Dubaija - sapņu galamērķis adrenalīna kārotājiem

Dubaija - sapņu galamērķis adrenalīna kārotājiem

Latvijas rudens atnāk kopā ar lēnāku dzīves ritmu. Tumšums un drēgums aicina vairāk laiku pavadīt iekštelpās, mierā un rāmumā. Bet ko darīt tiem, kam kārojas adrenalīnu un viss Latvijas piedāvājums jau ir izmēģināts? Jāpošas ceļojumā uz kādu galamērķi, kas piedāvā bagātu klāstu aktivitāšu iespēju adrenalīna kārotājiem! Uz saulaino Dubaiju!  

Tuksneša iekarošana

Piedzīvojumu entuziastiem jāsāk ar tuksneša iepazīšanu. Kāpu iekarošana ar 4x4, braukšana ar kvadraciklu, izjādes ar kamieļiem vai ar sandbordings sniegs maksimālu adrenalīna pieplūdumu.

Tiem, kas meklē intensīvas emocijas un ekstrēmus piedzīvojumus, braukšana ar kvadracikliem pa tuksneša smilšainajām kāpām ir neaizmirstams piedzīvojums.

Lielākajai daļai uzņēmumu, kas piedāvā kvadraciklu nomu, ir plašs modeļu klāsts ar dažādu jaudu, izmēru un citām funkcijām.

Iekštelpu slēpošana

Iekštelpu slēpošanas kūrorts var izklausīties neticami, bet slēpošanu Dubaijā var apvienot ar iepirkšanos. Iekštelpu slēpošanas kūrorts “Ski Dubai”, kura platība ir 22 500 kvadrātmetri, atrodas iepirkšanās centrā “Mall of the Emirates”. “Ski Dubai” piedāvā dažādas grūtības pakāpju slēpošanas un snovborda trases, lēcienu un frīstaila zonas un pat iespēju satikt pingvīnus.

Kūrortā ir viss nepieciešamais ērtai slēpošanas pieredzei, tostarp aprīkojuma noma, profesionāli instruktori, kafejnīcas, restorāni un bērnu slēpošanas un rotaļu laukums.

Sērfings, vindsērfings, kaitsērfings

Džumeiras pludmale Dubaijā ir kļuvusi par populāru galamērķi sērfotājiem no visas pasaules. Tā ir paradīze lielu viļņu entuziastiem ar lieliskiem laikapstākļiem, kristāldzidru ūdeni un satriecošām ainavām.

Viena no populārākajām pludmale šim ir “Al Mamzar”, kas atrodas prom no rosīgās Džumeiras krasta līnijas. Pateicoties spēcīgajiem vējiem un atklātajiem ūdeņiem, īpaši tā piesaista vindsērfinga entuziastus un kalpo kā iecienīta šī sporta veida sacensību vieta.

Pludmalēs var gan iznomāt visu nepieciešamo aprīkojumu, gan piedalīties apmācībās ar profesionāliem instruktoriem.

Izpletņlēkšana Dubaijā

Tiem, kas vēlas izjust putna lidojumu, Dubaija piedāvā aizraujošas izpletņlēkšanas iespējas virs tādām ikoniskām vietām kā Džumeiras Palma vai Arābijas tuksnesis. Tie, kuriem ir iepriekšēja pieredze, var izmēģināt solo lēcienus vai tandēma lēcienus. Absolūtiem iesācējiem nav jāuztraucas, jo instruktori viņus rūpīgi sagatavos pirms iekāpšanas lidmašīnā.

Lidojums virs tuksneša gaisa balonā

Izbraucieni ar gaisa balonu virs plašā Arābijas tuksneša ierasti sākas agri no rīta. Iespējams, tas ir labākais veids, kā vērot saullēktu un iepazīt emirāta dabas skaistumu. 1200 metru augstumā būs redzamas bezgalīgas smilšu kāpas, gazeļu ganības un majestātiskie Hadžara kalni.

Lidojumus vada pieredzējuši piloti-gidi, nodrošinot drošību lidojuma laikā un atbildot uz visiem jautājumiem.

Helikopteru tūres

Dubaijā šis ir visai ierasts veids, kā apskatīt pilsētas panorāmu. Lidojuma ilgums svārstās no standarta 12 vai 22 minūšu ekskursijām līdz vienai stundai. Visbiežāk viesi pacelšanās nolūkā izmanto slavenās viesnīcas “Atlantis the Palm” helikopteru lidlauku.

Gaisa trošu nobrauciens “XLine Dubai Marina“

Šis ir pasaulē garākais pilsētas gaisa trošu nobrauciens, kurā ir iespējams traukties ar ātrumu 80 km/h. Maršruts ved virs Dubaijas Marinas rajona superjahtām un debesskrāpjiem, nolaižoties uz “Marina Mall” tirdzniecības centra terases. Pateicoties divām paralēlām līnijām, braucienu var veikt tandēmā.

Niršana ar akvalangu un snorkelēšana

Dubaija zemūdens entuziastiem piedāvā daudzas dažādas grūtības pakāpes niršanas vietas. Dažas no tām ir piemērotas iesācējiem, savukārt citas ir lieliski piemērotas pieredzējušiem nirējiem.

Mēness sala, kas ir iecienīta kempinga un ūdens sporta entuziastu vidū, atrodas 70 kilometrus no Dubaijas. Ūdenslīdēji šeit var sastapt dažādas jūras iemītnieku sugas, tostarp skorpionus, arābu barakudas un dažāda veida zivis.

Arābijas līča ūdeņos netālu no Džumeiras var pamanīt rajas, bruņurupučus un makreļu barus. Vairāki vietējie niršanas centri organizē īpašas ekskursijas un kursus iesācējiem.

Netālu no Dubaijas ir vēl viena interesanta vieta – Fudžeiras emirāts. Starp tās krāsainajiem koraļļiem mīt daudz eksotisku zivju. Populārākās niršanas vietas ir Dibas klints, Martini klints, Haizivju sala un "Automašīnu kapsēta" - unikāls mākslīgais rifs, kas izveidots no daudzām automašīnām, kas tur iegremdētas 1980. gadu beigās.

Dziļniršana “Deep Dive Dubai”

Dubaijā atrodas pasaulē dziļākais niršanas baseins, kura dziļums sasniedz 60,02 metrus. Baseina apakšā atrodas "nogrimusi pilsēta", un zemūdens aktivitātes ietver galda spēles, telpu īri zemūdens filmēšanai un pat kāzu rīkošanu.

Zorbings

Ekstrēmo sporta veidu entuziasti novērtēs arī zorbingu, kas ietver ripošanu no kalna lielā caurspīdīgā bumbiņā. Dubaijā var izmēģināt zorbingu Hatā vai īpašā trasē Džumeiras pludmalē, izvēloties klasisko versiju vai ūdens zorbingu.

Šis sporta veids ir piemērots gan bērniem, gan pieaugušajiem un neprasa īpašas prasmes vai pieredzi.

Tematiskie parki un ūdens parki

Tiem, kas ceļo ar bērniem, Dubaija piedāvā plašu ekstrēmu izklaides iespēju izvēli tādos tematiskajos parkos kā “IMG Worlds of Adventure”, “Legoland Dubai”, “Motiongate Dubai”, “Real Madrid World”, kā arī ūdens parkos, piemēram, “Legoland Waterpark”, “Aquaventure” un “Wild Wadi”.

Un šī ir tikai daļiņa no Dubaijas piedāvātajām aktīvākas izklaides iespējām. Ne velti tā piesaista ceļotājus ar savu dažādo izvēli, sākot no satriecošām pludmalēm un aizraujošām izklaides programmām līdz iepirkšanās vietām un restorāniem, kas pārsteigs pat visizsmalcinātākos ēdienu entuziastus. Ir laiks ceļojumam uz Dubaiju!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
20-30% atlaide Deluxe kruīziem ar Ponant Estravel Latvia
Rudens un Ziemas kruīzi aizvadot 2024. gadu. Neaizmirstami pavadītam medusmēnesim vai sen kārotajām brīvdienām! | Skatīt vairāk
no 1780 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.10.2024 - 31.10.2024 💎Estētiskākās viesnīcas Ēģiptē! Latvia Tours
Īpaši pievilcīgas un vizuāli patīkamas. Viesnīcās tiek pievērsta liela uzmanība detaļām, lai radītu īpašu, harmonisku un estētiski baudāmu vidi | Skatīt vairāk
Rudens ir jābauda pilnā krāšņumā! Dienvidkurzemes novada tūrisma centrs
Rudens ir brīnišķīgs laiks, lai kopā ar ģimeni vai draugiem dotos skaistā pastaigā - pārgājienā pa Dienvidkurzemi. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.10.2024 - 31.10.2024 Raiņa māja Berķenele TAKA
Raiņa mājas Berķenelē piedāvā: ekskursijas, radošās darbnīcas un muzeja stundas. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::5.24867392sec.