Kabaču bums: radoši risinājumi un idejas

Ir sācies kabaču laiks, un daudziem no mums mājās ir kāds lieks kabacis. Šo garšā neitrālo, taču vitamīniem bagāto dārzeni noteikti nevajadzētu laist zudumā, jo tas ir lielisks papildinājums jebkuram ēdienam. Kabači ir ideāli piemēroti kā brokastu un pamatēdienu, tā arī desertu bagātināšanai. Tie piešķir ēdienam papildu masu un ir daudzējādi pagatavojami. Iedvesmojies no Rimi Gardēža Normunda Baranovska un uzzini, kā kabači var kļūt par vērtīgu sastāvdaļu tavā ikdienas ēdienkartē.

Kabači brokastīs un pusdienās

Ir daudz dažādu veidu, kā svaigus kabačus iekļaut savā uzturā. Rimi Gardēdis Normunds Baranovskis iesaka savu dienu sākt ar veselīgu un barojošu kabaču omleti. Sakarsētā eļļā ar sīpolu un ķiploku apcep kabaču šķēlītes un sautē, līdz kabacis kļūst mīksts. Sakul olu, piena un garšvielu maisījumu un pārlej pār kabaču šķēlītēm. Omlete būs aromātiska, sulīga un uzturvielām bagāta, piemērota kā brokastīm, tā arī ašam launagam.

Kabači ir lielisks papildinājums arī pusdienu maltītēm. Pievieno tos maltajai gaļai, lai pagatavotu sulīgu un garšīgu gaļas mērci! Kabači padarīs ēdienu vieglu un bagātinās to ar papildu šķiedrvielām. Sacepumos kabači var tikt izmantoti gan kā pamatmasa, gan kā papildinājums citām sastāvdaļām. Izmēģini kabaču un vistas filejas sacepumu – iespējas patiešām ir neierobežotas!

Sagatavo kabačus ziemai

Kabaču baudīšana ir iespējama ne tikai to sezonā. Rimi Gardēdis Normunds Baranovskis iesaka kabačus pievienot tradicionālajiem ievārījumiem, iegūstot vairāk masas un radot neparastu garšas kombināciju. Ābolu ievārījumos kabači var kalpot pat kā skābuma regulētājs, mazinot pievienotā cukura devu.

Papildus ievārījumiem kabači ir lieliski piemēroti arī marinēšanai. Nebaidies tos marinēt kopā ar dažādiem dārzeņiem. Marinēti kabači ir viegli un atsvaidzinoši, tos var izmantot kā piedevu dažādiem ēdieniem vai baudīt tāpat. Kabači ir daudzpusīgs dārzenis, kas var bagātināt pieliekamo ar veselīgiem gardumiem un palīdzēt uzturēt veselību aukstajos ziemas mēnešos.

Kabaču gatavošanā nebaidies eksperimentēt

Kabači ir lielisks miltu aizstājējs dažādu konditorejas izstrādājumu pagatavošanā. Pievienojot kēksam rīvētus kabačus, var iegūt maigu tekstūru un samazināt nepieciešamību pēc papildu taukiem vai cukura. Kabači kēksam piešķir mitrumu. Rimi Gardēdis Normunds Baranovskis aicina pievienot kabača kēksam arī riekstus, rozīnes vai kakao pulveri.

Tā kā kabači ir uzturvielām bagāti, tos var pievienot arī smūtijiem. To neitrālā garša ļauj viegli iekļauties dažādu garšu kombinācijās, nemainot dzēriena kopējo garšas profilu. Blenderī pievienojot nelielus svaiga kabača gabaliņus savām iecienītākajām sastāvdaļām, piemēram, banāniem, ogām, spinātiem vai avokado, veidojas patīkami krēmīga tekstūra. Lai bagātinātu garšu, var pievienot arī medu, jogurtu vai nedaudz citrona sulas. Visi šie komponenti kopā radīs garšīgu un veselīgu dzērienu, kas iepriecinās tavas garšas kārpiņas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Latvijas izaicinājums'25 sākas Veclaicenē Alūksnes TIC
Iesāc jauno 2025. gadu ar aktīvu atpūtu un ļaujies aizraujošu ainavu, cienījamu kilometru un izklaidējošu uzdevumu pilnā piedzīvojumā pašā ziemas | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.11.2024 - 28.11.2024 Sākas Ziemsvētku gaidīšanas laiks Madonā Madonas TIC
30. novembrī ar oriģinālu un košu Boho stila adventes vainagu veidošanu LVM Kalsnavas arborētumā sāksies skaistais saulgriežu gaidīšanas laiks. | Skatīt vairāk
 AizraujošaisViduslaiku mantojums Alūksnē Alūksnes TIC
Ir vairākas iespējas, kā izzināt un izbaudīt Alūksnes viduslaiku pils īpašo stāstu, tomēr vispilnīgāk tas atklāsies, ja izmantosi tās visas. | Skatīt vairāk
no 4 EUR
Ziemas pasaka Durbes pilī Tukuma TIC
Katrs no mums sapņos un iedomās ir iztēlojies savu Ziemas pasaku. Pavisam noteikti katrs stūrītis šeit piepildīts ar ticību un mīlestību, bet ko vēl? | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47801685sec.