TŪRISMA BIZNESS | Bizness

«SmartLynx Airlines» 2023. gadā uzrādījis stabilu izaugsmi

«SmartLynx Airlines» 2023. gadā uzrādījis stabilu izaugsmi

Latvijā bāzētā aviokompānija “SmartLynx Airlines” 2023. gadā turpināja stabilu izaugsmi, koncernam sasniedzot neto apgrozījumu 496,6 miljonu eiro apmērā, kas ir par 42% vairāk nekā gadu iepriekš, pārskata periodu noslēdzot ar 118 miljonus eiro EBITDA. Koncerna neto peļņa palielinājās 2,5 reizes, sasniedzot 22,7 miljonus eiro.

“SmartLynx Airlines” izpilddirektors Edvins Demeņus: “Aizvadītais gads aviokompānijai bija jaudīgs, taču vienlaikus arī ļoti izaicinošs. Mēs ievērojami palielinājām savu floti un apkalpi, reizē apgūstot jaunus tirgus un uzsākot sadarbības ar jauniem klientiem. Mums vēl ir daudz darāmā, taču esam uz pareizā ceļa, lai turpinātu stiprināt savas pozīcijas un spējas globālā mērogā. Vēlos īpaši izcelt, ka pagājušā gada sasniegumi ir visas “SmartLynx” komandas – gan apkalpes, gan biroja darbinieku – ieguldītā darba rezultāts.”

Pārskata periodā SmartLynx mātes uzņēmums SIA “SmartLynx Airlines” strādāja ar neto apgrozījumu 339 miljonu eiro apmērā, kas ir par 104 miljoniem eiro vairāk nekā iepriekšējā gadā. Uzņēmuma neto peļņa saglabājās 11 miljonu eiro apmērā.

2023. gadā “SmartLynx” palielināja gaisa kuģu floti līdz 65 lidmašīnām. Flotes sastāvā ir Airbus A320, A321, A321F, A330 un Boeing 737 lidmašīnas, kas reģistrētas Latvijas, Igaunijas un Maltas Gaisa kuģu reģistrā. Pārskata periodā lidmašīnas tika bāzētas un ekspluatētas gan Eiropā, gan ārpus tās, tostarp, Latvijā, Igaunijā, Beļģijā, Maltā, ASV, Apvienotajā Karalistē, Vācijā, Kanādā, Indijā, Turcijā, Uzbekistānā, Nigērijā, Zviedrijā un Saūda Arābijā.

Starp aviokompānijas galvenajiem klientiem 2023. gadā bija Indijas lielākā lidsabiedrība “IndiGo”, “Turkish Airlines” meitas uzņēmums “Anadolu Jet” (tagad “Ajet”), “TUI”, “Air Transat”, “Panorama Airways” un “DHL”.

“SmartLynx” ir daļa no “Avia Solutions Group”, pasaulē vadošā ACMI (Gaisa kuģu, apkalpes, tehniskās apkopes un apdrošināšanas) pakalpojumu sniedzēja. Grupas galvenais birojs atrodas Īrijā, un tā kopējā flote sastāv no 213 gaisa kuģiem. “Avia Solutions Group” nodrošina plaša spektra aviācijas pakalpojumus, tostarp MRO (tehniskā apkope, remonts un kapitālais remonts), pilotu un apkalpes apmācību, virszemes apkalpošanu, kā arī citus savstarpēji saistītus pakalpojumus.

Raugoties uz šo gadu, “SmartLynx” stratēģiski koncentrējas uz savas flotes tehnisko iespēju un vispārējās efektivitātes uzlabošanu. Uzņēmuma mērķis ir pilnvērtīgi realizēt pieejamās kravas flotes potenciālu – izvērtējot jaunu tirgu apgūšanu Tuvajos Austrumos un Latīņamerikā, kā arī izskatot dažādus partnerības modeļus. Aviokompānija plāno palielināt savu ACMI kapacitāti, koncentrējoties uz ilgtermiņa līgumiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.07.2024 - 27.07.2024 Iedvesmojies Latvijas-Lietuvas apceļošanai Bauskas TIC
Iedvesmojies no Gardānu ģimenes brīvdienu ceļojuma ģimenēm ar bērniem Bauskas, Biržu, Pasvales, Pakrojas un Jonišķu apkārtnē! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.07.2024 - 31.07.2024 Ieturi gardu Maltīti Zemgalē Zemgales Tūrisma asociācija
Piestāj un ieturi gardu maltīti kādā no Zemgales restorāniem vai kafejnīcām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.07.2024 - 31.07.2024 Mājas kafejnīcu dienas Jelgavas novadā Zemgales Tūrisma asociācija
Ieplāno 10.-11.augustu un apmeklē Mājas kafejnīcu dienas Jelgavas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.07.2024 - 26.07.2024 Mājas kafejnīcu dienas Bauskas novadā! Zemgales Tūrisma asociācija
Ieplāno 27.-28.jūliju, lai apmeklētu Bauskas novada Mājas kafejnīcu dienas! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.62257004sec.