Apvienotā Karaliste: ETA obligāta no 2025. gada 2. aprīļa

Apvienotā Karaliste: ETA obligāta no 2025. gada 2. aprīļa

Apvienotās Karalistes valdība ir paziņojusi plašāku informāciju par Elektroniskās ceļošanas atļaujas (ETA) ieviešanu. Ceļotājiem no Eiropas Savienības būs nepieciešama digitālā ceļošanas atļauja sākot no 2025. gada 2. aprīļa. To varēs pieteikt no 2025. gada 5. marta. Ne-eiropiešiem ETA būs nepieciešama sākot no 2025. gada 8. janvāra, pieteikšanās iespēja būs pieejama no 2024. gada 27. novembra. Lielbritānijas un Īrijas pilsoņiem ETA nav nepieciešama.

ETA ļauj vairākas ieceļošanas reizes
ETA maksa ir desmit britu mārciņas (pēc pašreizējā kursa - 11,85 eiro) un tā ļauj vairākas ieceļošanas reizes Apvienotajā Karalistē ar maksimālo uzturēšanās laiku līdz sešiem mēnešiem divu gadu laikā vai līdz pases derīguma termiņa beigām.
ETA ieviešana atbilst daudzu citu valstu stratēģijai par robežu drošību, tostarp ASV un Austrālijai. Tā palīdzēs novērst personu ieceļošanu, kuras varētu būt apdraudējums Apvienotajai Karalistei.

ETA pieteikšanās process
Informāciju par to, kurš var saņemt ETA un kā to pieteikt pirms ieceļošanas, var atrast interneta vietnē www.gov.uk. Tur ir iespējams arī pieteikties ETA. Saskaņā ar tūrisma biroja «Visit Britain» rakstīto, visērtāk ir pieteikties, izmantojot «UK ETA App», kas ir pieejama lejupielādēšanai Google Play un Apple App Store. Parasti atbilde tiek sniegta triju darba dienu laikā, taču izmantojot ETA lietotni, tas var notikt ātrāk.

Lai pieteiktos ETA, ceļotājiem jāveic maksājums, jānorāda kontaktinformācija un pases dati, jāpievieno atbilstoša fotogrāfija un jāatbild uz virkni jautājumu. Svarīgi ir izmantot to pašu pasi, ar kuru tika pieteikta ETA.

Ja ETA pieteikums tiek atteikts, attiecīgā persona saņems iemeslu atteikumam un varēs atkārtoti pieteikt ETA.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Izcila 3 zvaigžņu viesnīca Rīgas centrā! Viktorija
Viesnīca Viktorija atrodas atjaunotā jūgendstila ēkā, Rīgas centrā, 15 minūšu pastaigas attālumā no Vecrīgas. | Skatīt vairāk
no 30 EUR
Tūrisma dienas ir klāt! AirGuru
Lielākā ceļojumu izpārdošana ar 40% atlaidi vairāk nekā 100 piedāvājumiem ir klāt! Pasteidzies, labākās vietas izķer ātri! | Skatīt vairāk
Labs ēdiens saliedē cilvēkus! Kaļķu vārti
Gaidām ciemos uz gardām un izsmalcinātām vakariņām pašā Vecrīgas sirdī! | Skatīt vairāk
Mirage Jazz orchestra koncerts  Valmieras novada Tūrisma pārvalde
11. oktobrī plkst. 19.00 aicinām uz Mirage Jazz orchestra koncertu Mazsalacas Kultūras centrā “Tā skan dzīve”. | Skatīt vairāk
no 15 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.12172103sec.