Autors: Diāna Špoģe
Avots: BalticTravelnews.com/telegraph.co.uk
Kāda pētījuma dati liecina, ka tikai neliela šķipsniņa kanēļa dienā varētu būt labvēlīga cilvēka veselībai. Šī garšviela spējot pazemināt temperatūru kuņģī un stimulēt gremošanas sistēmas darbību.
Austrālijas pētnieki veica šo eksperimentu, katru dienu iebarojot nelielu daudzumu kanēļa cūkām. Viņi novēroja to, ka kanēlis samazināja ogļskābās gāzes daudzumu cūku kuņģos, tādā veidā arī mazliet atdzesējot ķermeni. Tāpat arī tām cūkām, kuru ikdienas ēdienkartē tika iekļauts kanēlis, varēja novērot kopējā veselības stāvokļa uzlabošanos.
Reklāma
Pētnieki secināja, ka arī uz cilvēku tas varētu iedarboties līdzīgi. Kanēlis varētu palīdzēt aizsargāt kuņģa plānās sieniņas. Tāpat viņi tic, ka tieši tāpēc daudzās siltā reģiona valstīs cilvēki ikdienā lieto kanēli. Tas palīdzot atvēsināties, un uzlabo viņu kopējo pašsajūtu.
Šī nav pirmā reize, kad pētnieki atzīst, ka kanēļa lietošana uzturā ir laba. 2016. gada sākumā tika veikts līdzīgs pētījums, kurā secinājums bija interesants – kanēlis varētu uzlabot cilvēka spēju mācīties un atcerēties.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.