Konjaka ceļvedis - ieguve, pagatavošana un veidi

Konjaks, brendija veids, bieži tiek asociējās greznību, izsmalcinātību un meistarību. Pazīstams ar savu bagāto vēsturi un sarežģīto garšas profilu, konjaks gadsimtiem tiek baudīts, un ir augstu novērtēts stiprais alkoholiskais dzēriens.

Kas ir konjaks?

Konjaks ir destilēta vīna brendija veids, kura izcelsme ir Konjaka reģionā Francijas dienvidrietumos. Ir plašs konjaku piedāvājums, tāpēc, lai iepazītos vairāk, apskati piedāvājumu spirits and wine platformā. Lai to varētu dēvēt par konjaku, tam jāatbilst vairākiem stingriem Francijas tiesību aktos noteiktajiem kritērijiem:

● Ģeogrāfiskā izcelsme - konjaks ir jāražo Konjaka reģionā, kurā ietilpst seši specifiski vīna dārzu apgabali, piemēram, Grande Champagne, Petite Champagne un Borderies.
● Vīnogu šķirnes - galvenā vīnoga, ko izmanto konjaka ražošanā, ir Ugni Blanc, lai gan var izmantot arī Folle Blanche un Colombard. Ugni Blanc ir pazīstams ar savu skābo garšu un spēju ražot vieglus, atsvaidzinošus vīnus, kas ir ideāli piemēroti destilācijai.
● Destilācijas process - konjaks divreiz jādestilē vara destilācijas traukos. Šī dubultā destilācija ir veids, kā tiek panākta konjakam raksturīgā garša un aromāts.
● Nogatavināšana - pēc destilācijas konjaks tiek izturēts ozolkoka mucās vismaz divus gadus. Ozolkoka mucas, kas bieži izgatavotas no franču ozola, veicina garšas profilu, laika gaitā piešķirot vaniļas, garšvielu un koka notis.

Konjaka ražošanas process
Pirms konjaks nonāk veikalu plauktos, tam ir jāiziet vairāki posmi un pagatavošanas process:
● Ražas novākšana - process sākas rudenī, kad tiek novāktas vīnogas. Vīnogas tiek presētas, lai iegūtu sulu, kas pēc tam tiek raudzētas vīnā ar zemu alkohola saturu.
● Divkāršā destilācija iegūto vīnu divreiz destilē vara destilācijas traukos un pārvērš to dzidrā, bezkrāsainā spirtā, ko sauc par "eau-de-vie", kas burtiski nozīmē "dzīvības ūdens".
● Nogatavināšana - eau-de-vie tiek pārnests uz ozolkoka mucām, kur tas nogatavojas un attīsta konjaka raksturīgo krāsu un garšu. Novecošanas process ir ļoti svarīgs, jo tas ļauj dzērienam mijiedarboties ar koku.
● Sajaukšana - viens no unikālākajiem konjaka aspektiem ir sajaukšanas process, apvienojot dažāda vecuma un dažādu vīna dārzu spirtus, lai izveidotu harmonisku galaproduktu.

Dažādas konjaka kategorijas: VS, VSOP, XO
Konjaks tiek iedalīts dažādās kategorijās, pamatojoties uz jaunāko eau-de-vie, kas izmantots dzēriena pagatavošanai. Šīs vecuma klasifikācijas sniedz vispārēju priekšstatu par konjaka gatavību un garšas profilu.

1. VS (Very Special), minimālais vecums ir 2 gadi - VS konjaki parasti ir vieglāki un pēc garšas svaigāki, padarot tos par lielisku izvēli kokteiļiem vai malkošanai. Tā kā tie ir jaunāki, to garša bieži vien ir auglīga ar ozola notīm. Kopējās garšas notis VS konjakos ietver svaigu augļu, citrusaugļu un ziedu aromātus.
2. VSOP (Very Superior Old Pale), minimālais vecums ir 4 gadi - VSOP konjaki ir sarežģītāki nekā VS, un tiem ir dziļāks garšas profils, pateicoties ilgākam izturēšanas procesam. Šim konjakam ir raksturīgas bagātīgākas žāvētu augļu, medus un garšvielu notis. VSOP konjaki ir daudzpusīgi, un tos var baudīt tīrā veidā vai kokteiļos.
3. XO (Extra Old), minimālais vecums ir 10 gadi - XO konjaki piedāvā neticami sarežģītas un daudzpusīgas garšas, bieži vien ietverot žāvētus augļus, tumšo šokolādi, tabaku, ādu un siltas garšvielas. XO konjaku vislabāk baudīt tīrā veidā, istabas temperatūrā, tulpes formas glāzē. Tas ļauj atklāties visam aromātu un garšu profilam, piedāvājot patiesi ieskaujošu pieredzi.
4. Napoleons - līdzīgi kā XO, arī Napoleona konjakiem jābūt izturētiem ilgāku periodu, vismaz 6 gadus. Daži zīmoli izmanto šo apzīmējumu, lai norādītu konjaku, kas ir starp VSOP un XO brieduma ziņā.
5. Hors d’Âge - šis apzīmējums, kas nozīmē "pārsniedzis vecumu", tiek izmantots konjakiem, kas pārsniedz tipiskās XO novecošanas prasības, ko bieži uzskata par prestižākajiem un labākajiem konjakiem.

Konjaks apvieno greznību, bagātīgas garšas un senas tradīcijas. Izpratne par konjaka pagatavošanu, ieguvi un dažādiem veidiem ļaus pilnībā novērtēt šo izcilo dzērienu. Tāpēc nākamreiz, kad atradīsit sev glāzi konjaka, veltiet laiku, lai pārskatītu vēsturi, meistarību un bagātīgās garšas, kas raksturo šo ikonisko dzērienu.

Reklāmas raksts.

ALKOHOLA LIETOŠANAI IR NEGATĪVA IETEKME, ALKOHOLISKO DZĒRIENU PĀRDOŠANA, IEGĀDĀŠANĀS UN NODOŠANA NEPILNGADĪGĀM PERSONĀM IR AIZLIEGTA.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Naktsmītne "Raiņa māja Berķenelē" TAKA
Berķeneles pusmuižā ir iespējams apskatīt dzejniekam Jānim Rainim veltītas ekspozīcijas, dažādas mākslas izstādes, pasūtīt ekskursijas, | Skatīt vairāk
Viesu māja “Vintāža” TAKA
Viesu nams “Vintāža”, kas atrodas 10 min. braucienā no Daugavpils, piedāvā patīkamu atpūtu ezera krastā. | Skatīt vairāk
Kruīzs ar moderno kuģi MSC EURIBIA! Latvia Tours
Izbaudiet neaizmirstamu kruīza ceļojumu ar grezno un moderno MSC Euribia pa Arābijas eksotiskajiem ūdeņiem! Sapņu atpūta sākas šeit! | Skatīt vairāk
no 873 EUR
MAROKA - aprīļa beigām,sākot no 569 eur! Itaka Latvia
Katrā Marokas pilsētā Jūs atradīsiet jaunus un aizraujošus atklājumus - labirintu alejas, mājīgus vietējo amatnieku veikaliņus, Marokas | Skatīt vairāk
no 569 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com

 
Total Timed::0.26003599sec.