Pirmklasnieka komplekts: padomi jaunajam mācību gadam

Pirmklasnieka komplekts: padomi jaunajam mācību gadam

Mācību uzsākšana skolā ir aizraujošs brīdis katra pirmklasnieka dzīvē. Tas ir laiks, kad bērni ne tikai mācās rakstīt, lasīt un rēķināt, bet arī satiek savus pirmos skolasbiedrus un apgūst darbošanos jaunā vidē.

Saskaņā ar Pepco aprēķiniem pērnā gada augustā šī zīmola veikalos pircēji iegādājušies vairāk nekā 150 000 mugursomu un gandrīz 0,6 miljonus penāļu. Kā norāda uzņēmuma pārstāvis, vispārējā inflācija joprojām ietekmē pircēju izvēli, plānojot iepirkumus skolai.

“Inflācijas radītais spiediens turpinās, tāpēc, gatavojoties 1. septembrim, mūsu klientiem zemas cenas ir īpaši svarīgas. Lai apmierinātu šo interesi, piedāvājam skolas piederumu komplektu par mazāk nekā 13 eiro. Mēs zinām, ka pircējiem ir svarīgs arī ērts iepirkšanās process, lai visu nepieciešamo varētu iegādāties vienuviet. Tāpēc savos veikalos nodrošinām plašu bērnu apģērbu un skolas piederumu klāstu,” saka Agnieszka Jaworska, Pepco Group komercdirektore.

Tāpat arī viņa uzsver, ka rūpīgi izvēlēts pirmklasnieka skolas piederumu komplekts un citi nepieciešamie palīglīdzekļi var palīdzēt padarīt mācību procesu patīkamāku un būtiski atvieglot pielāgošanos jaunajai videi. Turpinājumā apkopoti seši noderīgi padomi, kas palīdzēs labāk sagatavoties jaunajam skolas gadam.

1. Pārliecinieties, ka jums ir obligāto skolas piederumu saraksts

Pārdomāts pirmklasnieka piederumu komplekts ne tikai satur visus nepieciešamos skolas piederumus, bet arī pozitīvi ietekmē bērna attieksmi pret mācībām un ikdienas pienākumiem. Ir labi to sagatavot iepriekš un iesaistīt bērnu sastāvdaļu izvēlē.

Skolas piederumu komplektā, protams, ir jābūt rakstāmpiederumiem. Katrā penālī jābūt:  

-    pildspalvai (pirmklasniekiem labi derēs izdzēšama pildspalva);

-    vismaz diviem uzasinātiem zīmuļiem;

-    krītiņiem;

-    dzēšgumijai;

-    zīmuļu asināmajam;

-    drošām šķērēm ar apaļiem galiem;

-    lineālu komplektam (piem., īsais lineāls, trijstūris).

Neaizmirstiet arī par citiem noderīgiem mācību piederumiem – burtnīcām (līniju un rūtiņu), flomāsteriem, burtnīcu vāciņiem, A4 un A5 formāta darba burtnīcām un grāmatām, guašu krāsu komplektu, korektoru, otām, albumu zīmēšanai, plastilīnu, kabatlakatiņu salvetēm, kā arī citiem palīgmateriāliem atbilstoši konkrētās klases prasībām.

2. Ievērojiet skolotāja norādījumus

Skolas piederumu sagatavošana daudziem vecākiem var būt izaicinājums, jo īpaši tad, ja viņu bērni dodas uz 1. klasi. Pirmklasniekam nepieciešamo priekšmetu saraksts var būt nedaudz garāks nekā vecākiem bērniem – daudzi piederumi, kuri vēlāk kalpos arī nākamajās klasēs, būs jāiegādājas pirmo reizi.

Ir labi paļauties uz  skolu izsniegto mācību piederumu sarakstu. Ja rodas šaubas, konsultējieties ar skolotāju, kurš pastāstīs, kas ir kritiski nepieciešams un no kā pagaidām var atteikties, lai izvairītos no liekiem izdevumiem.

3. Izvēlieties izturīgu mugursomu

Kad visi aksesuāri ir iegādāti, pienācis īstais brīdis izvēlēties vissvarīgāko komplekta elementu, proti, mugursomu. Tai jābūt ietilpīgai, funkcionālai un vieglai, lai pārāk nenoslogotu mugurkaulu, kā arī aprīkotai ar daudzām kabatām.

Mugursomai jābūt ar polsterētām, platām un regulējamām siksnām, kas izgatavotas no nodilumizturīga auduma. Tajā jābūt iestrādātiem atstarojošiem elementiem, kas palielina bērna drošību uz ceļa (it īpaši rudens un ziemas sezonā), izturīgai apakšdaļai, kas novērsīs nodilumu, lieliem, ietilpīgiem nodalījumiem un viegli lietojamiem rāvējslēdzējiem.

Papildus mugursomai piederumu sarakstā būtu jāiekļauj arī speciāls maisiņš maiņas apaviem, taču to var izmantot arī nepieciešamo sīkumu uzglabāšanai pastaigas vai velobrauciena laikā.

4. Atjauniniet bērna garderobi

Pirms mācību gada sākuma ir vērtīgi pārlūkot bērna apģērbu krājumus, lai pārliecinātos, ka viņam ir pietiekami daudz ērtu T kreklu, treniņbikšu vai legingu, ir arī svārki vai svinīgs balts krekls, kas noderēs dažādu skolas pasākumu laikā.

Pērkot apģērbu pirmklasniekam, izvēlieties ērtas drēbes no augstas kvalitātes kokvilnas. Džemperi, muslīna auduma krekli un citi apģērbi no mīkstiem audumiem ļaus bērnam justies ērti gan mācību stundās, gan starpbrīžos. Laba izvēle būs arī apģērbi ar radošiem rakstiem un apdrukām, piemēram, ar populāru multfilmu varoņiem. Bērniem tie patīk, un šādu apģērbu valkāšana var vairot viņu pašpārliecinātību jaunā vidē.

Kustību brīvība ir tikpat būtiska arī sporta nodarbībās. Standarta skolas sporta apģērbs ietver baltu T kreklu un melnus vai tumši zilus šortus. Laba ideja ir arī iegādāties treniņbikses vai legingus, un neaizmirstiet par sporta apaviem – ideālā gadījumā ar neslīdošu gumijas zoli, kas pasargās no kritiena paslīdot un traumām.

5. Iegādājieties pusdienu kārbu

Pirmklasniekiem aktīvai dienai skolā nepieciešams daudz enerģijas, tāpēc katram vecākam, kurš rūpējas par sava bērna pilnvērtīgu uzturu, būtu jānodrošina veselīgas un sātīgas brokastis. Iespējams, ir īstais laiks iegādāties īpašu pusdienu kārbu, ideālā gadījumā ar vairākiem nodalījumiem iekšpusē, kur var ievietot augļus, dārzeņus, sviestmaizes un citus bērna iecienītākos gardumus. Pusdienu kārbas būs gan noderīgs palīgrīks ikdienā, gan arī dodoties ārpus mājas nedēļas nogalēs, jo tās ir vieglas, funkcionālas un vienkārši tīrāmas.

Ēdienu var iepakot arī atkārtoti lietojamos pārtikas maisiņos, savukārt ūdeni ieliet pudelē vai termokrūzē.

6. Ērti iekārtojiet skolēna istabu

Lai pirmklasniekam būtu vieglāk mācīties, pareizi iekārtojiet viņa istabu. Ļoti svarīgs ir atbilstošs rakstāmgalds un funkcionāli aprīkota telpa, kas ļauj gan mācīties, gan atpūsties. Pareiza telpas organizācija palīdz bērnam uzturēt kārtībā burtnīcas, mācību grāmatas un nepieciešamos skolas piederumus. Tas ļauj arī koncentrēties uzdevumiem, kas neapšaubāmi veicina motivāciju.

Mācīties ir patīkamāk, ja apkārt atrodas pievilcīgi priekšmeti. Bērni visvairāk novērtēs dekorus ar iemīļoto multfilmu varoņiem vai citiem krāsainiem attēliem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.08.2024 - 11.08.2024 Maizes svētki Otaņķos Dienvidkurzemes novada tūrisma centrs
10. augustā Otaņķu pagasta Rudes estrādē no pulksten 13.00 līdz 16.00 norisināsies “Maizes svētki”, aicinot piedalīties meistarklasēs un citās | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.08.2024 - 04.09.2024 Rundāles pils aicina uz senioru trešdienu Bauskas TIC
4. septembrī no plkst. 12.00 līdz 14.00 seniorus aicinām uz kārtējo tikšanos Rundāles pils muzejā – šoreiz tuvāk tiks aplūkoti popuriji. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.08.2024 - 03.09.2024 Animācijas filma visai ģimenei "STRAUME" Tukuma TIC
3. septembrī plkst. 18.00 Kandavas kultūras namā skatāma latviešu animācijas filma visai ģimenei "STRAUME". | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.08.2024 - 07.09.2024 "Ciere" un Zemgales dižtirgus Bauskā Bauskas TIC
Bauskas Rātslaukumā norisināsies lielais ZemgalesDižtirgus, savukārt no plkst. 20.00 līdz plkst. 24.00 visi aicināti apmeklēt "Cieri"- nesteidzīgu | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Biznesa augstskola Turība
,


Latvijas Tūrisma Aģentu asociācija (ALTA)
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.8088119sec.