskaties www.europcar.lv, izvēlies auto, izvēlies "Maksāt tiešsaistē"un ietaupi līdz pat 15%! | Skatīt vairāk
Jaunais gads Katarā Latvia Tours
Maza valsts ar lielu nozīmi un svaru ne tikai reģionā, bet visā pasaulē – tā ir Katara | Skatīt vairāk
no 2589.0 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.08.2024 - 17.08.2024 Grupas CREDO koncerts Ikšķilē VisitOgre.lv
Leģendārā grupa "CREDO" dosies vērienīgā koncerttūrē. Koncerts Ikšķiles estrādē notiks 17. augustā plkst. 20.00. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.08.2024 - 16.08.2024 Pikniks “Mūzika Ogres Zilajos kalnos” VisitOgre.lv
16. augustā pulksten 19.00 dabas parkā "Ogres Zilie kalni" , notiks tradicionālais vasaras koncerts – PIKNIKS "MŪZIKA ZILAJOS KALNOS". | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.88929081sec.