Ko apskatīt, kur nakšņot, kur pāest Krētā - iesaka Impro

Krēta zināma kā Eiropas civilizācijas šūpulis, pazīstama kā kvalitatīvas atpūtas zeme un viesmīlīgi aicina katru ceļotāju. Travelnews.lv aicināja uz sarunu tūrisma operatora Impro gidi Intru Liepiņu, kura sniedz vairākus padomus, kas jāņem vērā ceļojot pa šo Grieķijas salu.

Intra Liepiņa par Krētu runā ar lielu mīlestību: "Krētai ir savs šarms, tur valda citādāka atmosfēra, iedzīvotāji ir draudzīgi, jo ir tālu prom no pasaules lielpilsētām, katru ceļotāju uzņem kā dārgu viesi."


Intra Liepiņa, Impro
KO APMEKLĒT
Pludmales. Krētā atradīsiet gan smilšainas, gan akmeņainas pludmales, vējainā laikā redzēsiet vēja sabangotus debeszilus jūras viļņus, vienīgais, no kā jāuzmanās - jūras eži (jālieto speciālas kurpes). Īpaši skaistas pludmales ir Krētas dienvidos pie Lībija jūras.

Vēsturiskais mantojums. Krēta ir Eiropas civilizācijas šūpulis, tādēļ šeit skatāmas dažādas mīnojiešu laikmeta pilis, piemēram, Knosas pils.

Daba. Apmeklējiet Krētas rietumus, kur atrodas zaļā un dzīvīgā Hanijas pilsēta, kā arī austrumus - Krētas kalnainā daļa. Iesaku iegriezties Aijosnikolajas pilsētā ar gleznainu ezeru tās centrā, apmeklēt Vai palmu pludmali, Zeva alu, 18 kilometru garo Samārijas aizu, 8 kilometru garo Imbros aizu.
KUR NAKŠŅOT
Naktsmītnēs, kurās esmu bijusi nav likušas vilties. Vērts iegaumēt, ka viesnīcas Krētā nav ar pārlieku lielu greznību, tajās manāma vienkāršība. Arī cenas par nakšņošanu nav augstas - piemērotas dažādām vajadzībām un brīvajiem finanšu līdzekļiem.

Iesaku ceļotājiem ņemt līdzi vai iegādāties uz vietas pludmales dvieļus, jo ne visās viesnīcās tie ir nodrošināti.
KUR/KO PAĒST
Saules pilni dārzeņi un augļi, olīveļļa, jūras veltes, jēra gaļa, grieķu jogurts ar medu, Krētas olīvas, dažādi garšaugi.

Šīs sastāvdaļas ēdienu Krētā padara par bezgala garšīgu. Īpaši iesaku nobaudīt grieķu salātus, kas bagātināti ar olīveļļu un Krētas olīvām, kas ir mazākas kā ierastās un garšos pat tiem, kuri ar olīvām uz "Jūs".

Krētas virtuve tiek saukta par zemnieku un zvejnieku virtuvi - visi produkti nāk no zemes un ūdens. Katrā reģionā, protams, ēdieni un garšas atšķiras, bet nav nācies vilties nevienā no ēdieniem.

Ieturēt maltīti iesaku tavernās.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ražas svētki un gadatirgus Rēzeknē Rēzeknes pilsētas TIC
Klāt bagātais rudentiņš un septembra pēdējā svētdienā, kas šogad iekrīt 29.septembrī, kā ierasts, rēzeknieši un pilsētas viesi aicināti uz | Skatīt vairāk
Jaunums! Pankūku rīti Hercogā! Hercogs Mārupe
No rīta nekas nesmaržo labāk par svaigi ceptām pankūkām! 🧑‍🍳 Ielūdzam jūs uz gardām brokastīm sestdienu un svētdienu rītos no plkst.11 | Skatīt vairāk
Aviobiļetes kūrortu galamērķos Estravel Latvia
Pēdējā brīža piedāvājumi. Viesnīcas jautājiet Estravel Latvia ceļojumu konsultantam | Skatīt vairāk
no 49 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 06.10.2024 - 11.10.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Rudens sezonas Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, aptverot divas nedēļas nogales – no 11. līdz 20. oktobrim. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.39578295sec.