Fermeris sievas piemiņai iekopj sirdsveida pļavu [1]

Britu fermera Vinstona Houza sieva viņsaulē aizgāja jau pirms 17 gadiem, taču tikai tagad nākusi gaismā viņa veidotā savdabīgā skulptūra, kas veltīta mīļotās piemiņai.

Pirms divām nedēļām kāds gaisa balona pilots, dreifējot virs Houza fermas, pamanīja dīvainu veidojumu un to iemūžināja. Kā vēlāk izrādījās, sirds formas pļaviņu vietējais zemnieks gadiem ilgi iekopis, veidojot savdabīgu dārzu mīļotās sievas piemiņai.

70 gadus vecais Houzs stāsta, ka kreatīvā ideja viņam radusies neilgi pēc Dženetas nāves. Lielbritānijas laikrakstam Daily Mail zemnieks atzina, ka tas esot bijis "pēkšņš iedvesmas uzliesmojums", un jau drīz vien viņš devies uz lauku un sācis strādāt. Gūstot dvēseles patvērumu darbā, Houzs sastādīja tūkstošiem ozoliņu, kuri jau šodien izauguši par lieliem, spēcīgiem kokiem.

Zemnieka izveidotais piemineklis plešas 2,4 hektāru platībā, un to no visām pusēm ieskauj augsts dzīvžogs. No netālu esošā ceļa veidojums atgādina gluži parasti bērzu birzi, taču, veroties no augšas, atklājas noslēpums.

Sirds forma ir simetriska, līdzenām malām, un to nevar noturēt par dabiski izveidojušos objektu. Uz savdabīgo "piemiņas pļavu" ved tikai neliela, šaura taciņa, kas noslēdzas punktā uz sirds formas malas. Šis pats punkts norāda virzienu uz Dženetas dzimto pilsētu – Votonhilu. Vinstons atzīst, ka bieži apmeklē sirds pļavu, lai piesēstu un uz mirkli padomātu par dzīvi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Lilili 07/23/2012 16:36 Cik mīļi! :))

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.09.2024 - 30.09.2024 Stand-up komēdija “Mačo” Valmieras novada Tūrisma pārvalde
29. augustā plkst. 18.00 Trikātas Kultūras namā aicinām uz stand-up komēdiju “MAČO”! Mačo lomā iejutīsies aktieris Ainārs Ančevskis. | Skatīt vairāk
Izcila 3 zvaigžņu viesnīca Rīgas centrā! Viktorija
Viesnīca Viktorija atrodas atjaunotā jūgendstila ēkā, Rīgas centrā, 15 minūšu pastaigas attālumā no Vecrīgas. | Skatīt vairāk
no 30 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.09.2024 - 02.10.2024 Eiropas Viedā tūrisma zaļais pionieris  Liepājas reģiona TIB
Liepāja iekļauta "Eiropas Viedā tūrisma zaļais pionieris 2025" sarakstā. | Skatīt vairāk
Labs ēdiens saliedē cilvēkus! Kaļķu vārti
Gaidām ciemos uz gardām un izsmalcinātām vakariņām pašā Vecrīgas sirdī! | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4738791sec.