Aicina uz izstādi «EKSPERIMENTS ar SAPLĀKSNI» Mazsalacas Kultūras centrā

Aicina uz izstādi «EKSPERIMENTS ar SAPLĀKSNI» Mazsalacas Kultūras centrā

No 2024. gada 10. augusta līdz 21. septembrim Mazsalacas Kultūras centrā (Rūjienas iela 1, Mazsalaca) būs apskatāma metālmākslinieka un dizainera Armanda Vecvanaga Sr. personālizstāde “EKSPERIMENTS ar SAPLĀKSNI”.

Šī izstāde apmeklētājiem piedāvās iespēju iepazīties ar daļu no mākslinieka pēdējo septiņu gadu laikā radītajiem darbiem, kuros dominējošais materiāls ir saplāksnis jeb finieris. Uzmanība apzināti vērsta uz šo materiālu, jo pamatideja ir izcelt Latvijas dabas un cilvēka radīta materiāla brīnišķīgās vizuālās īpašības un plašo pielietojuma spektru. No šī materiāla ir tapuši gaismas ķermeņi, sienas dekori, gleznas, objekti un pat kāds transporta līdzeklis. Darbos vērojama māksliniekam raksturīgā formas plastika, faktūras un gaismas spēles. Pirmo reizi tiks izstādītas gleznas, kuru tēmai autors ir pievērsies kopš 2024. gada sākuma. Metālmākslinieks imitē un glezno metālu. Gleznās dominē rūsas un metāla pasaule, raupjas, it kā brutāli metinātas šuves. Tomēr tā visa ir tikai ilūzija.

Mākslinieks dzimis 1968. gadā Rīgā. Ieguvis izglītību Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolā (1983–1987), kā arī absolvējis Latvijas Mākslas akadēmijas Metāla dizaina nodaļu 1998. gadā un papildinājis savas zināšanas Humboldt State University (1996–1997), kur mācījies tēlniecību un juveliermākslu.

Armands Vecvanags Sr. izstādēs piedalās kopš 1992. gada. Darbi izstādīti Amerikas Savienotajās Valstīs, Lielbritānijā, Dānijā, Somijā, Francijā, Latvijā un citur. Radošās darbības sākumposmā Armands veidoja rotas un tērpu aksesuārus, bet no 1990. gadu otrās puses pievērsies metāla tēlniecībai, vides objektiem, veidojis mazās formas, uguns skulptūras. No 2000. līdz 2017. gadam noritējis aktīvs darbs pie sabiedrisko interjeru radīšanas. Kopš 2017. gada veido koka skulptūru un saplākšņa plastisko formu objektus. No 2022. gada aktīvi eksperimentē ar kompozītmateriāliem un turpina savus novatoriskos mākslas pētījumus.

Izstādes atklāšana notiks 10. augustā plkst. 17.00 Mazsalacas Kultūras centrā un uz to aicināts ikviens interesents. Tā būs skatāma līdz 21. septembrim Mazsalacas Kultūras centra foajē un lielajā zālē no pirmdienas līdz sestdienai, no plkst. 10.00 līdz plkst. 17.00.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Bauskas TASTE 2024 Īpašie piedāvājumi Bauskas TIC
Bauskas novada tūrisma pakalpojuma sniedzēji sagatavojuši īpašos piedāvājumus, kuri bagātinās Tavu viesošanos festivāla dienās! | Skatīt vairāk
Latvija
Izbaudi vasaras sauli Skrundā! Skrundas muiža
Viena no skaistākajām Latvijas muižām – Skrundas muiža – atrodas Kurzemē, stāvā Ventas krastā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.07.2024 - 05.08.2024 Iepazīsti Zemgali - Bauskas novadu!  Zemgales Tūrisma asociācija
Iepazīsti Bauskas novada daudzveidīgo piedāvājumu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.71145606sec.