Autors: Jānis Pēteris Bērziņš
Avots: BalticTravelnews.com/Mirror.co.uk
Spānija joprojām ir viens no britu iecienītākajiem atpūtas galamērķiem, taču vietējais iedzīvotājs vietnē “Reddit” aicinājis tūristus būt uzmanīgiem ar sangriju un paelju – dzērieniem un ēdieniem, ko bieži uztver kā “spāņu klasiku”, vēsta "Mirror".
Pēc viņa teiktā, sangrija patiesībā esot tūristu slazds, kas radīts ārzemniekiem, un vietējie daudz biežāk izvēloties “tinto de verano” – vīnu ar citronu limonādi, kas ir lētāks un autentiskāks dzēriens. “Maksāt 10 eiro par sangrijas krūzi ir tas pats, kas maksāt par limonādi,” viņš salīdzināja.
Reklāma

Līdzīgi ir arī ar paelju – lai gan ārvalstīs to bieži dēvē par Spānijas nacionālo ēdienu, tā cēlusies Valensijā. Citās pilsētās, piemēram, Madridē vai Barselonā, paelju bieži pasniedz tūristiem paredzētos restorānos, un ēdiens nereti ir dzeltena rīsu masa”, apgalvoja vietējais.
Spānijas virtuve ir ļoti reģionāla: Sevilja lepojas ar tapu izcelsmi, Galīcijā populārs ir astoņkājis, bet Andalūzija pazīstama ar auksto tomātu zupu gaspačo. Vīna cienītājiem ieteicams doties uz La Rioja reģionu.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.