Kabaču bums: radoši risinājumi un idejas

Kabaču bums: radoši risinājumi un idejas

Ir sācies kabaču laiks, un daudziem no mums mājās ir kāds lieks kabacis. Šo garšā neitrālo, taču vitamīniem bagāto dārzeni noteikti nevajadzētu laist zudumā, jo tas ir lielisks papildinājums jebkuram ēdienam. Kabači ir ideāli piemēroti kā brokastu un pamatēdienu, tā arī desertu bagātināšanai. Tie piešķir ēdienam papildu masu un ir daudzējādi pagatavojami. Iedvesmojies no Rimi Gardēža Normunda Baranovska un uzzini, kā kabači var kļūt par vērtīgu sastāvdaļu tavā ikdienas ēdienkartē.

Kabači brokastīs un pusdienās

Ir daudz dažādu veidu, kā svaigus kabačus iekļaut savā uzturā. Rimi Gardēdis Normunds Baranovskis iesaka savu dienu sākt ar veselīgu un barojošu kabaču omleti. Sakarsētā eļļā ar sīpolu un ķiploku apcep kabaču šķēlītes un sautē, līdz kabacis kļūst mīksts. Sakul olu, piena un garšvielu maisījumu un pārlej pār kabaču šķēlītēm. Omlete būs aromātiska, sulīga un uzturvielām bagāta, piemērota kā brokastīm, tā arī ašam launagam.

Kabači ir lielisks papildinājums arī pusdienu maltītēm. Pievieno tos maltajai gaļai, lai pagatavotu sulīgu un garšīgu gaļas mērci! Kabači padarīs ēdienu vieglu un bagātinās to ar papildu šķiedrvielām. Sacepumos kabači var tikt izmantoti gan kā pamatmasa, gan kā papildinājums citām sastāvdaļām. Izmēģini kabaču un vistas filejas sacepumu – iespējas patiešām ir neierobežotas!

Sagatavo kabačus ziemai

Kabaču baudīšana ir iespējama ne tikai to sezonā. Rimi Gardēdis Normunds Baranovskis iesaka kabačus pievienot tradicionālajiem ievārījumiem, iegūstot vairāk masas un radot neparastu garšas kombināciju. Ābolu ievārījumos kabači var kalpot pat kā skābuma regulētājs, mazinot pievienotā cukura devu.

Papildus ievārījumiem kabači ir lieliski piemēroti arī marinēšanai. Nebaidies tos marinēt kopā ar dažādiem dārzeņiem. Marinēti kabači ir viegli un atsvaidzinoši, tos var izmantot kā piedevu dažādiem ēdieniem vai baudīt tāpat. Kabači ir daudzpusīgs dārzenis, kas var bagātināt pieliekamo ar veselīgiem gardumiem un palīdzēt uzturēt veselību aukstajos ziemas mēnešos.

Kabaču gatavošanā nebaidies eksperimentēt

Kabači ir lielisks miltu aizstājējs dažādu konditorejas izstrādājumu pagatavošanā. Pievienojot kēksam rīvētus kabačus, var iegūt maigu tekstūru un samazināt nepieciešamību pēc papildu taukiem vai cukura. Kabači kēksam piešķir mitrumu. Rimi Gardēdis Normunds Baranovskis aicina pievienot kabača kēksam arī riekstus, rozīnes vai kakao pulveri.

Tā kā kabači ir uzturvielām bagāti, tos var pievienot arī smūtijiem. To neitrālā garša ļauj viegli iekļauties dažādu garšu kombinācijās, nemainot dzēriena kopējo garšas profilu. Blenderī pievienojot nelielus svaiga kabača gabaliņus savām iecienītākajām sastāvdaļām, piemēram, banāniem, ogām, spinātiem vai avokado, veidojas patīkami krēmīga tekstūra. Lai bagātinātu garšu, var pievienot arī medu, jogurtu vai nedaudz citrona sulas. Visi šie komponenti kopā radīs garšīgu un veselīgu dzērienu, kas iepriecinās tavas garšas kārpiņas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.08.2024 - 15.08.2024 Atpūties augustā Baltvillā! Baltvilla
Atvaļinājuma noskaņojums turpinās augustā! Var nopeldēties ezerā, vai ar laivu, divriteni izbraukt, garšīgi paēst pludmalē vai restorānā! Ķer | Skatīt vairāk
Latvija
Apceļo Tukuma puses pilis! Tukuma TIC
No 1. jūnija līdz 26. oktobrim visā Latvijā norisinās akcija “Apceļo Latvijas pilis un muižas 2024”, kurā piedalās arī Durbes pils un Tukuma Pils | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.08.2024 - 18.08.2024 “Ensemble VENTUS” koncerts Jaunmoku pilī  Tukuma TIC
18. augustā | 17:00 notiks pūtēju kvinteta “Ensemble VENTUS” koncerts “VASKS & NISINMAN no putnu dziesmām līdz tango” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.07.2024 - 17.08.2024 Vecpilsētas ielas svētki Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
17.augustā 11:00 - 15:00 ikviens aicināts uz Vecpilsētas ielas svētkiem, lai baudītu priekšnesumus, iepirktos mājražotāju tirdziņā un piedalītos | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.74122405sec.