Autors: Jānis Pēteris Bērziņš
Avots: BalticTravelnews.com/Err.ee
Igaunijā izskatīšanai iesniegts likumprojekts, kas paredz, ka turpmāk Igaunijas sabiedriskās ēdināšanas iestādēm, tostarp skolu ēdnīcām un cietumiem, būs jānorāda, no kuras valsts nāk viņu ēdienu pagatavošanā izmantotā gaļa, vēsta Err.ee.
Tiesa gan, šis likumprojekts jau izpelnījies kritiku, jo šādi tikšot palielināts birokrātiskais slogs. Taču tai pat laikā patērētājiem ir tiesības zināt šādu informāciju un dot priekšroku ēdieniem, kuros izmantota vietējās izcelsmes gaļa.
Igaunija nebūs nav pirmā valsts, kas lems par šādu informācijas pieejamību – iepriekš ar to jau eksperimentējusi Francija, bet Somijā šāda prasība jau ieviesta, bet Zviedrijā tā stāsies spēkā 2025. gada martā.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.