Ko apskatīt, kur nakšņot, kur pāest Krētā - iesaka Impro09.08.2013 06:25 | Grieķija
Foto: BalticTravelnews.com Autors: Daiga Bazule Avots: BalticTravelnews.com
Krēta zināma kā Eiropas civilizācijas šūpulis, pazīstama kā
kvalitatīvas atpūtas zeme un viesmīlīgi aicina katru ceļotāju.
Travelnews.lv aicināja uz sarunu tūrisma operatora Impro gidi Intru Liepiņu, kura sniedz vairākus padomus, kas jāņem vērā ceļojot pa šo Grieķijas salu.
Intra Liepiņa par Krētu runā ar lielu mīlestību: "Krētai ir savs šarms,
tur valda citādāka atmosfēra, iedzīvotāji ir draudzīgi, jo ir tālu prom
no pasaules lielpilsētām, katru ceļotāju uzņem kā dārgu viesi."
| Intra Liepiņa, Impro
| KO APMEKLĒT
| Pludmales.
Krētā atradīsiet gan smilšainas, gan akmeņainas pludmales, vējainā
laikā redzēsiet vēja sabangotus debeszilus jūras viļņus, vienīgais, no
kā jāuzmanās - jūras eži (jālieto speciālas kurpes). Īpaši skaistas
pludmales ir Krētas dienvidos pie Lībija jūras.
Vēsturiskais
mantojums. Krēta ir Eiropas civilizācijas šūpulis, tādēļ šeit skatāmas
dažādas mīnojiešu laikmeta pilis, piemēram, Knosas pils.
Daba.
Apmeklējiet Krētas rietumus, kur atrodas zaļā un dzīvīgā Hanijas pilsēta, kā arī austrumus - Krētas kalnainā daļa. Iesaku iegriezties Aijosnikolajas
pilsētā ar gleznainu ezeru tās centrā, apmeklēt Vai palmu pludmali, Zeva alu, 18
kilometru garo Samārijas aizu, 8 kilometru garo Imbros aizu.
| KUR NAKŠŅOT
| Naktsmītnēs,
kurās esmu bijusi nav likušas vilties. Vērts iegaumēt, ka viesnīcas
Krētā nav ar pārlieku lielu greznību, tajās manāma vienkāršība. Arī
cenas par nakšņošanu nav augstas - piemērotas dažādām vajadzībām un
brīvajiem finanšu līdzekļiem.
Iesaku ceļotājiem ņemt līdzi vai iegādāties uz vietas pludmales dvieļus, jo ne visās viesnīcās tie ir nodrošināti.
| KUR/KO PAĒST
| Saules pilni dārzeņi un augļi, olīveļļa, jūras veltes, jēra gaļa, grieķu jogurts ar medu, Krētas olīvas, dažādi garšaugi.
Šīs
sastāvdaļas ēdienu Krētā padara par bezgala garšīgu. Īpaši iesaku
nobaudīt grieķu salātus, kas bagātināti ar olīveļļu un Krētas olīvām,
kas ir mazākas kā ierastās un garšos pat tiem, kuri ar olīvām uz "Jūs".
Krētas
virtuve tiek saukta par zemnieku un zvejnieku virtuvi - visi produkti
nāk no zemes un ūdens. Katrā reģionā, protams, ēdieni un garšas
atšķiras, bet nav nācies vilties nevienā no ēdieniem.
Ieturēt maltīti iesaku tavernās.
|
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.
|
SADAļU ATBALSTA:
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Klāt bagātais rudentiņš un septembra pēdējā svētdienā, kas šogad iekrīt 29.septembrī, kā ierasts, rēzeknieši un pilsētas viesi aicināti uz | Skatīt vairāk
No rīta nekas nesmaržo labāk par svaigi ceptām pankūkām! 🧑🍳 Ielūdzam jūs uz gardām brokastīm sestdienu un svētdienu rītos no plkst.11 | Skatīt vairāk
Pēdējā brīža piedāvājumi. Viesnīcas jautājiet Estravel Latvia ceļojumu konsultantam | Skatīt vairāk
no 49 EUR
Rudens sezonas Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, aptverot divas nedēļas nogales – no 11. līdz 20. oktobrim. | Skatīt vairāk
KOMENTĀRI
|