Spānija ziņo par jauniem tūrisma rekordiem

Spānija ziņo par jauniem tūrisma rekordiem

Neskatoties uz pieaugošajiem protestiem pret masu tūrismu, Spānija turpina uzņemt arvien vairāk tūristu no ārzemēm. 

Apmeklētāju skaits no ārzemēm Spānijā neapstājas un turpina augt. Statistikas iestāde INE Madridē ziņo, ka pirmajos astoņos gada mēnešos tika sasniegta jauna rekorda atzīme - 64,3 miljoni. Salīdzinājumā ar iepriekšējā gada laika posmu tika reģistrēts pieaugums par 11,2 procentiem. Tūristu un biznesa ceļotāju izdevumi pat pieauguši par gandrīz 18 procentiem, sasniedzot apmēram 86,5 miljardus eiro.

Vien augustā Spāniju apmeklēja gandrīz 11 miljoni tūristu un biznesa ceļotāju. Tas ir par 7,3 procentiem vairāk nekā iepriekšējā gada augustā. Viņi atstājuši valstī 15,3 miljardus eiro, kas ir aptuveni 13 procentus vairāk nekā 2023. gada augustā. Arī izdevumi uz vienu cilvēku augustā pieauguši par 5,3 procentiem, sasniedzot vairāk nekā 1 400 eiro.

Vācieši ieņem trešo vietu aiz britiem un francūžiem
Visvairāk Spāniju no 1. janvāra līdz 31. augustam (plus 7,8 procenti salīdzinājumā ar iepriekšējo gada laika posmu) apmeklēja briti jeb 12,7 miljoni tūristu no Lielbritānijas. Pēc britiem seko franči ar apmēram 9,2 miljoniem (10,1 procents) un vācieši ar vairāk nekā 8 miljoniem un pieaugumu par 9,3 procentiem.

Katalonijas reģions piesaistīja 13,8 miljonus tūristu, , bet otrajā vietā atrodas Baleāru salas ar 11,2 miljoniem tūristu un pēc tam seko Kanāriju salas (gandrīz 9,9 miljoni) un Andalūzija (vairāk nekā 9,3 miljoni).

Neapmierinātība pieaug - bet ministrs svin rekordus
Apmeklētāju skaits Spānijā pēdējos gados strauji pieauga un kopš 2022. gada rekordi seko viens otram. Protesti, kuros tūristi tiek apšaudīti ar ūdens pistolēm, neietekmē šo attīstību.

Šogad protesti notikuši tādās tūristu iecienītās vietās kā Maļorka, Barselona, Malagā vai Kanāriju salās, bet arī mazākās apdzīvotās vietās. Vietējie iedzīvotāji nav apmierināti ar dzīvokļu īres cenām, satiksmes sastrēgumiem, troksni un netīrību. Spānijas tūrisma ministrs Jordi Hereu svinēja jaunus rekordus un uzsvēra, ka nodarbināto skaits nozares jomā augustā, sasniedza 2,9 miljonus, kas ir aptuveni 5,5 procentus vairāk nekā iepriekšējā gada augustā.

Tūrisms Spānijā veido gandrīz 14 procentus no iekšzemes kopprodukta. Dažās reģionos šis rādītājs ir ievērojami augstāks. Maļorkā un pārējās Baleāru salās tas veido aptuveni 35 procentus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Performance "Aizņemtā ainava" Liepājas reģiona TIB
28. un 29. septembrī performance "Aizņemtā ainava" parādīs citādu Liepājas Pētertirgu | Skatīt vairāk
Rezervē vietas skolēnu rudens brīvlaikā! 1Travel
Vēl ir laiks iegādāties atpūtas paketes par labām cenām! Sazinieties ar mums, un mēs piemeklēsim labāko piedāvājumu tieši jums. | Skatīt vairāk
VJETNAMA! Vietu pieejamība Latvia Tours
Vietu pieejamība oktobrī, novembrī un decembrī! Lidojumu biļete no 949 EUR/pers. Ceļojuma cena no 1225 EUR/pers.* * lidojums, transfērs, viesnīca ar | Skatīt vairāk
no 1225.0 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.10.2024 - 06.10.2024 Nedēļas speciālais piedāvājums Tez Tour Latvia
Lidojums no Rīgas un atpakaļ (sadarbībā ar a/k airBaltic; nododamā bagāža – 23 kg / rokas bagāža – 8 kg) | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.895818sec.