Dubaija 2024. gada pirmajā pusgadā uzņem rekordlielu apmeklētāju skaitu

Dubaija 2024. gada pirmajā pusgadā uzņem rekordlielu apmeklētāju skaitu

Saskaņā ar Dubaijas Ekonomikas un tūrisma departamenta (DET) publicētajiem datiem Dubaija no 2024. gada janvāra līdz jūnijam uzņēmusi 9,31 miljonus starptautisku viesu, kas arī ir nakšņojuši pilsētā. Šis ceļotāju skaits ir par 9% vairāk nekā 8,55 miljoni tūristu 2023. gada pirmajā pusē.

Pasaules mēroga atzinības

Starptautisko apmeklējumu pieaugums pirmajā pusgadā ir rezultāts pilsētas starptautiskai atzinībai. 2024. gada janvārī “Tripadvisor Travellers’ Choice Awards” balvu pasniegšanas ceremonijā bezprecedenta trešo gadu pēc kārtas Dubaija tika atzīta par pasaules galamērķi Nr.1. Gada pirmajā pusē arī “World Travel Awards” atzina Dubaiju par Tuvo Austrumu vadošo galamērķi, savukārt Dubaijas Starptautiskā lidosta un kruīzu terminālis “Mina Rashid” tika atzīti par Tuvo Austrumu vadošo lidostu un vadošo kruīzu ostu.

Viesnīcas un viesmīlība

Pasaules līmeņa viesnīcas un viesmīlības pakalpojumi ir svarīga Dubaijas tūrisma nozares sastāvdaļa. Šogad durvis jau vērušas virkne jaunu viesnīcu un līdz gada beigām plānots atvērt vēl vairākas viesnīcas, kas Dubaijas viesiem nodrošinās daudzveidīgas izmitināšanas iespējas atbilstoši katra personīgajām vēlmēm un budžetam.

Emirāta viesnīcu noslogojums pirmajā pusgadā pieaudzis par 1%, sasniedzot 78,7%, bet numuru noslogojums pieauga par 3% līdz 21,35 miljoniem salīdzinājumā ar to pašu periodu 2023. gadā. Vidējā numura cena palielinājās par 4% līdz AED 558, savukārt ieņēmumi par vienu pieejamo numuru (RevPAR) pieauga par 6% no 415 AED līdz 439 AED. Kopējais numuru skaits Dubaijā pieaudzis līdz 150 879, bet viesnīcu skaits - līdz 823.

Globāls gastronomijas centrs

Dubaijas kā pasaules gastronomijas galvaspilsētas pozīcija tika vēl vairāk nostiprināta pēc “MICHELIN Guide Dubai” trešā izdevuma atklāšanas jūlijā. Ceļvedī tika iekļauti 106 Dubaijas restorāni, salīdzinot ar 90 restorāniem 2023. gadā. Tostarp četriem restorāniem tika piešķirtas divas zvaigznes, 15 restorāniem - viena zvaigzne, trīs restorāniem - zaļā zvaigzne, 18 restorāni izpelņījās “Bib Gourmands” atzinību.

2024. gada topā “World’s 50 Best Restaurants” Dubaijas restorāns “Trèsind Studio” ierindojās 13. vietā kā Tuvo Austrumu labākais restorāns, bet “Orfali Bros Bistro” paplašinātajā sarakstā ierindojās 64. vietā.

Dubaija ierindojās arī devītajā vietā “Time Out 2024” pasaules divdesmit labāko gurmānu pilsētu reitingā.

Kruīzu sektora paplašināšanās

Notiekošā kruīzu sektora paplašināšanās arī sniedz ievērojamus ieguvumus Dubaijai, un 2023./2024. gada ziemas sezonā no oktobra līdz aprīlim emirāts sagaidīja vairāk nekā 132 kuģu piestāšanu Dubaijas ostās.

Martā Dubaija apvienoja spēkus ar citām reģionālajām jūrniecības un tūrisma iestādēm, lai formalizētu stratēģisko Arābijas kruīza aliansi, popularizējot Persijas līci kā kruīza kuģu galamērķi visā pasaulē.

Ar savu plašo un daudzveidīgo piedāvājumu Dubaija patiesi ir ceļojumu galamērķis ikvienam - biznesa iespējām, atpūtai pasakainās pludmalēs, arhitektūras brīnumu iepazīšanai, tuksneša baudīšanai, arābu kultūras izzināšanai, izcilas garšu pasaules baudīšanai un daudz, daudz citam, kas darīs ceļojumu uz šo saulaino valsti patiesi neaizmirstamu un bagātu iedvesmojošām atmiņām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.08.2024 - 18.08.2024 Vaidavas pagastam 130! Valmieras novada Tūrisma pārvalde
Šogad Vaidavas pagastam 130 gadu jubileja! Vaidavas svētkus svinēsim 17. augustā visas dienas garumā. Uz tikšanos Valmieras novada Vaidavā! | Skatīt vairāk
Kalnu slēpošanas ceļojumu izpārdošana Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, 7 naktis viesnīcā, izvēlētā ēdināšana // Foto: Šveice - ziemas prieki vēsturoskos foto | Skatīt vairāk
no 659 EUR
MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk
Jaunums! Gambija - atpūtas ceļojums Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri un 12 naktis viesnīcā ar izvēlēto ēdināšanas programmu // 31.12.2024. - 25.03.2025. | Skatīt vairāk
no 999 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.6085701sec.