TŪRISMA BIZNESS | Bizness

«Novaturas» grupas provizoriskie jūlija rezultāti

«Novaturas» grupas provizoriskie jūlija rezultāti

Baltijas tūrisma tirgus līdera “Novaturas”, kas ietver arī Latvijas uzņēmumu “Novatours”, ieņēmumi jūlijā bija 19,4 miljonu eiro apmērā. Pērn šajā pat laikā ienākumi bija 20,7 miljoni. Tika apkalpoti 25,7 tūkstoši klientu, savukārt pērn to bija 29,5 tūkstoši.

Laika periodā no 2024. gada janvāra līdz jūlijam uzņēmuma kopējie ieņēmumi fiksēti 103,9 miljonu eiro apmērā un ir apkalpoti 138 tūkstoši klientu. Pērn attiecīgajā periodā ieņēmumi fiksēti 120 miljonu eiro apmērā un apkalpots 153,1 tūkstotis klientu.  

Latvijā kopš gada sākuma līdz jūlija noslēgumam apkalpots 31 tūkstotis klientu. Pērn šajā laikā apkalpoti 30 tūkstoši klientu.

“Klientu skaita samazināšanos saistām ar optimizētu ceļojumu programmu, kas pielāgota ceļotāju vajadzībām. Esam veikuši nozīmīgas izmaiņas programmā, samazinot atsevišķu regulāro lidojumu apjomu Igaunijā, kur vājāka makroekonomiskā noskaņojuma dēļ ir mazāks pieprasījums. Aplūkojot visus Baltijas tirgus, Latvijā jūlijā novērojām izaugsmi, pārdošanas apjomiem pat pārsniedzot pagājušā gada rezultātus,” stāsta “Novaturas” izpilddirektors Kristijons Kaikaris (Kristijonas Kaikaris).

Viņš arī papildina, ka grupas ietvaros, tāpat kā pagājušajā gadā, līdz jūlija noslēgumam ir pārdoti aptuveni 75% no gada programmas. Tas ir labvēlīgs rādītājs, ņemot vērā pašreizējo tirgus situāciju un konkurences vidi ar patiešām plašu ceļojumu piedāvājumu. Tas arī norāda, ka ceļotāji uzticas “Novaturas” grupai, jo jau laicīgi rezervē ziemas sezonas ceļojumus. Optimāla ceļojumu programmas vadība tūroperatoram ļauj nodrošināt arī stabilu slodzes koeficientu.

Lidojumus uz Dubaiju veiks “airBaltic”

Pēc ziņām, ka aviokompānija “FlyDubai”, kas savu darbību Baltijas valstīs vēl nav sākusi, šogad nepildīs lidojumus starp Baltijas valstu galvaspilsētām un Dubaiju, “Novaturas” apliecina, ka tā klientus tas nekādi neietekmēs. Kā iepriekš plānots, lidojumus uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem veiks Latvijas nacionālā aviosabiedrība “airBaltic”, kurai ir viena no jaunākajām flotēm Eiropā. Vasaras sākumā izziņojot ziemas ceļojumu programmu, “Novaturas” informēja, ka Latvijā un Lietuvā palielina savu piedāvājumu ceļojumiem uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem.

Saskaņā ar publiski pieejamiem datiem, šāds “FlyDubai” lēmums var negatīvi ietekmēt citus tūrisma operatorus, kuri bija plānojuši lidojumus ar šo aviokompāniju, jo viņiem nācās mainīt lidojumu plānus.

Jaunums klientiem – vēl viens eksotiskais galamērķis un kombinētās tūres

Šovasar “Novaturas” novērojis lielāku interesi par eksotiskiem ceļojumiem (salīdzinot ar iepriekšējo gadu, +23%). No 13 uzņēmuma piedāvātajiem tālajiem galamērķiem jūnijā un jūlijā spēcīgāko izaugsmi uzrādīja Vjetnama, Taizeme, Bali un Seišelu salas.

Jūlijā “Novaturas” iepazīstināja arī ar jaunu eksotisku ziemas galamērķi Āfrikā - Gambiju. Kā jau ziņots iepriekš, uzņēmums iekļāva Gambiju savā piedāvājumu klāstā, novērojot tendenci, ka klienti ziemas brīvdienās arvien vairāk dod priekšroku eksotiskiem un mazāk zināmiem galamērķiem. Šo Āfrikas valsti daudzi Baltijas ceļotāji joprojām nav atklājuši, lai gan to jau iecienījuši atpūtnieki no Lielbritānijas, Nīderlandes, Zviedrijas un citām Eiropas valstīm. Gambija ir iekļauta tūrisma operatora plašajā eksotisko ziemas galamērķu klāstā kopā ar Dominikānas Republiku, Taizemi (Bangkoka un Puketa), Vjetnamu, Tanzāniju (Zanzibāru), Indonēziju (Bali), Meksiku, Kubu, Maurīciju, Šrilanku, Maldīviju un Seišelu salām.

“Novaturas” šobrīd ir vienīgais lielais tūrisma operators Baltijas valstīs, kas piedāvā regulārus lidojumus un ceļojumu pakešu rezervēšanas pakalpojumus uz Gambiju. Lidojumus no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas veiks “Turkish Airlines”.

Turklāt kopš augusta sākuma “Novaturas” piedāvā arī tā dēvētās kombinētās tūres, kas ceļotājiem dod iespēju daļu brīvdienu pavadīt vienā kūrortā vai pilsētā, bet pārējo – citā kūrortā vai pilsētā. Šāds piedāvājums pieejams ceļojot uz Indonēziju (Bali), Taizemi (Bangkoku), Vjetnamu, Kubu un Apvienotajiem Arābu Emirātiem. Uzņēmums piedāvā arī jaunu kombinēto tūri, kurā ceļotāji apmeklē divas valstis – Apvienotos Arābu Emirātus (Dubaju) un Omānu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pagarini vasaru Kiprā! Estravel Latvia
Larnaka, Kipras viesnīcas / 08.09. - 17.11.2024. // Lidojums no Rīgas, transfēri un 7 naktis viesnīcā ar izvēlēto ēdināšanas programmu | Skatīt vairāk
no 609 EUR
Luksus SPA Kāju veselībai - jaunums! Estravel Latvia
Izmitināšana Abano Grand Hotel 5*, Classic numurā, pilna pansija, pamata spa pakalpojumi, atpūtas programma viesnīcā un Spa programma Kāju veselībai | Skatīt vairāk
no 3380 EUR
Seniora veselībai Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Aicinām seniorus atrast laiku, lai parūpētos par savu veselību, atjaunotu spēkus un enerģiju medicīniskā personāla uzraudzībā. Gaidīsim Jūs KRC | Skatīt vairāk
no 504 EUR
Uzņēmumi


Novatours
,


Nikos Travel
,

Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45054913sec.