Rudens Dubaijā - perfekts laiks atpūtai un piedzīvojumiem

Rudens Dubaijā - perfekts laiks atpūtai un piedzīvojumiem

Vienmēr saulainā Dubaija rudeni sagaida ar komfortabliem laikapstākļus, vienlaikus verot jaunas iespējas atpūtai un piedzīvojumiem. Šajā laikā pilsēta dāsni un mierpilni atklāj savu īsteno šarmu: zeltainu smilšu pludmales, krāsaini tirgi, aizraujoši atrakciju parki un gleznainas dabas vietas kļūst vēl pievilcīgākas. Rudenī Dubaija ir ne tikai vieta, kur atpūsties, bet arī galamērķis, ko izzināt ar aizraujošiem piedzīvojumiem un kultūras atklājumiem.

Dubaijas parki un kūrorti

Dubaijas parki un kūrorti (Dubai Parks and Resorts) ir liels izklaides komplekss, kurā ietilpst trīs viesnīcas, ūdens atrakciju parks un daudzi veikali, restorāni. Tomēr patiesā atrakcija ir tās trīs tematiskie parki: Tuvajos Austrumos lielākais parks “Motiongate”, kas veltīts slavenām Holivudas filmām; “Legoland”, kas ir lieliski piemērota Lego faniem;  ”Real Madrid World” - vienīgais parks pasaulē, kas veltīts Madrides “Real” futbola klubam, ar unikālām atrakcijām, piemēram, koka amerikāņu kalniņiem “Hala Madrid” un 140 metru “Stars Flyer” karuseli.

Senā Dubaija “Al Fahidi” rajonā

“Al Fahidi” ir viens no Dubaijas vecākajiem un dzīvīgākajiem rajoniem. Šaurās ieliņas un koraļļu akmens ēkas, ko rotā vēja torņi, rada autentisku skatu uz Dubaiju pirms tās pārtapšanas par modernu metropoli. Pastaigājoties pa “Al Fahidi” šauro ieliņu labirintiem, patiesi var izjust pagātnes garu un iepazīt virkni iedvesmojošu vietu. Šobrīd 19. gadsimta beigās un 20. gadsimta sākumā celtajās ēkās atrodas muzeji, galerijas, kultūras centri un mājīgi restorāni, kas visi kopā aicina lēni un ar iedziļināšanos izbaudīt unikālo, vēsturisko un apburošo rajona atmosfēru.

Rajona viesi ir aicināti Dubaijas muzeju, kas izvērsti atspoguļo emirāta vēsturi. “Al Fahidi” ir slavens arī ar savām mākslas galerijām, kurās ir gan vietējo, gan starptautisko mākslinieku darbi. Tie, kas vēlas uzzināt vairāk par Apvienoto Arābu Emitāru kultūru un tradīcijām, ir laipni aicināti Šeiha Mohammeda kultūras izpratnes centrs (Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum Centre for Cultural Understanding) piedāvā ekskursijas un maltītes, kas sniedz ieskatu vietējā dzīvē. Īsas pastaigas attālumā atrodas senie tirgi, kuros tiek pārdotas ar rokām darinātas preces, tekstilizstrādājumi un dažādas garšvielas.

Dubaijas tirgi

Dubaijas tradicionālie tirgi piedāvā unikālu iespēju iepazīt reģiona kultūras mantojumu un tradicionālo arābu tirdzniecību. Katrs tirgus ir ne tikai vieta, kur iepirkties, bet arī maģiska krāsu un smaržu pasaule.

Zelta tirgus (Gold Souk) ir slavens ar savām rotaslietām, savukārt tekstila tirgus (Textile Souk) ir audumu un faktūru paradīze, kur var atrast zīda, kašmira, kokvilnas un tradicionālos arābu apģērbus, krāsainas šalles un izšūtus tekstilizstrādājumus, kā arī daudzi veikali piedāvā pielāgotus šūšanas pakalpojumus uz vietas.

Garšvielu tirgū (Spice Souk) gaisu piepilda safrāna, kardamona, kanēļa un dažādu garšaugu un garšvielu aromāti. Apmeklētāji var iegādāties retas garšvielas, smaržīgas eļļas, vīraku un žāvētus augļus.

Smaržu tirgus (Perfume Souk) ir aromātu cienītāju paradīze, kas piedāvā klasiskas austrumu smaržas un unikālus maisījumus, kas izgatavoti pēc tradicionālām arābu receptēm. Daudzi veikali veidot personalizētus aromātus, parfimērijas meistariem palīdzot izvēlēties bāzes notis un papildinot tās ar retām eļļām un esencēm.

Hata ciemats

Hata (Hatta) ir gleznains kalnu ciemats, kas atrodas Hadžara kalnu (Hajar Mountains) pakājē, tikai 130 kilometru attālumā no Dubaijas. Šis populārs atpūtas galamērķis tiem, kas alkst vientulību dabā un aktīvus piedzīvojumus prom no pilsētas. Viena no Hatas galvenajām apskates vietām ir Hatas dambis - mākslīgs ezers, ko ieskauj majestātiski kalni. Viesi šeit var baudīt smaiļošanu vai airēšanu rāmā vidē.

Aktīviem ceļotājiem Hata piedāvā pārgājienus, riteņbraukšanu pa gleznainām takām un kempingus zem zvaigznēm.

Arī vēstures interesentiem ciemats ir sarūpējusi izzinošas atpūtas iespējas - Hata kultūras mantojuma ciemats (Hatta Heritage Village) sniedz ieskatu tradicionālajā dzīvē, savukārt tā atjaunotās ēkas un forti demonstrē apgabala bagāto vēstures mantojumu.

Tieši rudens ir ideāls laiks, kad apmeklētu Hatu, jo piedzīvojumu sezona sākas 1. oktobrī, kad vēsāks laiks nodrošina nevainojamus apstākļus āra aktivitātēm, padarot Hatu īpaši pievilcīgu dabas un piedzīvojumu entuziastiem.

Al Kudra

Al Kudra (Al Qudra), kas atrodas aptuveni stundas brauciena attālumā no Dubaijas ir iecienīta vieta dabas mīļotājiem un āra aktivitāšu entuziastiem. Tās galvenais lepnums mākslīgais, divu siržu formā veidotais ezers, ko ieskauj smilšu kāpas. Šī ir lieliska vieta putnu vērošanai, jo apgabalā dzīvo vairāk nekā 170 putnu sugas. Tāpat šī vieta piesaista riteņbraucējus ar gleznainajām tuksneša takām. Vieta ir lieliski piemērota piknikiem, pastaigām un fotosesijām, īpaši saulrieta laikā.

Tuksneša piedzīvojumi

Dubaijas tuksnesis ir vieta, kur majestātiski plašā ainava satiekas ar aizraujošiem piedzīvojumiem. Brauciens džipā pāri kāpām piedāvā iespaidīgus skatus un aizraujošu pieredzi. Savukārt mierīgāku tuksneša pieredzi var baudīt izjādēs ar kamieļiem. Aktīviem ceļotājiem noteikti ir jāizmēģina braukšana ar smilšu dēļiem. Ļoti īpašu pieredzi gūst tie, kas uzdrošinās nakšņot tuksnesī, kad no zvaigžņotās debesis dāvā patiesi maģisku un pasakainu atmosfēru.

Pludmales

Viena no labākajām pludmalēm rudens atpūtai Dubaijā ir “Kite Beach”, Kite Bekas ir pazīstama ar savu plašo krasta līniju, baltajām smiltīm, dzidru ūdeni un lieliskiem apstākļiem kaitsērfingam, pludmales volejbolam un jogai. Šeit arī lutina dažādas kafejnīcas un ēdināšanas furgoni, darot šo pludmali par patiesi ideālu vietu ģimenes izbraucieniem vai atpūtai kopā ar draugiem. Ērtībās ietilpst dušas, saulessargu un zviļņu noma, bērnu istabas, Wi-Fi, kā arī skriešanas un riteņbraukšanas celiņi. Pludmale ir labi apgaismota un tajā patrulē glābēji, tāpēc tā ir piemērota arī vakara apmeklējumiem.

Citas populāras pludmales ir stilīgā “La Mer” pludmale ar moderniem restorāniem un veikaliem, ģimenei draudzīgā “JBR” pludmale ar ūdens aktivitātēm, mājīgā “Sunset” pludmale mierīgai atpūtai un “Al Mamzar” pludmales parks, kurā apvienotas pludmales un parka zonas. Dubaijas pludmales piedāvā lielisku infrastruktūru ideālai atpūtai pie jūras.

Pludmales klubi

Populāri ir arī Dubaijas greznie pludmales klubi, kas piedāvā daudzveidīgu pieredzi. Daži piedāvā piekļuvi jūrai, savukārt citos ir baseini ar fantastisku skatu uz pilsētu.

Atmosfēra Dubaijas pludmales klubos ir dažāda: daži ir ideāli piemēroti ģimenēm ar bērniem, citi romantiskiem pāriem, bet citi - tiem, kam patīk mūzika un pludmales ballītes. Piemēram, “Byron Bathers Club Palm Jumeirah” ir iedvesmots no Austrālijas sērfošanas kultūras un piedāvā mierīgu kūrorta atmosfēru ar mūziķiem un dīdžejiem. Tas ir ģimenei draudzīgs, un tajā ir rotaļu laukums bērniem. Savukārt, piemēram, “Nammos” piedāvā grieķu stila atpūtu un “White Beach” apvieno relaksējošu dienas pieredzi ar rosīgiem vakara pasākumiem ar dzīvo mūziku.

Šoruden Dubaijā tiks atklāta jauna pludmale “J1”, kas apvienos vairākus luksusa pludmales klubus un piedāvās viesiem baudīt relaksējošu atmosfēru ar dzīvo mūziku, izsmalcinātu ēdienu un brīnišķīgu skatu uz jūru.

Rudens ir ideāls laiks, kad iepazīt daudzpusīgo Dubaiju. Patīkamie laikapstākļi aicina izpētīt senos kvartālus, mesties tuksneša piedzīvojumos vai atpūsties pie jūras. Neatkarīgi no vēlmēm, pilsēta piedāvā lieliskus apstākļus neaizmirstamām brīvdienām, kas dāvās paliekošas atmiņas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.09.2024 - 02.10.2024 Eiropas Viedā tūrisma zaļais pionieris  Liepājas reģiona TIB
Liepāja iekļauta "Eiropas Viedā tūrisma zaļais pionieris 2025" sarakstā. | Skatīt vairāk
Žakī Molāra un Fransuā Kornelū kvartets Valmieras novada Tūrisma pārvalde
13.oktobrī plkst.17.00 Valmieras Kultūras centra Mazajā zālē norisināsies Žakī Molāra un Fransuā Kornelū kvarteta (Francija) “ENTRE LES TERRES” | Skatīt vairāk
15 EUR
Alinas Petkunes personālizstāde «Visums» Park Hotel Latgola
Mākslinieces Alinas Petkunes personālizstāde „Visums” viesnīcas vestibilā 1.stāvā līdz 21.10.2024 | Skatīt vairāk
Skolēnu brīvlaika piedāvājumi- ar lidojumu Estravel Latvia
Nenokavējiet rezervēt atpūtu skol/enu brīvlaikā // Īpaši piedāvājumi sākot no 3 naktīm! // Neatieciet uz pēdējo mirkli! | Skatīt vairāk
no 529 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.03860402sec.