TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Noskaidroti 2024. gada Latvijas zīmolu topa finālisti

Noskaidroti 2024. gada Latvijas zīmolu topa finālisti

2024. gada 23. augustā noskaidroti Latvijas zīmolu topa 2024. gada finālisti. Par vietām kādā no septiņām kategorijām šogad Latvijā sacentās kopumā 363 zīmoli, bet finālā ierindojušies 35. Savukārt visas Baltijas 2024. gada laureāti tiks noskaidroti jau 20. septembrī, Baltijā jaudīgākā mārketinga nozares pasākuma – Baltic Brand Forum – laikā.

Finālisti noskaidroti, pamatojoties uz plašākā Baltijas zīmolu un dzīvesstila pētījuma Brand Capital datiem, ko veica viens no lielākajiem un vadošajiem tirgus izpētes datu vācējiem Eiropā kompānija Norstat. Šogad pētījumā piedalījušies vairāk nekā 3000 Baltijas valstu iedzīvotāju, atbildot uz teju 300 jautājumiem par dzīvesstilu un attieksmi, tādējādi ļaujot apkopot patērētāju viedokļus par aptuveni 600 zīmoliem Baltijā.

Norstat vadītāja Latvijā Linda Ezera: “Brand Capital pētījums ir unikāls rīks, jo tas sniedz iespēju vairāk nekā 600 zīmolu precīzi izprast savu pozīciju Baltijas tirgū. Šāda mēroga pētījums ļauj izvērtēt patērētāju gaidas un vajadzības, kā arī nodrošina zīmoliem iespēju pielāgot savu mārketinga stratēģiju un aktivitātes atbilstoši jaunākajām tirgus tendencēm. Vienlaikus, neslēpsim, tas ļauj arī izcelties citu zīmolu vidū savā nozarē, kas mūsdienās nav mazsvarīgi!”

Baltic Brand Forum 2024. gada finālā no Latvijas cīņu par uzvaru turpinās pieci zīmoli katrā no septiņām kategorijām, kas atspoguļoti jauktā secībā: straujāk augošie zīmoli (Ādažu čipsi, Circle K, Depo, Lido, Neste); zaļākie zīmoli (Humana, IKEA, Latvijas valsts meži, Madara, Seal); cilvēcīgākie zīmoli (CSDD, LAMPA, Latvijas valsts meži, Rīgas satiksme, Swedbank); mīlētākie zīmoli (Depo, Maxima, Omniva, Rimi, Swedbank); mīlētākie vietējo ražotāju zīmoli (Ādažu čipsi, Karlsons, Kārums, Pols, Spilva); mīlētākie mediju zīmoli (Delfi, Latvijas Radio, lsm.lv, LTV1, Radio Skonto) un šī gada jaunums – izklaidējošākie zīmoli (Forum Cinemas, Līvu Akvaparks, Rīgas cirks, Summer Sound, Zelta Zivtiņa). Savukārt pārējo Baltijas valstu finālisti tiks noskaidroti jau tuvāko nedēļu laikā Lietuvā un Igaunijā.

“Jaunā kategorija – izklaidējošākie zīmoli – ir likumsakarīgs solis, jo šāgada Baltic Brand Forum centrālā tēma ir HUMORS UN IZKLAIDE KĀ SPĒCĪGS MĀRKETINGA IEROCIS. Jāatzīst, ka pašlaik Latvijā zīmoli, kas savās mārketinga aktivitātēs izmanto humoru, ir skaitliski mazākumā. Tomēr ir labi zināms, ka prasmīgi izmantots humors palīdz zīmoliem izveidot emocionālu saikni ar auditoriju, padarot tos vieglāk atpazīstamus un tuvākus patērētājiem, veicinot ilgtermiņa lojalitāti. Tāpēc vēlamies aktualizēt šo tēmu, pieaicinot gan pasaulē atzinību guvušus reklāmas jomas pārstāvjus, gan vietējos ekspertus, lai dalītos pieredzē un veicinātu humora plašāku izmantojumu mārketingā, iespējams, padarot saistošāku ikdienu arī mūsu patērētājiem,” uzsver viens no Baltic Brand Forum dibinātājiem un reklāmas aģentūras MAGIC vadītājs Andris Rubīns.

Ņemot vērā, ka Brand Capital pētījumam šogad aprit 20 gadi, līdztekus Baltic Brand Forum 2024. gada Latvijas finālistu izziņošanai, pasākuma laikā tika prezentēts arī plašāks pētījums par to, kā mainījies latvieša dzīvesstils pēdējo 20 gadu laikā. Norisinājās arī paneļdiskusija Vai viegli būt smieklīgam reklāmā?, kuru vadīja OMD Latvija vadītājs Vadims Barisons.

Tik vērienīga pasākuma kvalitatīva realizācija nebūtu iespējama bez atbalstītājiem, tāpēc paldies Baltic Brand Forum 2024 Lieldraugam tehnoloģiju uzņēmumam BALCIA, sadarbības partneriem ECO Baltia, Latvijas Zaļais punkts, Volkswagen, airBaltic, Rimi, RITA (Rīgas investīciju un tūrisma aģentūra), LIAA (Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra), Welltons Hotels, Rixwell, Printful, Food Union, Spice, Mītava, McDonald’s, Nords Porter, Element Digital, Sons & Daughters, Trickster, TULI, LIMA, LRA, kā arī mediju partneriem  TV3 Group, Delfi, IR Nauda, JCDecaux, DScreens, BOBE, Mediāna, EHR.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.08.2024 - 04.09.2024 Izstāde Zirgi un zirgošanās Rundāles pilī Bauskas TIC
Muzeja pirmā stāva telpās, līdz nākamā gada februārim, bez maksas ir apskatāma izstāde “Zirgi un zirgošanās Kurzemes-Zemgales hercogistē”. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.08.2024 - 07.09.2024 Bānītim 121 Alūksnes TIC
7. Septembrī aicinām visus uz Alūksni- uz īpašu notikumu- šaursliežu vilciens, ko mīļi dēvējam par Bānīti, svinēs savu 121 gada jubileju! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.08.2024 - 07.09.2024 Aicina uz "Pļaujas svētkiem" Bauskas TIC
Tradicionālie “Pļaujas svētki” Ausekļu dzirnavās. | Skatīt vairāk
Tēva diena | Džūkstes Pasaku muzejā Tukuma TIC
Orientēšanās sacensības un radošās darbnīcas tēviem ar bērniem, kur nepieciešams tēva padoms, prasmes, iemaņas un gudrība. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59538889sec.