Autors: Daiga Bazule
Avots: BalticTravelnews.com
Tūrisma ziņu portāls Travelnews.lv aizsāk jaunu rakstu sēriju – katras nedēļas trešdienā informēsim lasītājus par dažādiem dārzeņiem, augļiem, ogām un to īpašībām, pielietojumu ēdienu gatavošanā un ietekmi uz veselību. Šīs nedēļas oga - brūklene, par kuras īpašībām vairāk informē Vidzemes olimpiskā centra SPA Valmierā vadītāja Iluta Urbanoviča.
Uzziņai: brūklenes tiek lietotas gan kā pārtikas, gan kā ārstniecības augs, Latvijā plaši sastopamas purvos, priežu mežos un izcirtumos.
Reklāma

"Brūkleņu ogas pārtikā lietotas kopš seniem laikiem. Tām ir antiseptiska, dziedējoša un tonizējoša iedarbība, tās attīra organismu no kaitīgām vielām un to iesaka organisma stiprināšanai un sargāšanai no brīvajiem radikāļiem, kas liek mums novecot un nogurt," informē Vidzemes olimpiskā centra SPA vadītāja. Iluta Urbanoviča arī uzsver, ka brūkleņu sastāvā ir daudz A un C vitamīnu, kā arī kālijs.
Ja vēlies izbaudīt brūklenes uz savas ādas, Vidzemes olimpiskā centra SPA iesaka procedūru "Karaliskā Brūklene". Šī procedūra sniegs veselīgu, saules pieskāriena apmirdzētu un maigu ādu. Kosmētikas sastāvā ir dabīgās augļskābes, omega 3 un omega 6 taukskābes, A, B, E, K vitamīni un vielas, kas baro, mitrina un atjauno ādu.
Vairāk informācijas interneta vietnē www.voc.lv
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.