Kad sāksim maksāt par ieceļošanu Apvienotajā Karalistē?

Kad sāksim maksāt par ieceļošanu Apvienotajā Karalistē?

Kopš Apvienotās Karalistes izstāšanās no Eiropas Savienības ne reizi vien ticis cilāts jautājums par elektroniskās ceļošanas atļaujas ieviešanu. Tas ticis atlikts no gada uz gadu, taču tagad parādījusies jauna informācija – jaunā kārtība stāsies spēkā jau 2025. gadā, vēsta “Euronews”.

Apvienotās Karalistes elektroniskās ceļošanas atļauja jeb ETA attieksies uz apmeklētājiem no Eiropas, Austrālijas, ASV un Kanādas. Šī ir daļa no plāna pilnībā digitalizēt Apvienotās Karalistes robežas līdz 2025. gada.

Shēmu sāka ieviest jau 2023. gada beigās ceļotājiem no Kataras, un ar laiku šo sarakstu papildina ceļotāji no Bahreinas, Jordānijas, Kuveitas, Omānas, Saūda Arābijas un Apvienotajiem Arābu Emirātiem.

ETA būšot atvērta visu valstu pilsoņiem, izņemot eiropiešus, jau no 2025. gada 8. janvāra. Bet Eiropiešiem tikt pie ETA vajadzēs, sākot ar 2025. gada 2. aprīli.

Lai ieceļotu Apvienotajā Karalistē, būs jāaizpilda tiešsaistes pieteikuma veidlapa, jāsamaksā 10 britu mārciņas un jāsagaida atļauja, ko sola nosūtīt 72 stundu laikā. Patiesībā, sistēma līdzīga kā ESTA ieceļošanai ASV.

ETA nav vīza, bet ieceļošanas atļauja, kas būs jākārto arī to valstu pilsoņiem, kuriem nav nepieciešama vīza ieceļošanai Apvienotajā Karalistē. Tātad, arī Latvijas pilsoņiem, un pat tad, ja uzturēšanās paredzēta tikai dažas dienas. ETA būs derīga līdz sešiem mēnešiem, kas nozīmē, ka ja plāns ieceļot valstī atkārtoti šajā laika posmā, jauna veidlapa nav jāaizpilda.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.09.2024 - 15.09.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Kuba - īpašais piedāvājums Estravel Latvia
Tūre no Rīgas ar eksursijām ar Estravel Latvia gidu // 11.03. – 25.03.2025. // vietu skaits ierobežots! | Skatīt vairāk
no 3555 EUR
Valda Atāla autorvakars Valmieras novada Tūrisma pārvalde
21.septembrī pl. 18.00 Ēveles Tautas namā Valda Atāla autorvakars. Mūzika, dzeja, humors, domu graudi, stāsti… | Skatīt vairāk
3 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.19649911sec.